8 Tips Vid Användande av Näsduken

Shit vad tjatig jag är angående bröstnäsduken men det fina i kråksången är att i MIN blogg skriver jag precis vad jag vill, när jag vill och om vad jag vill, hur ofta eller sällan jag önskar.

Läste en kort liten notis i King igen om den här accessoaren och jag klippte och klistrade lite så att informationen finns tillgänglig här också. Ska passa på att tacka min vän Anna igen som gav mig en grymt snygg näsduk i julklapp, min favorit i samlingen.

1 Vilken typ av näsduk eller vikning du än väljer, låt inte näsduken fladdra eller sticka upp alltför mycket. Less is more!

2 En sidennäsduk passar uteslutande bäst med en så kallad puff-vikning.

3 Inbilla dig aldrig att en näsduk i identiskt mönster med slipsen skulle vara elegantare än en i avvikande.

4 En kraftigt mönstrad näsduk ger – tvärtemot vad man kanske först tror – ett mer harmoniskt och dämpat intryck än en starkt enfärgad.

5 En glansig sidennäsduk görs sig utmärkt till en grövre kavaj med råare yta på samma sätt som en mattare bomullsdito passar utmärkt till en dressad kavaj med mycket lyster.

6 Näsdukar i paisley, prickar och ränder går att matcha till de flesta skjortor och slipsar. Tänk i första hand på att färgerna ska fungera ihop, så passar oftast mönstrena per automatik.

7 Står du och fingrar på en näsduk som är omotiverat dyr? Kolla om kanterna är sydda för hand, där ligger nämligen några timmars arbete – och hundralappar – begravda.

8 Till vit skjorta kan du i princip bära vilken färg, mönster eller material på näsduk som helst, men en enkel vit i bomull eller linne med så kallad James Bond-vikning är ofta det allra snyggaste.

-Jens


Ibland lönar det sig...Snabba Cash!

Kom hem ganska sliten och trött från studier, möten och träning. Sen att det regnar slask gör ju inte saken bättre, vad mysigt det är i Göteborg under vintern!!!

Väl hemma så väntade två brev på sängen som utåt sett såg mediokert tråkiga ut fast lite nyfiken blev jag då de inte identifierade sig som att komma från banken eller något studierelaterat.

Den första brevet berättade för mig att en fond jag införskaffat tidigare gör riktigt bra ifrån sig och leendet på läpparna drogs åt lite. Det andra brevet visade sig komma från modetidningen King som tyckte att jag verkade vara en reko kille och därför belönades med två gratisbiobiljetter till "Snabba Cash"-filmen - snyggt, lite medvind under denna dag trots allt!

Ibland lönar det sig att svara på någon fråga eller köra en tävling på nätet om man har tid över. Borde jag nu försöka att snabbt läsa boken innan jag ser filmen? Fråga två, vem ska jag plocka med mig på bio?

För övrigt, under tiden 1 dec. - 24 dec. hade King tävlingar varje dag på sin hemsida. En enkel fråga och en motivering så hade man möjlighet att vinna riktigt snygga grejer (Jag valde att inte nämna detta på bloggen under december för att inte utsätta mig för mer konkurrens). Vilka som är vinnarna kommer upp nu i slutet av januari, bara att hålla tummarna!

-Jens

Inspirationskällan "The Sartorialist"

Efter en lyckad pubrunda under gårdagen så är det med all rätt som man är sliten idag. Jag gjorde några försök att studera tidigare idag men det var svårt att koncentrera sig så jag tog och surfade mitt nya internet-nöje istället. The Sartorialist är bloggen där man kan finna inspiration när den egna fantasin tar slut vad gäller klädkombinationer och stilar. Både manligt och kvinnligt mode visas upp och man kan bli sittandes väldigt länge och bara bläddra från bild till bild, för det är vad det är. Nästan enbart bilder!

The Sartorialist drivs av Scott Schuman ----------> 
från New York som bär runt sin kamera längs gator världen över och tar foton av personer som klär sig på något sätt som fångar hans uppmärksamhet. Detta laddas upp på bloggen och ibland även med kommentarer.

Så enkelt men så genialt...och så inspirerande!
           
-Jens


Offpist och Afterski kickar in 2010!

En azurblå himmel, försiktiga vindar, snöflingor som virvlar upp vid varje bestämd sväng och ett stort leende på läpparna - en kort sammanfattning av vistelsen i Åre 2010!

Sådan j*vla tur man hade! Dagarna innan jag och mitt entourage på sju personer (vänner vilt spritt från hela Sveriges avlånga land, från Umeå i norr till Göteborg i söder) anlände till Åre så varade köldknäppen i Sverige, minus 32 grader är inget att leka med. Med sådan kyla kan man inte njuta av åkningen. Under våra dagar fick vi från -5 till +3 grader. Utan -30 grader kunde vi även utföra lite snörullande efter bastubadet. 
     
Bästa åkupplevelsen blev som alltid offpist-äventyr i östra ravinen. Några dagar innan hade en lavin gått där så det var lite snöblock att studsa fram på. Hade dock gärna sett lite mer snö, lite nyfallet puder hade inte varit helt fel.
          
Festande blev det, både på nattklubb och afterski. Dippan och Bygget håller fortfarande hög klass och till min förvåning träffade jag på en gammal barndomskompis samt en grannen till sommarstugan där ute. Liten värld! Sen så träffade jag ju på en väldigt god kär vän som jag inte sett på två år. Kylig nattpromenad (mina lår hade ingen känsel) och tedrickande på Coyote Ugly bar var vad vi han med denna gången. Härlig person, känn dig saknad! 
     
Resans nit var att två idioter backade in i min bil och smet. Den första backade på fronten, fem dagar senare är det någon fjant i en större bil (förmodligen en Volvo XC90 av de krossade lyktorna som var kvarlämnade på plats) som trycker in hela bakluckan, måste ha varit en rejäl smäll. Vad hände med folket som tog sitt ansvar och lämnade kvar en lapp när olyckan uppstod?

Åre - en bra start på det nya året!

-Jens

2010 - början på det nya livet!

Vilket lyckat nyårsfirande! Aftonen började med att grabbarna samlades för att leka i snön (pulka, bob, matta, etc). Söderholm höjer stämningen hos gruppen men sänker sitt eget humör genom två störtdykningar och krascher i snön. Snöbrottning praktiserades och jag ska lägga in en motion om att göra det till en olympisk gren i vinter-os 2052.

Det nya året skålades in hos min vän Anna där alla var på gott humör redo att hellre skåla en gång för mycket än en gång för lite. Inget kunde gå fel då jag och Forsgren konstaterade att kvällen bjöd på välkvalificerad nyårsbubbel, feta cigarrer och vackra flickor. Jag röker visserligen inte utan det var mest för syn skull.

Entré till 2010
Schhhteeekigast - Forsgren med sin cigarr och självgoda leende
Stiligaste Herre - Virre som matchat sin tvåfärgade fluga med byxorna
Bästa vinöppnare - Sofie som suckade och tog flaska ur min hand när jag fumlade
Stiligaste Dam - (Delad plats) Värdinnan Anna med sin snygga vita ytterrock och Johanna som rest till tre städer för att finna den rätta kavajen.

                                            

-Jens

RSS 2.0