Grå kavaj med inslag av senap

Grått, ett härligt substitut till det vanligt förekommande svarta. Var ju som tidigare avslöjat på bröllop nu under helgen och lillebror kom ner från Falun med föräldrarna. Dock så besitter min bror ingen kavaj i sin ägo något som inte riktigt går att acceptera längre nu när lillpojken ändå har fyllt 18. Meddelande till bror - köp dig en kavaj nu! Du insåg nog själv att du behöver en kavaj nu när du märkte att du hade blivit den enda utan "proper" klädsel under bröllopet om det inte hade varit för din bästa broder (undertecknad) hade lånat ut en av sina.
Själv borde jag skaffa en grå väst att ha till min gråa kostym, three-piece suit är allt annat än fult! 

Alltså, var så god lillebror för tipset och utlånande av kavajen och tack så mycket för den vackra senapsfläcken du lämnade kvar på kavajslaget vid återlämnandet av kavajen. Alltid skoj att hjälpa dig du vilsna själ.
                          
Lillebror har tömt det första champagneglaset med havsutsikt i bakgrunden i den gamla fiskebyn Arild nere i Skåne.

-Jens


Bröllops outfiten

Neeeej, jag syftar inte på det stundande prinsessbröllopet som skyfflas in i varje hem och lägenhet av det fanatiska massmedia kaoset. Alla mina lyckoönskningar till de lyckligt kära men ta och lugna ner er nu och ta det med måtta (tråkig svensk eller bara en känsla av måttlighet?)

När jag menar bröllops outfiten så syftar jag på min klädsel som jag ska ha på mig nu till helgen då jag ska ner söderut, korsa gränser och ta mig in i Skåneland för att närvara på bröllop då en vän till familjen gifter sig.

Zara är en tillförlitlig klädkedja som ständigt tillhandahåller stilfulla och vettga kläder till tacksamma priser. Tack så mycket för det. Ett par gröna chinos för 299:- är väl inget att bråka om?

Så dagen till ära blir outfiten:

1. Ett par gröna chinos, stiligt men avslappnat. Färgklicken passar till denna sommarmånad (Zara 299:-)

2. En vit skjorta, för att uppnå en viss grad av formalitet (den på kortet är också från Zara)

3. En svart välsittande kavaj, är aldrigt fel...aldrig! (kavajen är av märket Riley)

4. En guld-rostig bröstnäsduk, väldigt matt i färgen vilket blir riktigt snyggt avbrott från den gröna färgen (Atlas Design 149:-)

5. Ett par gula strumpor som återkopplar till bröstnäsduken. Den färgglada Dandyn myser nu (Brothers 3 för 100:-)

6. Ett par gräddvita Lacoste-skor för att riktigt dunka in känslan av sommar och varma västkust vindar

-Jens

Jag tror att Alliansen är det bästa för Sverige, Punkt!

Börjar närma sig val i Sverige igen. Fyra år går fort och jag måste säga att jag är väldigt nöjd över hur den blåa alliansen har lett landet. Det är bara att se hur snyggt statsfinanserna har hanterats. Trots en tung global finansiell kris så har det lilla landet Sverige klarat sig otroligt bra. Enligt gjorda beräkningar ser det ut som att Sverige kommer att ha, efter den här mandatperioden, en lägre offentlig skuld som andel av BNP än vad den var innan de blå tog över 2006. Är inte det ett gott tecken så säg!? Trist bara att det ska alltid gnällas och pekas med fingrar från andra politker som inte sitter på regeringsmakten om att fel strategi har använts och att de hade gjort det bättre. Jag tror fan inte det, vi har ju klarat oss kanon och är inte i behov av deprimerande budgetsaneringar likt de som görs ute i Europa nu. Östros snyftar om att "ekonomin går med underskott" - vi är i en lågkonjuktur ju!!

Alliansen spelar perfekt efter spelreglerna genom att låta staten i dåliga tider använda mer pengar för att stimulera ekonomin, för att sen dra åt på svångremmen och gå med överskott i goda tider för att då kunna återbetala eventuella lån. Det är så som de blåa har gjort och det är så de rödgröna brukar proklamera för så varför gnäller de? Jo, bara för gnällandets skull. Ta och inse att den sittande regeringsmakten gör helt rätt, har gjort helt rätt och förtjänar en uppmuntrande klapp på axeln.

Det finns så mycket mer som irriterar mig just nu när valandan ligger i luften. Minns inte riktigt om det var Ohly som kom med förslag på att införa skatt på aktieinnehav!?!? Nu får de fan ge sig! Varför ska allt beskattas hela tiden. För att kunna bemedla de som har de knappert javisst, håller helt med om att man ska ta hand om alla...som inte har möjligheten att göra det själv! Inte för dem som är för bekväma. Det är så irrationellt att låta en stor skatteapparat skicka bidrag kors och tvärs, flytta pengar med hjälp av skatter för att omvandla dessa till bidrag strax efter. Det administrativa kostar, transaktioner är inte gratis! Bättre att låta människor få behålla en större del av sin lön (genom jobbskatteavdragen har vårdbiträden nu under detta mandat fått en månadslön mer om året) istället för att behöva förlita sig på bidrag. Vill man leva på bidrag? Vill man vara beroende av staten. De rödgrönas bidragshysteri skapar ett beroende av staten, något som kväver alla i slutändan.
Vidare så har ju tanken om att återinföra förmögenhetsskatten varit på tal. Kom igen nu rödgröna, ni svingar ju bara i blindo, varför fokusera på oväsentliga saker? Lägga sån onödig energi och resurser på sådant idiotiskt förslag. Med tanke på att det är relativt få som blir tvingade att skatta för sin förmögenhet så kan man väl bara skita i det i stället. Den mängden skatteintäkter det rör sig om är en piss i havet vid närmare eftertanke så varför inte bara låta dem få behålla sina intjänade slantar?

Den blåa Alliansen har haft fyra år nu och gjort grymt bra ifrån sig. Det skulle vara så tungt om det blev regeringsskifte nu så att allt som byggts upp raseras. Ge Alliansen fyra år till och Sverige kommer att fortsätta att utvecklas och må bra!

RÖSTA BLÅTT!!!

-Jens

Magrutor på tub från Clarins?

Hmmm, jag vet inte vad man ska tro men visst blir man lite nyfiken. Hade det inte varit ett sådant respekterat och välkänt märke så hade jag skakat av mig det hela med enkelhet men nu fick jag allt höja på ögonbryna lite grann. Jag vet ju om att de har sjukt bra grooming produkter som fungerar alldeles utmärkt så jag blir ju sugen på att kolla in den här nu även om det låter som en hokuspokus produkt - något som bara idioter faller för i hopp om att ha funnit genvägen till det mer fördelaktiga utseendet (är jag nästa idiot på framfart måntro?).

Så här lyder produktinformationen i alla fall:

Contouring objective :a refreshing, effective gel that speeds up the elimination of excess fat in the abdominal area and waistline. Firmness objective : quickly absorbed, this gel firms the abdominal area, sculpts the body and tones skin. Skin care expertise to increase the effects of physical activity.

Vågar man testa, vågar man att ta risken att bli nästa idiot? Den största frågan är nog ändå, är det av nyfikenhet eller av fåfänga?

-Jens

RSS 2.0