Vill utöka min konstsamling med mer färg

Är på språng som alltid men känner att det var länge sedan jag uppdaterade bloggen. Så innan jag sticker över till flickan och lagar den där middagen som jag hade lovat så måste jag uppdatera med något i alla fall.

Får bli konst den här gången. De som har varit hemma hos mig har sett att det finns lite tavlor på väggarna och jag önskade att jag hade mer. Föredrar färgstarka motiv där man helst av allt inte ska se på en gång vad det är utan men får skapa sig en egen uppfattning. Det får gärna vara lite suddigt och diffust. För visst är det lite trist med konstverk som försöker efterlikna föremålet till fullo? Begåvat kan man tycka men lite tråkigt är det, kunde lika gärna ha tagit ett fotografi på fruktskålen i sådan fall.

Hittade en konstnär som gör ganska snygga tavlor. Maria Ronnehed heter hon och här nedan finner du en av hennes tavlor som jag hade önskat hängt på min vägg.-Jens

Önskar du dig synfel som accessoar?

"Brukar du önska att du i alla fall hade lite synfel så du kan bära bågar?"

Så står det på E&E Glasses hemsida och visst är det väl lite sant känner jag ibland. Jobbigt med synfel kan jag tänka mig men man får ändå chansen att få stoltsera med sin brist med en cool accessoar. I familjen jag kommer ifrån så fick jag pälsallergi precis som yngsta brorsan fick medan mellanbrodern fick synfel. Hur kan jag stolsera med allergi. Inte speciellt coolt att dra fram en pimpad allergimedicin när kattdjuren önskar gosa med en (ja, katter älskar kattallergiker för att katter är onda av naturen).

Hat mot katter? Ja lite! Jag fick ju pälsallergi efter det där kalaset jag var på när jag var 7 år gammal och på kalaset fanns det två stora angorakatter. Allergin innebar ju även snuva mot hund men den har ju försvunnit med åren något som inte kattproblematiken har. Där av en viss bitterhet mot katter.

Sidospår! Det var glasögonen som samtalsämnet var egentligen. Så hur illa är det om en person utan synfel (läs: jens, personen med kattsnuva) skulle bära ett par glasögon enbart för att han tycker att det är snyggt? Löjligt eller okey?
        
<----------------------------- E&E Glasses------------------------->
-Jens

Sämsta Säljpitchen På Länge

Hade ett av mina favorituppdrag idag. Assistera en god vän när han skulle införskaffa en ny kostym. Vännen i fråga hade gjort grovjobbet tidigare i veckan genom att reka efter potentiella prospekt i Göteborgs stad och hade funnit en väldigt stilren och tjusig svart Tiger of Sweden kostym på Ströms. Första problemet vi hade var ju att byxorna krävde större storlek än kavajen på grund av hans löpar-lår. Försäljaren säger att det inte går att blanda mellan kostymuppsättningarna. Okey säger vi, fullt förståligt, och frågar då: "hur löser vi det här?" Försäljaren svarar: "Det går inte..." Nehe, säger vi igen och ger henne ett försök till och återupptar frågan "men hur löser vi det?". Vad en kund önskar är lösningar och inte få höra problemen. Misstag nummer ett av "Tanta"!

Vidare så hade min gode vapenbroder önskemål om en smal siluett på kavajen och var väldigt nöjd med sitt utval, något som dock inte föll "Tanta" i smaken. Något som hon slängde ut sig på ett väldigt makabert sätt till mig medan min vän var i provhytten. "Ja, den där kavajen kan ju typ bara undernärda använda sig utav". Jaha du säger jag kort och går därifrån för att skvallra genom provhyttsfördraget. Det blev en annan kostym som valdes ut av min vän dock beslöt vi oss för att gå därifrån utan genomfört köp så ska han återkomma när hon inte är där så att hon inte känner att hon har hjälpt till med ett köp då hon var så kass!

-Jens  


Att generera pengar när man sover...

Gick på en lunchföreläsning idag som hölls av Boston Consulting Group. Intressant tema då de behandlade ämnet efterkrisen av den finansiella kollapsen. Spännande tänkte jag, tror det verkligen att det redan är över? Nja, så var det ju inte riktigt. De drog paralleller till den stora depressionen som krashade wallstreet under slutet av 20-talet och tre år in på 30-talet då den dök, steg och sjönk i omgångar. Farbro BCG pekade ut hur en plötslig uppgång under 30-talet fick folket att tro på en ljusare framtid men detta sköts då i sank något som mycket väl skulle kunna hända idag igen. Fast då pekade han på en uppgång som varade i 6 månader medan vi idag kan ändå glädja oss åt att OMX indexet har haft en stigande uppgång i två år nu, sen början av januari. Sen ska man så klart ha i åtanke att det är en betydligt internationell marknad i och med globaliseringen så Sverige kan säkerligen skjutas ner av andra länders finansiella blodbad (Grekland, Spanien, Irland...)

Men nu ska vi vara optimister! Det måste vi vara. Det måste jag vara som har investerat glatt i en ny trevlig hedgefond. Hade en sedan innan och den införskaffade jag innan finanskrisen och den klarade den stora dippen alldeles utmärkt då dess investeringsgrad bygger på trender i aktiehandeln. Så när krisen kom placerades allt i räntebärande istället och på sätt dök inte värdet på fonden som heter Eturn Aktietrend. Den andra hedgefonden (Scientia) införskaffade jag bara för någon vecka sedan och den bygger på hur insiderhandeln ser ut på börsen. Gillar tanken med det och dock är väl risken lite högre här då den är relativt nyintroducerad i handeln men hittills så har den gjort ett väldigt bra jobb och det hoppas jag att den fortsätter med.

Konsten med att skaffa sig en finansiell trygghet lär ju bygga på att man genererar pengar även när man sover...? Man kan förlita sig helt och hållet på en lön, kanske inte i Sverige i alla fall?


-Jens

Musiktips för en långsam novemberdag

Klen update på det senaste men det har varit lite att stå i så att säga. Rapporter som ska skrivas, gruppmöten som ska närvas, undersökningar som ska analyseras, bok som ska skrivas...ja ni förstår strukturen på det här.

Men så kom en fredag och jag tog mig till gymmet får att få lite avslappning. Alltid en grym känsla efter ett pass där man får ta ut sig ordentligt och nu sitter jag här igen, fromm som ett lamm.

Tänkte lägga upp en riktigt skön låt som passar årstiden till ära. Lite lugn och ett fantastiskt känslofyllt gitarrspel som escalerar till något så sjukt härligt för öronen. Man får buga och bocka till en av mina bröder som skickade denna till mig. Det är en live-spelning med Foy Vance och låten heter Gabriel and the vagabond. Kolla in fler låtar på spotify då detta är inte den enda sköna låten som finns under detta artistnamn med äkta nordirländsk påbrå.-Jens

RSS 2.0