Human Scales - på topp, med stil, av klass...

Har funnit en skjorta som gör mig glad varje gång garderobsdörren öppnas. Perfekt för sommaren då den är 20% linne och 80% bomull vilket gör att den är lite luftigare än rena bomullsskjortor. Med en button-down krage som lämpar sig ypperligt för den egen-knutna flugan ger min skjorta mig möjlighet till att slänga mig mellan proper skolgosse á la Ivy League till avslappnad, uppknäppt sommarkille med upprullade chinos vadandes i saltvattnet.

Till detta kan adderas att det är inte enbart skjortor som Human Scales lyckas med utan det finns mångt och mycket mer i sortimentet som jag tror att många fler än bara jag skulle uppskatta. Sverige kör ju vidare på sin marina stil under denna sommar och då kan man lika gärna göra det på topp, med stil, av klass med Human Scales design.

-Jens  


Kvinnligt modemonopol i blogg- & metrovärlden

Jag är vanligtvis en herre som sällan irriterar mig på irrelevanta småsaker och ting (förutom ohyfsade människor som inte håller upp dörren för de som kommer bakom en, inte håller för munnen när de hostar, slänger obekymrat skräp och fimpar på marken, ostressat placerar sina väskor på sätet bredvid trots att det är fullt med folk som är i omlopp i kollektivtrafiken, går klädd i kavaj och bär på fullaste allvar en ryggsäck på ryggen, serverings- och kundpersonal som inte fått lära sig vikten av service mind...).

Dock så får Metros modebilaga mig att gnissla tänderna och mummla lite tyst för mig själv att "vad är det här för jävla skit?". Jag vänder blad efter blad efter blad och kan bara konstatera muttrandes att det finns inget av värde för halva Metros läsarkrets. Det manliga modet lyser med sin frånvaro så jag kan bara inte låta bli att känna mig lite åsidosatt som man i Metros nischade värld.

Fast Cafés egen modeexpert Daniel Lindström brukar ju ha en egen sida i blaskan? Stämmer! Fast det är enbart ett stort skämt. Sällan skriver han mer än tre meningar och är det en längre text så kolla en gång till vem skribenten är. Oftast en helt annan person, nämligen Petra Tungården. Duktig tjej som är påläst inom modeindustrin men jag har väldigt svårt att bli övertygad när hon skriver om hudprodukter för män.

Kontentan av mitt bittra inlägg är helt sonika att jag önskar lite mer manliga förebilder i bloggvärlden. Och att Metro borde skämmas som bara tillgodoser ena halvan av läsarkretsen. För de män som söker inspiration och ny intressant läsning så kan de guida sig själva till sin(a) nya favoritbloggar med hjälp av Complex mycket kompetenta bloggsammanställning -Jens


RSS 2.0