Paul Smith's Bälten Spelar I En Högre Division!

Vandrade runt på NK Göteborg för några dagar sedan och fann förmodligen det snyggaste bältet jag någonsin sett. Utåt sett ser det ut som ett stilrent läderskärp, nästintill spartanskt skulle en del kunna säga som gillar utsvävningar i design och utsmyckningar. Enligt mig är hög standard på en del kläder, accessoarer, etc det som man inte alltid kan se. Till exempel: kostymnissen med den gröna slipsen försvinner lätt i mängden men när han tar på sig kavaj (som kanske har varit av under en lunch) så kan den uppmärksamme skymta att färgen på kavajens innerfoder går igen och matchar med slipsen. En snygg detalj som få lägger märke till men som lyfter fram kostymbäraren enormt för de som har öppna ögon.

Hur som helst så hittade jag en sådan här trevlig detalj på Paul Smith's svarta livrem som realiseras ut till halva priset på NK just nu. Det roligaste med detaljen är att det utåt sett propra och stilrena bältet döljer en dekadent och sexuell nymf i charmerande 50-tals pin-up stil. Man kan inte annat än beundra denna design, detta är snyggt och detta är häftigt!

-Jens


Big Hank's Gay Experience

Big Hank kan det där med färgklickar. Dessa sköna bågar införskaffade han under sin månadssemester i landet bortom Atlantens skimmer, det vill säga staterna. Tillsammans med Big Hanks välklädda flamboyanta stil med fräscha färger på korta shorts och eleganta skjortor så tog han allt och "crossed all the t:s and dotted all the i:s" med dessa glasögon. Det härligt lustiga är att den Europeiska klädstilen blir ganska utmärkande i USA. Med den lilla mustaschen som hade odlats fram innan resan (mustasch-kampen 2010) så var det inte konstigt att Big Hank och hans resekompanjon blev uppmuntrade att inhandla gay-magasin för att läsa om alla spännande gay-event som var på gång i staten de för tillfället besökte. Strax efter detta gick Big Hank tillbaka till hotelrummet och in på badrummet med bestämd fast blick, stadig hand och vass rakhyvel.

Dock fick glasögonen följa med tillbaka över Atlanten...

-Jens

De röda aristokrat chinosen har inte kvävts än...

Oslo var platsen för denna helgen. Besök av studiekamrat som har skaffat sig jobb i denna sköna stad. Hann även att få en riktigt härlig nostalgikick när man slöt upp med förra årets kollegor och festvänner som man inte sett på ett år. Att mötas av yvigt vevande händer, glada tillrop och små pigga glädjeskutt gjorde att välkomstkommitén kunde enkelt liknas vid årskalvar som släpps ut på grönbete. En härlig syn när folket är smått lulliga 25 åringar.

Ett av helgens samtalsämnen blev de röda chinosens vara eller inte vara. Beiga chinos är välklätt men diskret, gröna chinos är parant med färg utan att bli för mycket, vita chinos hör till sommarens avslappnade kustbesök, blåa och gula chinos...njaaaaa...och röda chinos får mig ständigt att tänka på Noppe, Didde och Junior som lever tonårslivets glada dagar på pappas guldpengar och svarta kreditkort.

Dock upptäckte jag igår att det är bara de röda chinosen som är skarpa och klara i sina färger som jag inte riktigt tål. En snubbe väntandes på spårvagnen hade en ett par chinos i nyansen mörk-rödvins-rost som var riktigt snygga.
<-------Nej Tack! 

Kontentan av det hela är att Noppe får ha sina chinos för sig själv...tror nog vi blir nöjdast så båda två.
     


         Hmm...                       Hmm...                            Ja!

-Jens

 


Italiens Elegantare Seglarskor

Seglarskorna i äkta glidar variant finns. I alla fall till utseendet, sen är ju frågan om dess funktionalitet når upp till seglarkraven. Detta kanske bara är en petitess för folket som vill anamma seglarstilen men stanna kvar på land och bara strosa runt i ett par eleganta sommarskor. Något som kanske skulle intressera folket i Göteborg då det är i den stad seglarstilen är som mest populär i Sverige (om jag nu minns rätt...någon artikel någonstans, men hey! Vi behöver inte vara allt för källkritiska.)

Hur som helst, jag satt och funderade över den typiska seglardojan, en sko som jag tycker ser helt okey ut och verkar vara trivsam att hasa fram men verkar den inte lite grov på något sätt? Det yttre ter sig vara ganska bastant och grovkorning enligt min uppfattning, eller är jag helt fel ute? Som om mina funderingar vidarebefodrats i direktlänk till Manolo:s ambitiöse skribent Olof så fanns det ett inlägg om den mer uppdressade varianten av seglarpjuks, Sloops, på Manolo's hemsida.

Den eleganta skon är betydligt smidigare i utformningen jämfört med de vanliga och något smått "kantiga" seglarskorna. Sloop tillverkas inte förvånande nog i Italien i ett skomakeri vid namn SW1 som slagit rot i modesfären Milano.
  
Ganska vacker pjäs måste ändå medges...

-Jens

The More The Merrier Mr. Maradona?

Ingen, ingen(!) lär ju ha missat att det är fotbolls VM nere i Sydafrika och vuvuzelorna går varma något som irriterar media mer än folket skulle jag tro. Hur som helst så handlar inte de här raderna om varken fotbolls icke-vara eller vara "för" rund eller om FIFA's rädsla att bevakningsteknologin kan komma att kväva sporten om den införs.

Jag har siktet mer inställt på fotbolls ikonen Diego Maradona som av någon händelse fångat mitt intresse genom sin tydliga attityd till att ju mer desto bättre. En solklar påfågeltaktik hos mannen som man mer än ofta finna med två klockor på sina handleder - en på höger och en på vänster. Tydligt är också att han inte bryter sitt mönster med att variera modeller eller märken mellan handlederna. Är det en Hublot på högerhand så ska dess granne vara exakt likadan.

            

Likt en person som gillar detaljer så småler jag när jag ser det desto tristare är det när jag vet att jag inte passar i det. Har testat förut och jag gillade det inte. Dock bör ju tilläggas att jag inte innehar två likadana klockor något som kan ha varit en avgörande faktor i resultatet. Så alltså ska jag kanske inte förkasta det här utan testa att klä mig med två klockor igen - den dagen jag har två identiska dinkor det vill säga. Får återkomma angående resultatet den dagen det sker.

-Jens

Midsommar 2010 i Sommaridyllen Sjöfallet

Midsommar 2010 blev ett firande i vacker svensk naturmiljö i en röd stuga med vita knutar dolt belägen i täta skogar näst intill en stillsam liten varm insjö. Denna vy gav en anledning till att ljuda ut ofärskämt högt i nubbeskålar och vårskrik långt över Ronja Rövardotters förmåga. Jag med en välförtjänt midsommarsnapps. (Hallandsfläder vann över Gammel Dansk och OP) -------------------------------------------------------->

Barfota fotboll, ofrivilliga nattdopp med kläder på, midsommardans med småbarn, elstängselhantering av betongbarn, bäverdammsrivning, kranstillverkning av varierande kvalité, oväntad herr-dresscode, nattsång, nubbar, gassande sol och ett gäng fantastiskt trevliga människor blev några av nyckelorden i årets upplaga av midsommarfirandet för min del. Var så god att se kalaset med egna ögon!

      
      
      
                         


Magnus, denne virituos, underhåller i väntan på midsommardesserten

-Jens


Tre onda ting och ett gott i sommarvimlet

Nog skulle jag kunna sitta en hel eftermiddag på en sliten träbänk och observera människor passera förbi i ett aldrigt sinande flöde. På något sätt är det väldigt rogivande att ta den där pausen och bara sitta ner och inte göra någonting (insåg att jag gör det väldigt sällan, alltid är jag på väg någonstans). Sedan är det intressant att se hur folk beter sig samt hur de klär sig.

Under min slöa lediga dag igår så fanns det en uppsjö av färger, former och attityder som spatserade, trippade, hasade, rusade och virrade runt mitt framför mina ögon utanför Ströms i Göteborg (sidospår: grym rea där nu på mycket snygga skjortor, skor och kostymer).

Åter till min observation. Tre stycken onda ting såg jag och med stor önskan hoppas jag slippa se det igen. För det första: den där byxdressen som täcker benen helt försöker slå sig in i det kvinnliga modet. Tyvärr, det är fruktansvärt fult och som jag har förstått det så är jag inte ensam man om att tycka detta (en kvinnlig synpunkt tack!). Fortsättningsvis är jeansjackan med jeanbyxor. Fattar verkligen inte varför moderedaktioner och "modegurus" anser att detta är snyggt igen. Du blir inte läcker i den outfiten, du blir lastbilschaufför! Kolla igen så ser du att personen ser ut att äga en stor truck med wunderbaum och pin-up bilder upphängda i förarhytten och inte en fränt klädd snubbe. Avslutningsvis vad gäller onda ting så är det en stor brist på sommarstil att glida runt i stan i bar överkropp. Kom igen! Även om du är vältränad och har jobbat hårt med hantelpressen hela vintern så ser det för taskigt ut att komma utan tröja inne i stan. Ser jag er ute vid Saltholmen så allt cred till er men inne i stan så är ett stort minus till er.

Efter att ha gnällt av sig så måste man återställa ordningen och balansen med att hylla. Detta görs till alla er som har hittat de där sköna, lediga linneskjortorna. Stilfullt i härlig sommar-ledighets-tappning. Sommaren är en perfekt ursäkt att testa på lite lösare skjortor och kavajer utan att känna sig dressad i pappas gamla grejer. Ni tjejer borde köra på lite mer skjorter också, passar er grymt bra också!

                      NEPP!!!                                        JAVISST!!!
-Jens

RSS 2.0