Vad är mitt attribut?

Jag och min "roomie - hp" har haft många och djupa diskusioner när studierna blir allt för tråkiga fram mot kvällarna. Det brukar röra sig om en handfull ämnesområden så som; "kvinnor - vad är det för påfund egentligen?", skräddade kostymer, skjortor, fashion i allmänt och det som irriterar oss för stunden. Hp är nu inne på att aldrig tilltala en person som har färre högskolepoäng än honom själv. Denna elitistiska framfart skulle tydligen bero på ett viss missnöje med en marknadsföringsföreläsare.
  
Hur som helst så är det en fråga som jag går runt och försöker finna svaret på. Vad för attribut ska jag ha? Vad vill jag ha, vad passar mig? Attribut gör mannen! Ska jag satsa på att alltid ha grymt snygga italienska skor på mig, ständigt variera klocka på handleden, vara teknikgeek med den senaste hetaste prylen i borstat stål, preppy stil, etc.
Detta bottnar förmodligen i att ständigt vilja uppmärksammas.

Sedan skulle jag vilja ha ett mer tydligt kunskaps-attribut, att vara expert på något. Jag avundas nästan alltid den som har någon otroligt barnslig fascination av något. Som hp, en jävel på klockor, dykning och ständigt en åsikt om mode. Eller de där motornördarna till vänner jag har. Vem bryr sig om bilen gör 100 km/h på 5,4 s eller 5,2? Eller som min bror som name droppar regissörer, skådespelarinsatser, ljussättning och filmmusik.

Så vad är mitt attribut? Vill inte vara någon sunkig gråzon som står lite i bakgrunden och kan lite grann om väldigt mycket. Några tips? Funderar på om bröstnäsduken ska få bli mitt sigill, kanske ska ta och gå ner och köpa på mig 14 nya dukar...

-Jens

Trustormannen Joachim Posener är tillbaka!

Trustor var ett investmentbolag som sommaren 1997 blev plundrat på sina resurser. Uppskattningsvis översteg summan 600 miljoner svenska kronor, vilket gör Trustorhärvan till den största företagsplundringen i Sveriges historia.

De fyra huvudmisstänkta var Joachim Posener, Thomas Jisander, Peter Mattson och Jonathan Guinness alias Lord Moyne. Hjärnan bakom bolagsplundringen tros vara Joachim Posener som är efterlyst av Interpol.


Nu lär Posener alltså ha dykt upp igen. I alla fall om man ska tro Expressen som är först med att kläcka nyheten. Så jag tar det hela så klart med en stor nypa salt. Fast det är fortfarande väldigt spännande! Det här handlar alltså om en person som har hållt sig undan myndigheterna i 11-12 år. Det här handlar om en person som kan ha lagt (delvis) grunden för brat-kulturen men överkonsumtion av champange och festande i San Tropez. Det här handlar om en grov ekobrottsling som har på något sätt lyckats blivit lite utav hyllad i finansvärlden för sin bragd. Inget att se upp till visserligen men mäkta imponerande historia är det i alla fall.

Ni som vill höra berättelsen om företagsplundringen eller hur 400 flasker champagne gick åt en kväll på grund av en helikopter incident kan ta och lyssna in sig på en dokumentär som P3 har gjort. P3 Dokumentär

-Jens  


Det går fort nu! Pastellfärgerna återvänder

Det går fort nu, snart är det midsommar! Jag brukar alltid störa mig på att julpyntet dyker upp i början av november, semlan äts av tjocka tanter och gubbar långt innan den utsatta fetisdagen, nubben dricks...ehh, spriten flödar i och för sig året runt.

Men det finns en sak som är roligt att få uppdatering på tidigt. Går ni in på kings hemsida så behandlar de nu modet våren/sommaren 2010. Kappahl ställer upp med preppy under våren, Jack&Jones som jag tycker har varit lite "gråa" under en tid nu kommer med färgglatt och mönster. Samma sak gäller för JC. Det är lite av samma stil som vi hade under den här våren som har passerat, det vill säga, ljust och mycket pastellfärger - inte mig emot. I färgväg ser HM lite mer försiktig ut men med så klart vissa färgbomber. 
        
        HM                    Jack&Jones                 JC                      Kappahl
-Jens

Den manliga skyltdockans våta dröm?

Ska jag vara helt ärlig så är jag ganska dålig på att gå ut och bara promenera. Visst kan det bero på att man väldigt ofta har ett ganska fullt schema. Fast nu har jag en kompis som bor tillfälligt hos mig medan hon jagar boende och hon har lurat ut mig på kvällspromenader och visst kan man hitta en del roliga saker på sitt äventyr mellan Göteborgs gator bara man är observant.

Kolla in den här skyltdockan till exempel som vi fann i ett skyltfönster ett stenkast ifrån Järntorget. Den tjejens bröst är i en klass för sig, inget snack om saken. Med tanke på klänningens midja och den "hyllan" så kan knappast en "naturlig" tjej bära upp den dressen. 


Nästa bild har vi inte redigerat utan fimpen låg så väl placerad som den gör på bilden. En härligt politisk inkorrekt bild som min observanta vän tjöt av lycka när hon fann.-Jens    

Sköna rockar att glida runt i på morgonen eller efter duschen

Är trött och orkar inte studera något mer ikväll men har trots allt gjort ganska bra ifrån mig. TV visade inget av intresse ikväll så vad gör man då? Jo man surfar runt lite på nätet och ser vad man hittar. Satt ett tag och försökte suga i mig lite allmänbildning genom den nya sidan www.bonsaj.se som finns uppe nu. Det är en god vän till mig som har varit med och tagit fram det. Skaffa ett konto så kan vi tävla mot varandra, jag heter "touche".

Fast som alltid när jag söker på nätet så blir det alltid ett sökande efter något som jag inte har i garderoben och något som jag inte vet att jag inte har. Morgonrocken lyser med sig frånvaro såg jag då. Visserligen känner jag inte att jag har något direkt behov men tjaaa...ibland, kanske.(?) Kan säkert vara skönt att glida runt i på morgonen när man inte behöver springa iväg till något möte eller föreläsning, samt efter en dusch! Kan det vara en vettig investering tro? Har ju fortfarande inte införskaffat de där pjyamasbyxorna som jag talade om förut. Ska kanske börja med de...? Tryck på bilderna så blir de större.
     

-Jens  


Hoffmaestro kan verkligen hålla igång en publik

För några veckor sedan så läste jag att Hoffmaestro (10-manna band) skulle komma till Brew House och spela, något som jag var tvungen att se så klart. Grymt band som spelar...ja vad spelar de egentligen? Någon form av totalt upp-speedad ska-musik som gör sig riktigt bra på förfester och andra situationer när det behövs genereras lite adrenalin i folket.
              
Fast veckorna går fort här och studiern blandas med after work och andra aktiviteter gör att man sändigt är i rörande fas. Är svårt att stanna upp och reflektera över vad som händer. Så jag glömde bort konserten helt. Då får jag ett sms av en forna klasskompis på chalmers när jag sitter ute på ett företagsbesök. Hon sitter på en biljett över som jag kan få för hennes kompis som skulle gå har blivit sjuk. Stort tack för det för konserten var hundra procent håll igång och låtarna satt tight! Alla som går på spinning, kick-box kondition eller andra friskis&svettis saker kommer aldrig komma upp i Hoffmaestros tempo. Roligast var nog när de fick hela publiken att springa från ena sidan av lokalen till den andra och sen fam och tillbaka så några gånger. En ihoptryck publik tjöt av lycka!

Enligt mina kompisar uppe i Falun så har jag ju inget att komma med bara för att jag sett dem spela live då jag missade att se dem i Falun i sommras där det slutade med att mina vänner fick med sig bandet på efterfest hemma i deras lägenhet. En jobbig miss men inget att göra åt då jag var i Oslo vid stunden.

Underligt att så många jag snackar med som inte känner till vilka de är. Måste bli en ändring på det nu. Lägger upp en spotify-länk här till ni outbildade Hoffmaestro. Ett till tips är att se filmen Stockholm Boogie som är regissierad av de två bröderna i bandet. En svensk film som är faktiskt riktigt bra, mycket hoffmaestro musik i den.  
      
Scen ur Stockholm Boogie        Matheus, Martin & jag - midsommarfirande 2009

Avslutningsvis så ville min lillebror att jag skulle tipsa om han och hans kompisar senaste blogg (storebror ställer upp). De ska tydligen blogga om film, musik, böcker, öl, etc. Mer eller mindre en recensions blogg. Bror gillar film och skriver alltid om det och handen på hjärtat, han är duktig faktiskt. Behöver jag tips på film så brukar jag alltid vända mig till honom. Så ta en detour till deras blogg. http://whytheface.blogg.se 
 
-Jens

 


Hon är snygg och spelar gitarr!

Har suttit och lyssnat in mig på Melissa Horn i två - tre veckor nu och jag är riktigt nöjd. Skön röst, varierande melodier och ganska bra texter. Dessutom är hon snygg och spelar gitarr. Vart kommer de där tjejerna ifrån, väldigt sällsynta tycker jag.

Hon är då en svensk tjej (sjunger svenska texter) som är född 1987 och släppte sitt debutalbum "Långa Nätter" år 2008. På det albumet har hon med en duett med Lars Winnerbäck som är riktigt bra. Perfekt matchning där för Melissa känns som det kvinnliga svaret på Winnerbäck. Så gillar du hans musik så lär Melissas falla dig i smaken också.
              
Ta och gå igenom några av hennes låtar, good stuff Melissa Horn

-Jens


Den här Porschen vann jag!

Den 11 november 2007 var jag och ett gäng vänner på MPH mässan (miles per hour) i Eriksbergshallen i Göteborg. Det var en Sport- & prestigebilsmässa som de själva kallade det. Kort och gott, de värsta sportbilarna fanns där. De nypolerade dyrgriparna sken ikapp med enorma prislappar.

Jag som aldrig vinner något (kan bero på att jag aldrig köper lotter eller liknande) var trots allt med i en tävlig. Detta var äntligen min dag, jag vann. Inte vilket pris som helst utan första priset också! Jag vann en medåkning i en Porsche 997 Carrera Cup med Peter Sundfeldt och det skulle bli åka av under våren 2007 på Falkenbergbanan.

Men de hörde inte av sig under våren 2007. Jag ringde upp och fick veta att "jo, jo det blir åka av, har varit lite struligt med Porsche som skulle ordna bil och så. Vi ringer dig under sommaren" Efter sommaren ringde jag dem igen då det inte hade hört av sig. Samma skitsnack igen. Nu var det lite för sen så det hela sköts upp till våren 2008.

Varje gång jag ringde efter att de inte hade hört av sig fick jag ständigt lämna mitt telefonnummer igen. Skumt, de måste förvara alla nummer nära soptunnan.

Idag kontaktade jag dem igen. Svaret blev "Njaaa, vi gick i konkurs förra våren...trist, inget vi kan göra - ha ett bra liv". Tre års väntan för att höra att sin vinst blev en nitlott.

Det var alltså för bra för att vara sant när jag väl vann...för bra för att vara sant när jag väl vann något stort för första gång.

-Jens


Café Mode - King

I en internetvärld som är överbelamrad av bloggar om mode, stil och livsnjutning så är det sjukt svårt att hitta bra läsning. Läste en artikel om att var tredje svensk ung kvinna har en blogg. Var tredje tjej sitter och offentliggör vad hon åt till frukost eller vilken musik som poppar i hennes öran just i skrivandets stund. De sen som inte bloggar är förmodligen frenetiskt upptagna med att uppdatera sin status på facebook. Männen är inte ens i närheten av den nivån. Varför inte? Annat för oss? Jag är väl då undantaget som bekräftar regeln eller så har jag inget annat för mig.

Så vill man läsa om mode för män (bra texter alltså) så får man sitta ner och låta sökmotorn gå varm ett tag för att finna det man söker. Fast det är ju tidskrävande så det är mycket enklare att bara köpa sig King eller Café mode nästa gång man går förbi pressbyrån. Vettig läsning!
                 
-Jens


RSS 2.0