Hatten av för den som kan bära hatt

Jag är en man av gillande för accessoarer och en bland de absolut coolaste måste ändå vara hatten. Den som kan bära upp en hatt ska definitivt göra det, cred till alla som gör det. Sedan finns det vi sämre lottade här i livet som inte får det att fungera med hatt. En miss-match som skär i ögonen och gör ens hattförsök lika sne och otäck som Gollums tänder. Fast det kan ju vara det där med åldern också. Jag är ju en ung, glad och lagom tjock man i mina bästa år och det är kanske just så att det är helt fel kundsegment för hattklienter? Det är de äldre, belevade herrarna som kan det där konststycket med att bära hatt och det är väl ändå kul att det finns något som de får ha får sig själva.-JensHöstvindar kräver den rätta halsduksknuten

Kylpåslagen är märkbara och halsdukarna plockas åter fram för att fylla sitt nobla syfte. King ägnade en helsida i senaste numret om hur man kan knyta halsduken. Inga nyheter där men klassiker är väl klassiker av en anledning. Hur som haver så tar jag tillfälle i akt och lägger upp lite olika förslag hur halsduken skulle kunna virras runt din hals (bilderna är hämtade från ett halsduksinlägg gjort år 2009 på Manolo's sida)

             
Fransk Knut           Dubblelt Varv         Löst Hängandes
                     
                  Plastrongknut            Enkel Knut


Fast det är nog designen på den här knuten som jag är mest fascinerad över. Hur man knyter den kan ni se via ett filmklipp som ni hittar via denna länken  Jens Favoritknut

-Jens

Like All Dandies, He Was Happy - "Barbey D'Aurevilly"

Fanns en artikel i torsdagens Dagens Nyheter som handlade om vem och vad en dandy är. Nordiska museet i Stockholm har nu en utställning för att lyfta fram dessa existentiella frågor kring dandyns vara och icke vara.

DN ger en kort inblickt i det historiska med texten: "Begreppet dandy myntades på 1700-talet och den som brukar nämnas som den förste kände dandyn är George ”Beau” Brummell. Han vände ryggen till pudrade peruker, rouge och prålighet och satsade i stället på nytvättade vita skjortor, svarta jackor och dåtidens nymodighet: långbyxor."

Väldigt intressant! Dock håller jag inte helt med att nutidens dandys skulle kunna vara Dregen eller Zlantan. Dandyn för mig är nog mer av något ouppnåligt, en livstil så excentriskt fulländad och stilren. Idag är nog dandyn blott en sagofigur som en gång, för länge länge sedan, fanns på riktigt. Oscar Wild, en tvättäkta dandy, skulle jag aldrig kunna jämföra med Dregen och påstå att de är av samma skrot och korn. Detta är ju så klart vinklat efter eget tycke.  

DN-artikel, Med Mode som Vapen i Kampen

Manolo's flitige skribent Olof Enckell har varit med och ställt i ordning på Nordiska museet och här nere finner ni en länk där man kan rösta på sex stycken olika kreationer över vilken man anser vara mest Dandy.

Rösta På Din Dandy Favorit                                       Jens, Student-Dandy 2004?

-Jens


Blåst på Bubblorna

Fick någon form av badkulor av flickvännen tidigare av den anledningen att "du har ju badkar men det har inte jag". Efter att ha "glömt" badkulepaketet som är inslaget i sockersöta gula volanger två gånger hemma hos henne så åkte de ner i väskan till hennes glada hejarrop och ägandebytet var ett faktum.

Idag var dock dagen jag skulle dra nytta av dem. Haft en riktigt jobbig dag i skolan, en sådan jag önskar slippa uppleva igen på väldigt länge så nu skulle här testa badkarsbubblor. Problematiken ligger i att när man har varit i skolan från morgon till sen kväll så fungerar inte hjärncellerna till fullo. Man sliter av plasten som håller ihop de tre så kallade "badbomberna" och droppar i en i vattenvirveln strida strömmar för att sen själv sjunka ner i vattnet. Men den jäveln ger inget bubbel, bara tummlar runt av strömmarna och klonkar till då och då mot badkaret. Kunde dock inte bry mig tillräckligt och lät därmed kulan hållas.

När man sedan badat klart inspekterades kulan lite närmare. Det var då jag fann att det första plasthöljet inte var det enda utan varje kula var sen inplastade separat också. Så där låg badbomben hel och intakt i badkarets botten utan den minsta tillstymelse till avslappnande och hormonsisk bubbeltillverkning.

Nä tacka vet jag en vanlig, lång, varm och skön dusch. Då vet man vad man får...

-Jens


Ragtime, Best Second Hand in Gothenburg

För några veckor sedan när jag hade problematiken att finna ett par vettiga höstskor så fann jag lyckan i en av de bättre butikerna i Göteborg om man vill tro på mitt tycke. Ragtime, charmigt avskiljt på Magasinsgatan 15 är inte en butik med massor av skit som hänger och dräller överallt utan välvårdade skatter utplacerade in en liten men ack så välstrukturera lokal. Jakten var som sagt skodon och döm av min förvåning när jag helt sonika plockar upp ett par helt oanvända vackra läderpjucks med hel klack som dessutom är i min storlek! Jag illar kvickt iväg till den gamla slitna skinnfotöljen som står i butikens bortre hörn med högerskon tätt intill min bröstkorg i likt en överskyddande posé. Efterföljande sekund har jag satt mig ner och trär elegant och vant skon över min fot och lyckan är uppenbar och köpet likaså, 480 svenska riksdaler var som hittat! 

Skon är av ett märke jag inte känner till. Loggan är en gammeldags pipa och namnet är i stil med Ganesa eller liknande. Hittar det inte på nätet så om någon sitter på lite information om detta så vore det skoj att höra.

Så är man sugen på billiga märkeskläder eller skön vintage design så bör man besöka Ragtime, dock är det förbjudet att köpa de saker som jag vill ha!
                 

-Jens


Recognize Your Collar Style?

Nyfiken på de olika skjortkragarna som finns? För visst är det så att de har olika funktioner med sina varierande snitt och storlekar. Jag hittade en kort liten sammanfattning med några vanliga typer av kragar på nätet som kan vara intressant att ha koll på för alla detaljextrimister där ute i vida världen. Vill du läsa om dem så bara klicka dig vidare på denna länk -----> Skjortkragar För Den Vetgirige

För de som bara gillar att kolla på bilder och tycker att ord är jobbiga och ointressanta så kan man nöja sig med att kolla in bilderna här nedan.


         Cutaway                  Buttondown        Mao- eller Kinakrage
           
                  
                          Fullspread                 Turndown

-Jens

Creativity in the dressing room - Tiger of Sweden and Music

Gillar musik och gillar kläder! Inte undra på att jag diggade Tiger of Swedens kreativa PR attack mot jeansmänniskorna där ute i hösten. Tiger Jeans har låtit nio stycken osignade, up and coming band och artister spela in sin musik instängda i en liten liten provhytt. Tänk er scenariot att man ställer sig lite på tå för att kika över dörrkanten till en provhytt och där finner du ett band fullt utrustade med laddade instrument och speliver. Så är synen och resultatet av Dressing Room Sessions, filmer som kommer att visas i Solos butiker under hösten.
Kombinationen är en hit! Jag kom att gilla de två första banden Monde Yeux och You Say France And I Whistle så därför finner ni direktlänkar till dem här nedanför och vill ni åt alla låtar så klicka på länken ovanför här.

Lets music dress you!

DRESSING ROOM SESSIONS / MONDE YEUX from Tiger of Sweden on Vimeo.


DRESSING ROOM SESSIONS / YOU SAY FRANCE AND I WHISTLE from Tiger of Sweden on Vimeo.


-Jens


Både ros och ris Hoffmaestro, "SKANK-A-TRONIC-PUNKADELICA"

Så efterlängtat, som jag har väntat...sådan besvikelse! Vad har hänt med flermannabandet Hoffmaestro? Förra albumet The Storm från 2008 är bland de bästa album som finns. Kungliga låtar, en efter en, så är det så konstigt att när man har väntat två år att man har lite förväntningar, förhoppning?

Så kommer då dagen, den dagen då albumet "SKANK-A-TRONIC-PUNKADELICA" släpps. Kör igång och lyssnar på första låten Too Hype For The Radio [Dig It!?]. Ett sånt där löjligt leende sprids över mitt ansiktet då den ÄR Hoffmaestro personifierat. Känner igen den från konserten jag var på i höstas då grabbarna lirade i Göteborg på Brew House. Precis den energin jag väntat på...men!

...sen finns det för mycket skit på skivan! Hur fan gick det till? Lugna låtar är inte riktigt deras melodi, med undantag för "So do you" från första albumet. Men låten "Eru Beng?" har på tok för låg standard för att komma från dem. Tur ändå att de fick dit Ibracadabra och Too Hype For The Radio [Dig It!?]

Hoffmaestro tar sin tid att sätta ihop album så en del låtar har ju funnits ett tag. Too Hype For The Radio [Dig It!?] hade de redan 2008 men kom först på 2010 albumet. Här nere ser ni varför de anses vara ett av Sveriges bästa liveband. Spelningen är från 2008 på Berns. Sedan följer en spelning som de gjorde på nyhetsmorgon


Too Hype For The Radio [Dig It!?]


Ibracadabra

-Jens

Time goes green, Eco-Watch

Eco-trenderna bara fortsätter att bubbla fram och snart ska du se att tuggummit byts ut mot tallkåda och grodyngelna får ett eget intresseparti i riksdagen (oops, finns kanske redan). Har hittat en riktigt rolig eco-accessoar nu som får mig att fundera på att svischa fram med betalkortet.

WEWOOD - de ekologiska klockorna som genom ditt köp leder till att träd planteras. Men nu är det inte så trist att det är det enda, inte speciellt orginellt om det hade varit så. Det snygga är just att armbandsuren är själva gjorda i trä! Fräckt, roligt och udda; förmodligen är det inte många som kommer att kunna bräcka dig heller.

Gillar du inte WEWOOD's design så finns det alternativa märket Tense med något större sortiment.

Undrar när man kan få bära ett välsniddat gökur på handleden. Måste vara kungen av alla dinkor?
        
-Jens
  

RSS 2.0