Moods of Norway

Ska jag vara ärlig så hade jag faktiskt inte hört talas om Moods of Norway innan en vän nyligen plockade fram det i ljuset. Nu har jag kollat in kollektionen och det med blandade känslor. Det ser ut att vara en väldigt skräddad kollektion med smala siluetter om man ser till kostymerna (det gillar vi). Men om man frågar om min åsikt så har jag väldigt svårt för extravaganta färgkombinationer - jag är gillar klassiskt mode där måttfullhet är det samma som stilfullt. Fast ser man till det kvinnliga utbudet så finns det mycket vackra plagg. Där fungerar även starka färger och även mixat - sommarklänningarna är väldigt tjusiga och ett plus är att de är av den långa varianten då detta är väldigt somrigt och kvinnligt i min mening. Det är när man gör hela kostymer i pastell och mönster som jag rynkar på näsan - för herrar passar det bättre med avskalad preppy än stora rutor i hallucinogena färger
        
Skorna är helt okey men egentligen inget nytt under ytan. Deras nisch är helt klart det som deras slogan promotar "happy clothes for happy people". Avslutningsvis så tycker jag att det är lite roligt att deras logga är en traktor. Överlag så ska alla varumärken vara så förbannat häftiga och coola att det blir lite löjligt ibland. När man då ställer sig mot vinden och tar och avbildar en traktor på sina kläder så blir det drygt och roligt.

Kort och gott - schysta kläder

-Jens

Läppcancer på miljövänligt sätt...

Nu kan du jobba på läppcancer och vara miljövänlig samtidigt. (Äntligen!)

När Sveriges tobaksjätte Swedish Match lanserar nya varianten av General, kan landets alla snusare äntligen jobba på läppcancern på ett mer miljövänligt sätt. General Green Harvest innehåller tobak från ekologiska odlingar i USA, Brasilien och Argentina som varken använder konstgödsel eller bekämpningsmedel.

Smaken ligger nära det klassiska General-snuset men vill du få din niccokick och samtidigt göra en instats för miljön gäller det att snabba på; Green Harvest produceras i begränsad upplaga.

Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av...

-Jens


En rökig whiskey burgare rekommenderas

Det blir oftast godast om man gör det själv. Men trots denna vackra insikt så måste det poängteras att med lite hjälp kan man nå så mycket längre. Detta är fallet när man omvandlar en vanlig trött hamburgare till en smaksensation med små enkla medel.

Genom att satsa på rikligt med färska grönsaker av den lite enklare varianten (tomat, gurka och sallad), höja smakinnehållet samt saltkoncentrationen med lite knaperstekt bacon och på toppen en skiva smält ost kan man ta fram en hyfsad burgare. Fast vill man gå längre och undvika risken för en medioker matbit så adderar man american BBQ sauce kentucky whiskey. Rökig söt smak som blir pricken över lilla bokstaven i. Valfri kall öl rekommenderas, mitt val senast var en väl nerkyld heineken.


-JensNi plagierar min farfar

Under upptakten av hösten har modebutikerna pumpat ut information om huruvida vilken skjorta som gäller för att avsluta detta modeår korrekt. Rutigt, färggrant och skogshuggar epitet är vad som sänds ut från PR-människorna. Men mode är som många vet en cyklisk företelse och därför kan man nästan alltid vara säker på att det "nya" modet är någon form av plagiering från ett mode några decennier tillbaka i tiden.

Därför känns det mycket roligare när man kan finna ett äldre plagg i gott skick som uppfyller dagens stilkrav. Varför? För att det känns mer genuint och närmare ursprungsidén. 

I somras när jag var i min farfars gamla stuga beläget i de norra delarna av Sverige fann min bror, med näsan instucken i en av farfars garderober, en skjorta av yppersta kvalité. Lillebror glittrade till i ögonen och kramade om konstverket till ljudet av ett sammanbitet "my precious" som sipprade ut mellan tänderna. Fast vem kan klandra honom, jag hade gjort likadant om jag hade varit först på bollen.

Nöjd bror med bollkänsla

-Jens

Det auktoritära och eleganta med frånvaro

Svart. Finns det något mäktigare än riktigt mörka toner som döljer och fördunklar? Färgen är inte enbart starkt till visuella utan är även fascinerande i sin definition (enligt undertecknad). En färg som är frånvaro av alla andra färger.

Så händer det ibland att folk talar om att någonting är det "nya svarta" men jag är mycket tveksam till att någon annan kulör skulle kunna ge samma uttryck som det svarta kan. I min mening finns det ingen som helst potentiell färg-arvinge som kan förmedla styrka, auktoritet, elegans, prestige och formalitet likt svart gör.

Om nu detta inte är eftertraktat så kan man kanske nå nya svarta anhängare genom att enkelt upplysa om att en jättemätt herre eller dam ser magrare ut i svart då färgen ger sken av en smalare siluett (är de mån tro en av anledningarna till varför det är trendigare med svarta träningskläder...?)  -Jens


RSS 2.0