Slipsars längd, form & knutar - lördag kvällens debatt!

Med ett högt ljust skrik av lycka hälsade kvällens värdinna, Sandra, oss nyanlända till hennes inflyttningsfest. Ett starkt första intryck, då jag aldrig träffat henne tidigare, som förmodligen kommer poppa upp varje gång man träffar henne i fortsättningen. Sättet att hälsa på skiljer sig stort mellan man och kvinna om man jämför det verbala. Flickorna skuttade runt i glädje över att se varandra och berömde varandra för diverse olika saker som frisyr, kläder och skor. Killarna skuttade av glädje när de fick öppna sin första öl och berömde sig själva för vilket enastående ölsinne de hade.


Johanna är personen som bjuder till lite extra den här kvällen och går ut hårt med att göra break dance movet "the Snake" inne i Sandras sovrum. Sandra kontrar med att visa upp sina tatueringar, and we have a tie! Johanna självutnämner sig dock till kvällens vinnare då hon blir den enda i sällskapet som får en gratis drinkbiljett i entrén till krogen. Något som hon är väldigt noga med att upplysa för samtliga som själva inte fått någon. Johanna, ödmjukheten själv!


Intressantaste samtalsämnet för kvällen var ändå när det utbyttes tankar om slipsars längd, form och knutar. Emrik som hade lite problem med denna konstform blev uppläxad av en av flickorna över hur man knyter en "four in hand"- knut. Här kommer en uppföljning och tips till dig Emrik och ni andra som är osäkra på vad för knut ni ska använda till er favorit slips.

  1. Tänk på att färdigknuten ska slipsen räcka ner till överkanten på bältets spänne, varken kortare eller längre och när du bär slips så ska du ha översta knappen på skjortan knäppt, inga undantag!  
  2. Knyt alltid upp knuten när du tar av dig slipsen. Att spara knuten för att man tycker att det spar tid vid nästa gång man ska använda den eller för att mamma gjorde knuten och du inte vet hur man knyter leder till att man förstör slipsen fibrer.
  3. Två knutar man bör kunna är windsorknuten och "four in hand"-knuten där den först nämnda kräver mer tyg och kan göra så att slipsar av tjockare kvaliteter ser för grova ut i knuten. Motsats till detta är att "four in hand"-knuten kan se futtig ut vid användande av slipsar av tunt siden.
  4. "Four in hand"-knuten härstammar från 1850-talet och funkar bra till den klassiska kragen (så kallad turn down krage) medan windsorknutens storlek passar bäst till skjortor med brett mellan snibbarna, exempelvis barrel- och cutawaykragen.

"Four in hand" - knuten, en smalare och mer avslappnad knut som är lite uppkäftigt ojämn i formen.



Windsorknuten,
den lite tjockare, symmetriska och triangelformade knuten.


Jag vill avsluta med att tacka Sandra för en trevlig ordnad förfest och hoppas den lilla chokladboken kommer till nytta.

Kommentarer
Postat av: sandra

johanna, lilla söta gumman - ALLA tjejer fick en gratis drinkbiljett i kön, haha! men vi kan låtsas att bara du fick en :)



tack för boken, den kommer att komma till användning :)

2009-02-16 @ 17:17:55
Postat av: Johanna

Jens jag trodde att vi skulle hålla den där breakdanceincidenten hemlig! Fast det fanns väl värre saker som kunde ha nämnts...



Sandra - Alla tjejer fick ingen drinkbiljett! Jag har kollat upp saken, haha!

2009-02-16 @ 18:58:06
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: Jens

ouuppss...sorry jojo men jag var bara tvungen att nämna dina talanger i sandras sovrum, vad skulle jag annars skriva om ;-)

2009-02-16 @ 19:15:58
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: sandra

nej du gumman - alla tjejer på festen fick en drinkbiljett, ask them. fia och gänget tog samma drink men jag gick in för en öl :)



fast vi kan säga så här - kanske det bara var vi flickor som fick en varsin? ingen annan brud på stället named "Harrys", vad sägs om den teorin?



puss babe

2009-02-16 @ 19:53:21
Postat av: Jens

jag bad om en biljett men fick ingen...får man göra på det här viset? Tror att detta är sexuella trakasserier.

2009-02-16 @ 20:02:32
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: sandra

jag tror att det kan fällas för det, men det vore väldigt olyckligt för harrys, poor pub, kanske vi ska låta det vara?



det är ju ändå bara som en fis i rymden jens :)

2009-02-17 @ 19:20:33
Postat av: Johanna

Hehe i så fall Sandra så ser Sofie och Erika i alla fall väldigt manliga ut för de fick ingen... suckers!! hahaha!



Jens get over it! var det inte du som sa att män får mer lön än kvinnor eftersom de inte behöver köpa sina drinkar själva på krogen?

2009-02-17 @ 20:42:06
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: Johanna

brudarna alltså...

2009-02-17 @ 20:42:49
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: Jens

Ha ha ha! Okey, först! Sandra, nästa gång vi går ut och du får en drinkbiljett och jag blir utan som kommer du alltså att glatt ge den till mig...det är ju ändå en fis i rymden för dig ;-)

Ser fram emot den drinken :-D



Och Johanna...vet att det är svårt att skilja på manligt och kvinnligt samt att återberätta de där tunga filosofierna som jag berättar om ibland. Jag sa om tjejer ska fortsätta att tigga drinkar på krogen, förvänta sig att killarna ska bjuda på bio och middag så ska väl de inte bli sura om männen får mer i lön...ska vi leva kvar i det gamla "romantik" samhället kommer männen behöva mer pengar då vi har fler utgifter. Ser du logiken? :-D

2009-02-17 @ 23:09:28
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Johanna

har vi något slags kommentar-krig på gång? haha!



Jens, när jag blir miljonär (inte om - NÄR!!!) så lovar jag att jag ska bjuda dig på både drink, bio och middag!

2009-02-18 @ 00:24:38
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: Jens

...men jag lär få vänta va?!?! ;-)

2009-02-18 @ 20:08:23
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Johanna

Den som väntar på något gott...

2009-02-19 @ 20:06:37
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: Jens

...väntar oftast för länge!

2009-02-19 @ 20:43:24
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj, jag som trodde det har skulle handla om slipsar. Vilken nitlott.

2009-02-21 @ 14:46:03
Postat av: Jens

ha ha, tanken var väl att större delen av inlägget skulle handla om slipsar men lite blev det i alla fall...får göra ett nytt inlägg om slipsar som har fokus på ENBART slipsar, flugor och kravatter.

2009-02-21 @ 14:59:31
URL: http://outshinethis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0