$ The Ascent of Money $

När jag bodde i Cambridge förra hösten fick jag uppleva den brittiska TV-kulturen vilket kan bäst beskrivas som otroliga mängder av matprogram, utdragna underhållningsprogram och jurymedlemmar som ska elakt kritisera dansande B-kändisar. Dock måste jag säga, engelsmännen är väldigt duktiga på att göra dokumentärer. Min favorit blev en dokumentär på hela sex avsnitt, vardera på 47 minuter, där man får följa professor Niall Ferguson, specialist inom finansiell och ekonomisk historia, undersöka vårt finansiella systems ursprung. The Ascent of Money som dokumentären heter berör bland annat de första banksystemen, finansiell krigsföring, varför finansbubblor skapas och spricker, varför människan utövar gruppbeteende när det kommer till investeringar och hur de tidigare så riskfyllda marknaderna i Asien, Latin Amerika och Öst-Europa vuxit sig fram så starkt.


Här ges en liten smakbit av dokumentären som gick på Channel 4, jag rekommenderar dokumentären varmt!Bröstnäsduken - den eleganta accessoaren!

Alldeles för få använder bröstnäsduk enligt min mening. Det är otroligt tjusigt, elegant och kan bryta av en trist och vardaglig look för de som är återkommande bärare av kavaj.  Med alla olika sorters färger, mönster och vikningsmetoder som finns kan du enkelt variera budskapet i din klädsel med några enkla justeringar av bröstnäsduken.


Några viktiga saker man måste tänka på den dagen man känner för att pryda sin kavajficka är följande:


 1. Att ha slips och bröstnäsduk i samma mönster är ett grovt etikettsbrott, något som väldigt få vet tyvärr.
 2. Vill du inte riskera att bli för uppklädd undviker du att använda både slips och bröstnäsduk, lämna istället slipsen hemma!
 3. Bröstnäsduken finns alltid nära till hands men du ska absolut inte snyta dig i den, svårt stilbrott! Däremot ska den erbjudas till tårögda kvinnor under bröllop eller begravning, det är varje bröstnäsduksägares plikt!

De tre viktigaste vikningarna av bröstnäsduken att känna till, enligt mig, är Puffvikningen, Flat Fold (även kallad James Bond-vikningen) och Spetsvikningen. Puffvikningen

Används i mer avslappnad och informell miljö eller om du vill bryta av en formell klädsel på ett snitsigt sätt. Detta är den absolut enklaste vikningen som finns men kan ändå kräva några övningar innan man känner att man funnit den teknik som ger det skönaste "puffet".

 1. Veckla ut duken och lägg den platt med en sida vinkelrät mot dig.
 2. Nyp tag i mitten på duken och lyft upp duken som Joe Labero när han leker med näsdukar.
 3. Vik in den nedre delen med kanterna och stoppa duken i bröstfickan, kanterna får ej sticka fram.
 4. "Puffa" till den tills den fyller ut bröstfickan och ser ut att vara spontant ditsatt.

 James Bond-vikningen

Detta är en nedtonad och diskret vikning som passar till de flesta tillfällen. Mottot är "less is more"!

 1. Veckla ut duken platt med en sida vinkelrät mot dig.
 2. Vik vänster kant mot höger kant till dukens mitt.
 3. Gör likadant med höger kant så de två kanterna möts på dukens mitt.
 4. Samma procedur görs nu med den övre och undre kanten av duken så de möts på mitten.
 5. Placera duken i fickan så att fickan fylls ut från kant till kant och så att en centimeter av duken syns ovanför bröstfickan. Bröstnäsduken ska följa fickans riktning så om fickan är sned ska duken följa den linjen.

 Spetsvikningen

Denna vikning är den formella varianten och används vid högtidliga tillfällen.

 1. Veckla ut duken och lägg den framför dig med ett av hörnen riktat emot dig.
 2. Vik över det vänstra hörnet till det högra så duken viks dubbelt.
 3. Det undre hörnet viker du snett upp så det hamnar ungefär en centimeter till höger om hörnet upptill.
 4. Vik nu det högra hörnet så att det hamnar cirka en centimeter till höger om de två hörnen upptill.
 5. Slutligen viker du in nederkanten på lämpligt sätt så att duken passar i bröstfickan.

- Jens


"Off the Hook!" - en blandning av snitsig formell klädsel och skönt casual!

All möda som man hade lagt ned på att göra den alkoholfria bålen med färska jordgubbar och hallon möttes av hårda dissar av samtliga på festen. Ingen hade tydligen tänkt vara chaufför för kvällen och ingen tänkte hålla sig någorlunda nykter verkade det som. En omskrivning av lappen där det stod att bålen var alkoholfri till "Långt ifrån alkoholfritt, inget för chaufförer!" så kunde konstateras att skålen var tom inom loppet av några få minuter. Några tjejer, som tog flera glas av bålen efter lappbytet, talade högt och glatt över hur fantastiskt frisk och fräsch drycken var trots all alkohol. 


Jag och brorsan tog emot nära femtio gäster under lördagen och vi erbjöd något för samtliga på vår "Off the Hook!" - happening. Chillstämning i "Blårummet" på första våningen, fullt utrustat pokerbord på andra våningen, champagnebalkong och skön musik i "Storarummet" på tredje våningen.


Kvällens kavaj är den gråa skönheten av märket "Bläck" som Martin precis inhandlat på MQ i Falun. Med en puffvikning av den mörkvinröda bröstnäsduken bryts den formella kavajen av till lite mer laid-back och skönt casual.


Kvällens byxor bär Emil upp med svarta smala hängslen. Ett par mörkgråa, rutiga kostymbyxor från "Emilo" med lite av hundtandsmönstret i rutorna.

Johan har kvällens skönaste skjorta med grönrutigt mönster, även denna av märket "Bläck". Ryktades om att flickvännen Lisa hade ett finger med i valet av skjortan som finns att köpa på MQ.


Kvällens grooming är utan tvekan Bjarki som ansat skäggväxten med pedantisk precision. Mina associationer vad gäller Bjarkis yttre, vad gäller skäggväxt, går mot 80-talets amerikanska poliser och då oftast "the bad cop" i Hollywoodfilmerna. Reeeespect!

Kvällens drug dealer är Gonçalo, kemisten från Uppsala, som knappt får dricka lite vin med värdarna utan att flickorna rycker i hans armar och undrar om de kan få testa lite lustgas som han har tagit med sig.

  
Kvällens Kavaj                                          Kvällens Byxor

  

Kvällens Skjorta                                                Kvällens Grooming


Festen håller högt tempo ända till de sista gästerna lämnar huset strax efter klockan fyra på morgonen. Under åtta timmar av konstant festande hinner mycket hända vilket medför att allt inte kan resumeras i detalj utan ett axplock måste ges. Till att börja med blir Marcus sminkantastad av Johanna och Lucy under kvällen. De ger pojken en uppsättning av ögonskugga och mascara, för att framhäva hans vackra ögon, något som smetas ut och blir inte allt för vackert. Johanna, en av make-up-artisterna försvarar sitt och Lucys verk med följande attackerande kommentar: "Den whiny bitchen grät ju bort all smink!" Alltså Marcus fel! Fortsättningsvis steppar Bjarki runt i matrummet på runda fötter och av misstag eller vredesmod skallar han den gamla farfarsklockan. Denna klocka har inte varit uppdragen på många veckor men väcks till liv av angriparens dåd och börjar ringa högt som efter ett rop på hjälp. Slutligen har vi gästen som med stort leende på sina läppar och ofokuserbar blick tackar brorsan med följande ord: "Så jävla soft fest ni ordnat, någon har till och med snott handfatet!" och lullar sedan vidare ut genom ytterdörren för att aldrig komma tillbaka. En ombyggnation i ett av badrummen blev tydligen en party boost för en del. Hoppas att fler kände likadant! 

Bror och jag tackar för en sjukt trevlig tillställning, roligt att ni alla kunde komma!


Fem stycken ovärderliga dofter!

Här har man legat nerbäddad i sängen hela dagen och inte kunnat gå till jobbet för att man är sjuk, hur roligt är det? Så jag har försökt att fördriva tiden med film och böcker. Men så tittade jag över på min hylla med parfym och kunde konstatera att jag är ganska nöjd med mitt sortiment. Här kommer tips om fem riktigt bra parfymer, som jag själv har, som har sin egna speciella karaktär och därför fungerar olika bra i olika situationer. Lacoste - Style in Play

Med en skarp doft av citrus blir den här parfymen vårig och sportig. Den väldigt fräscha doften får mig att tänka på varma och klarblåa sommardagar när man crusiar runt i en båt på sjön med goda vänner. Parfymen kostar kring 320 kronor för 50 ml. Giorgio Armani - Acqua Di Gio

Även denna parfym är fräsch i doften men något försiktigare än Lacoste - Style in Play. Om den rosa parfymen från Lacoste var vår- och sommarparfymen för pojkar så är denna Armani vår- och sommarparfymen för män. Mer maskulin i doften med citrus, persika och jasmin. Denna produkt kostar kring 420 kronor för 50 ml.


 Huga Boss - Boss Boss

Denna är en klassiker som blivit en favorit i många mäns badrumsskåp. Basen i denna parfym är vanilj och sandelträ men har även några försiktiga inslag av citrus, plommon och äpple. Denna kombination med tung bas och friskare undertoner gör att den kan användas dagtid så väl som kvällstid. Denna parfym som fungerar i många situationer går på omkring 500 kronor för 100 ml.


 Christian Dior - Fahrenheit

En tung doft som ska användas under de senare timmarna på dygnet. Den mörka och söta lukten har tagits fram ur bergamott, citrus, lavender, ceder, viol och läder. Ta på lite mindre än vad du är van vid då doften är väldigt tung och kan lätt bli för mycket om man inte är aktsam. Denna lite mer formella parfym går kring 650 kronor för 100 ml men räcker i en evighet.


 Chanel - Allure Homme Sport

Min absoluta favorit för tillfället som har gett mig komplimanger från både män och kvinnor. Har en väldigt markant sensuell kvällsdoft men är inte för frän utan istället väldigt frisk i doften av olika citrusfrukter som gör den användbar under dygnets alla timmar. Tonkabönan, som är väldigt lik vanilj och kanel i doften, ger tillsammans med vit musk en väldigt varm doft till parfymen och detta toppas med cederträ. Den här guldklimpen i samlingen går loss på nära 800 kronor för 50 ml.


Dropping the business knowledge on you!

Att kunna sitta och kolla på ekonominyheter och få känslan att man hänger med i vad de berättar är på ett oförklarligt och lustigt sätt väldigt tillfredsställande för mig. Det är, misstänker jag, samma euforiska känsla som en flipperspelare upplever när han lyckas träffa någon rund plastgrej som gör att en bjällra ringer eller när bilfantasterna får sitta och prata ostört och oavbrutet om cylindrar, varvtal och insprutningsmekanismer (angående den sist nämnda metaforen - jag har sådana vänner). 


Hur som helst, jag är personen som gillar att bli matad med information rörande ekonomihistoria, konjunkturskiften, rörelsen på världens olika börser och så mycket till men en fortsatt uppräkning kanske skulle resultera i att jag skrämmer bort de läsare som inte är ekonomitönt som jag. Såg en riktigt bra dokumentär som SVT:s Dokument Utifrån visade den 18 januari 2009 som jag tycker att ni verkligen ska ta er tid att se. Den berör USA:s "credit crunch" som satt hela världsekonomin i gungning. Dokumentären guidar en metodiskt igenom en mängd intressant fakta om vad, hur och varför finanskrisen har uppstått. Håll till godo!

 


Avslutningsvis måste jag tipsa er om förmodligen den bästa svenska finansbloggen som finns idag - tradingwithgekko.blogspot.com . Denna blogg ger er snabbuppdatering på vad som händer där ute på marknaden.


"An economist is an expert who will know tomorrow why the things he predicted yesterday didn't happen today." - Laurence J. Peter


Slipsars längd, form & knutar - lördag kvällens debatt!

Med ett högt ljust skrik av lycka hälsade kvällens värdinna, Sandra, oss nyanlända till hennes inflyttningsfest. Ett starkt första intryck, då jag aldrig träffat henne tidigare, som förmodligen kommer poppa upp varje gång man träffar henne i fortsättningen. Sättet att hälsa på skiljer sig stort mellan man och kvinna om man jämför det verbala. Flickorna skuttade runt i glädje över att se varandra och berömde varandra för diverse olika saker som frisyr, kläder och skor. Killarna skuttade av glädje när de fick öppna sin första öl och berömde sig själva för vilket enastående ölsinne de hade.


Johanna är personen som bjuder till lite extra den här kvällen och går ut hårt med att göra break dance movet "the Snake" inne i Sandras sovrum. Sandra kontrar med att visa upp sina tatueringar, and we have a tie! Johanna självutnämner sig dock till kvällens vinnare då hon blir den enda i sällskapet som får en gratis drinkbiljett i entrén till krogen. Något som hon är väldigt noga med att upplysa för samtliga som själva inte fått någon. Johanna, ödmjukheten själv!


Intressantaste samtalsämnet för kvällen var ändå när det utbyttes tankar om slipsars längd, form och knutar. Emrik som hade lite problem med denna konstform blev uppläxad av en av flickorna över hur man knyter en "four in hand"- knut. Här kommer en uppföljning och tips till dig Emrik och ni andra som är osäkra på vad för knut ni ska använda till er favorit slips.

 1. Tänk på att färdigknuten ska slipsen räcka ner till överkanten på bältets spänne, varken kortare eller längre och när du bär slips så ska du ha översta knappen på skjortan knäppt, inga undantag!  
 2. Knyt alltid upp knuten när du tar av dig slipsen. Att spara knuten för att man tycker att det spar tid vid nästa gång man ska använda den eller för att mamma gjorde knuten och du inte vet hur man knyter leder till att man förstör slipsen fibrer.
 3. Två knutar man bör kunna är windsorknuten och "four in hand"-knuten där den först nämnda kräver mer tyg och kan göra så att slipsar av tjockare kvaliteter ser för grova ut i knuten. Motsats till detta är att "four in hand"-knuten kan se futtig ut vid användande av slipsar av tunt siden.
 4. "Four in hand"-knuten härstammar från 1850-talet och funkar bra till den klassiska kragen (så kallad turn down krage) medan windsorknutens storlek passar bäst till skjortor med brett mellan snibbarna, exempelvis barrel- och cutawaykragen.

"Four in hand" - knuten, en smalare och mer avslappnad knut som är lite uppkäftigt ojämn i formen.Windsorknuten,
den lite tjockare, symmetriska och triangelformade knuten.


Jag vill avsluta med att tacka Sandra för en trevlig ordnad förfest och hoppas den lilla chokladboken kommer till nytta.

Designen är gjord av Mr. Bjarki!

Ett stort tack riktar jag till Bjarki för hans kreativitet, hjälpsamhet och utsökta smak när han nu har designat min blogg. Kan vara den stiligaste bloggen som någonsin funnits med undantag för Mr.Bjarki's egen blogg som ni måste besöka - bjarki.blogg.se

En till blogg som bör besökas, om man är intresserad av film (alla ser väl film då och då), är arlefilm.blogg.se
Det är den enda filmbloggen som gäller!

Harry's Happy Wednesday - En Hit i Falun!

Som sent inkomna gäster till Harry's lokaler här i Falun under en onsdag var vi sjukt nöjda över att ha bokat bord dagen innan. Vårt järngäng på fyra personer blev ledsagade genom den överfyllda restauranglokalen av kyparen fram till rundbordet med lokalens helt klart skönaste stolar. Faluns unga (läs 30 minus) passar på under onsdagar att äta ute på Harry's då menyn erbjuder två för en.

Vad man dock måste ha i åtanke när man går dit en onsdag är att du kommer att få vänta på maten, garanterat! Speciellt om du ramlar in lite senare på kvällen som vi gjorde i mitt sällskap och gör sin beställning efter klockan 2100. Vi blev väntandes nästan en timme på att få in våra överdådiga hamburgare, detta var en plåga för Martin som senast petade i sig en blek och hängig varmkorv vid lunchtid. Lite chilinötter att knapra på medan man väntar vore inte helt fel Harry's, lite konstruktiv kritik bara, ta vara på den.

Nu vet jag vad många tänker. Beställa hamburgare!?! När det finns både fläskfilé, scampipasta och Chèvrefylld pannbiff så beställer ni hamburgare! Hade det inte varit för alla snabbmatskedjor som serverar tunna och hoptorkade köttbitar med mjuka och slemmiga pommes frite så hade hamburgaren inte haft så "dåligt rykte" idag. Burgaren du får in på Harry's denna kväll håller högsta standard och ska inte ha annat än cred.

           

Med tömda tallrikar och en lycklig Martin kunde man resten av kvällen mingla runt mellan borden. Som nykter chaufför denna kväll kunde man enkelt peka ut vilka personer i massan som fått lite för mycket i sig. Jag fick uppleva en tjej som skulle visa att hon hade ett högt sångregister. Högt var det men inte vackert. Flicka numer två som jag pratade med utbildade sig till ekonom och vi pratade en del om aktieköp och marknadsspekulationer. Hon hade en rolig ovana (som det flesta berusade har) att upprepa allt hon hade sagt tidigare några gånger till. Jag kan ärligt talat återberätta allt hon sa då rubbet etsades fast i mitt minne efter fyra till fem upprepningar, men lite skoj var det allt.


Malin & Anna


Onsdagens outfit för mig och min bror såg ut på följande sätt:

  

Min Outfit

Skogsgrön "Esprit" T-shirt med 4-knappsknäppning upptill köpt på Esprit i Göteborg.

Svarta "Esprit" jeans köpt på Esprit i Göteborg

Svart "Tiger of Sweden" bälte köpt på Lager157

Svart & kritstrecksrandig sidenhalsduk från "Maximilian" köpt på Byxshopen i Falun.


Brorsans Outfit

Skogsgrön/grå/svart  tweedkavaj av märket "Tiger of Sweden" köpt på Byxshopen i Falun

Ljusgrön rutig "Bläck" skjorta köpt på MQ 
Svart T-shirt av märket "Dahlin" köpt på Jb:s i Falun 
Brunt bälte av märket "Saddler"   
Ljusbeige chinos av märket "No Nationality" (NN 07) köpt på Byxshopen i Falun.


Min fars stapplande steg på okänd modemark!

I min familj finns ett stort intresse för kläder och allting som kretsar runt det. Detta är i alla fall sant för den yngre generationen av vårt familjenamn. Dock har någonting börjat hända hos min far, den mest konservativa i släkten vad gäller mode. Köpa jeans gjorde han på sin höjd en gång per år och då letade han upp ett par, inte allt för stilfulla byxor men som passade och satt "bekvämt". Det nyfunna plagget köptes då i kanske tre till fyra stycken av samma modell.

Detta var förr och nu befinner vi oss här, år 2009 och min far har mognat. Kanske utveckling har tillkommit av hans söners ständiga försök till uppmuntran vid klädköp. Stolt måste jag nu säga att farsgubben äntligen har skaffat sig en ny och fräsch klocka från Gant att pryda handleden med. (Jag säger inte att jag hade ett finger med i spelet...men det hade jag!!) 


Gant Time West Port W10364

I vanliga fall brukar jag tycka att genuina klädesmärken ska hålla sig till vad de är bra på - kläder och inget annat! Fast i Gant's fall måste jag göra ett undantag då deras klocksortiment visar upp ett antal riktigt stilrena urverk, rent ögongodis som inte springer iväg på flera tusentals kronor. Här nedan har vi ett par tjusiga varianter som ligger under 2000 kronor.


        
1                            2                           3                          4  
     
5                             6                        7

1. Gant Time Park Hill W10002
2. Gant Time Telluride W10182
3. Gant Time Williams Point W10232
4. Gant Time Charleston W10062
5. Gant Time  West Port W10361
6. Gant TIme Connecticut W10313
7. Gant Time Georgetown W10101


 


0,8 ‰...tendens till att börja prata för högt.

I Systembolagets lektyrhylla kan man läsa att vid 0,8 ‰ alkohol i blodet börjar personen bli fumligare och okontrollerbart höja rösten. Jag tror samtliga närvarande från lördagens eskapader nådde fram och gick även bortom den gränsen.


Dubbel inflyttningsfest var kvällens agenda och första värdparet ut var Bjarki&Mimmi. En mjuk start med pizza, några snökylda Heineken och hetsiga debatter ifall man har rätten att kalla sig överklass om man har ett snötäckt tak utanför fönstret där man kyler kvällens tänkta intag av dryck. Utfallet? Ja! Så grattis Bjarki&Mimmi till en väldigt fin lägenhet och den nya och flashigare positionen i Sveriges klassamhälle.


Kvällens andra värdpar Victor&Lucy och hunden Nelly, som nu lär ha posttrumatiskt stressyndrom och lär gå in i svår chock varje gång mer än sju personer befinner sig i samma rum, guidade oss vidare i natten. Victors upphängning av gitarrerna på väggen var sjukt snyggt (precis som jag har i min lägenhet) men där fick de inte hänga i fred. Efter att vi grabbar fått skrika av oss lite så tvättade jag av blodet från gitarren (seriöst!). Att spela loss som vi gjorde på stålsträngat och utan plektrum gjorde att mina fingrar idag ser ut som att baksidan av händerna har dragits mot en sträv tegelvägg. Om min pedantiska tvätt inte uppfyller dina krav Victor så ber jag om ursäkt och tittar förbi i veckan för rengöring och desinfektion. Från den akustiska Fender gitarren gick vi över till Rock Band Competition, tjejerna vs. killarna. Tror inte ens tjejerna tänker argumentera emot när jag säger att vi ägde dem ganska hårt med våra tonsäkra stämmor och knä-slides (förklarade mitt skrapsår på höger knä som jag fann när jag vaknade igår morse).
            
Själva krogvändan som vi sedan gjorde var kort men intensiv så allt för mycket att dokumentera finns inte, möjligtvis ett
tack ska riktas till vakten Karlsson för hans omtänksamhet. Med iver i röst berättade han att flickan jag pratade med vid stängningsdags hade gett en av Karlssons vänner en viss typ av könssjukdom och att jag borde passa mig. Ingen flicka jag hade tänkt vandra vidare med i alla fall men sött av Karlsson att bry sig.


Tillbaka hos Victor&Lucy för efterfest och alla är nu på topp. Bjarki visade stolt upp att han kommit upp till 0,8 ‰ genom att droppa min kamera i golvet vilket resulterade i att displayen började blinka "Linsfel". Ingen fara Bjarki, den fungerar igen. Aceton-Mannen (går även under namnet Razza) var näst intill gråtfärdig efter att ha insett att nagellack inte går bort så lätt. Under ett flertal små panikattacker skriker Razza efter aceton och går igenom badrumsskåpet en fjärde gång samtidigt som han berättar hur orolig han är över vad hans tränare, som han ska träffa dagen efter, ska tycka. Thom valsade runt i lägenheten i äkta Let's Dance anda och i brist på gensvar från flickorna fick hunden Nelly ställa upp och ta en för laget.

       
  

Klockan slog 4 och det var dags att ta sig hem. Taxiresan blev något dyrare än väntat då man fick plocka upp brorsan som hade fått den goda idén att promenera hem i snöyran. Det är en promenad på uppskattningsvis en timme. Att ta reda på vart han befann sig var inte det lättaste då grabben hade ramlat tillbaka till tre års ålder och slirade på så väl konsonanterna som vokalerna, men hem kom vi.

En halsduk är så mycket mer än bara en halsduk...

Under julen som vi precis passerat så stod en viss halsduk på önskelistan. Min familj gjorde ett tappert försök i att införskaffa denna julklapp dock var det inte så enkelt då de bara hade min muntliga beskrivning av den. Detta resulterade i en ökning av tre halsdukar till den redan märkbara kollektionen, ingen var ju riktigt halsduken med stort H som jag hade hoppats på. Nu för en vecka sedan fann jag den och slog till. I lördags fick jag använda den för första gången och då märkte jag att den kan man ha till så mycket mer än bara en halsduk. Instoppad innanför skjortan kan den liknas en plastrong (även kallad kravatt) eller en "Loa Falkman"-scarf som vi i min krets skulle referera det till.

Hur som helst, så här var lördagens outfit för mig och min bror (med undantag för att jag hade inte halsduken instoppad utan utsläppt).
Röd/vit-randig skjorta från    Beige

Min Outfit
Röd/vit-randig skjorta från "Bläck" och svarta "Emilo" chinos, båda inhandlat på MQ
Svart & kritstrecksrandig siden halsduk från "Maximilian" köpt på Byxshopen i Falun.
Svart "Tiger of Sweden" bälte köpt på Lager157

Brorsans Outfit
Beige "Riley" kofta med enkelknäppning köpt på Brothers 
Ljusgrön rutig "Bläck" skjorta köpt på MQ 
Brunt bälte av märket "Saddler"   
Ljusbeige chinos av märket "No Nationality" (NN 07) köpt på Byxshopen i Falun.

Outshine This! En ny blogg har sett dagens ljus!

Välkommen till min blogg där jag kommer behandla allt de områden, ämnen, livsstilar och filosofier som jag finner är av stor vikt. Då detta kommer vara en "nöjesblogg" så kan jag med en kvalificerad gissning säga att de flesta inläggen här kommer cirkulera kring mode, vin&dryck samt nattliv.

Håll till godo!

//J

RSS 2.0