Ta med Strand till Stranden, musiken för sommaren!

Jag lyssnade på Joshua Radin långt innan han landade på svensk mark. Jason Mraz hade ekat sin sång I'm Yours i mina högtalare minst ett år innan den blev en plåga i de svenska radiostationerna och lika så John Mayer och Hoffmaestro. Tror ändå att jag har en liten känsla för skön musik när jag tänker efter.

Nu har jag funnit en ny artist som jag tycker har sjukt sköna låtar och en avundsvärd röst. Han har funnits där ute ett litet tag men ny för mig och för ganska många andra också tror jag. Musiken som levereras är en skön fusion av John Mayer influenser och Hoffmaestro, med andra ord en riktig hit!

Detta kan komma att bli sommarens  chill musik och med all rätt. Passar även så klart att gunga med i nu ikväll när det ska firas valborg. Så lyssna in Isak Strand (en svensk??? - japp!) och luta er tillbaka!

-Jens

Snygga Tissschor - Wearable Art

Vad sägs om att bära lite skön konst på kläderna? Wearable Art som herrarna på företaget De Ski har satt ihop med konstnären P.Grön är riktigt härliga. Passar perfekt till de sköna sommardagarna som vi inväntar nu. Så där tilltalande casual att bära som det ska vara när sommarvindar och måsars skri sammspelar ute vid kusten.

                

Mer sköna kläder ---> De Ski

-Jens


Italienskt vin eller öl till lördagens afton?

FlaggaItalien kan sina druvor. Italien kan sina bilar. Italien kan sina kostymer. Därför kanske man kan dra ett sträck över de saker som de lyckas lite sämre med? Tänker på saker som: den organiserade brottsligheten, Italiens korruptionsindex och den  vältalige herren Berlusconis med citat som:

"Italy is now a great country to invest in... today we have fewer communists and those who are still there deny having been one. Another reason to invest in Italy is that we have beautiful secretaries... superb girls."

Är det ett kryddigt och mustigt rödvin som du suktar efter ikväll eller kanske en god svalkande öl från samma land? Stor tumme upp från mig för den välfylliga i Castei Ripasso (nr 22409 - 119 kr/750 ml) och den ljusa lagern Peroni Nastro Azzuro (nr 1418 - 14,90 kr/33 cl). Smakar kalas från första till sista sippen. Både ölen och vinet kan drickas med värdighet; vandrandes runt i din Borrelli kostym eller kanske din Attolini kavaj mellan vinodlingarna med ett högklassikt Italienskt Maserati sus ljudandes i bakgrunden. 

Tänker inte säga något mer om dessa två guldkorn, det är bättre att uppleva dem istället och ni kommer inte att bli besvikna, garanterat!

-Jens


Modefluga - Trender försvinner, klassiker dör aldrig

Det är ju faktiskt så att klassiker aldrig dör ut, den navy-blåa kostymen kommer aldrig glömmas bort i en dunkel garderob eller duffeln för den delen heller. Sen finns det så klart seglivade trender som kan komma tillbaka i cykler (fan ta dig jeansjackan, dö någon gång!!!). Min stora kärlek till eleganta bröstnäsdukar har proklamerats ett antal gånger i detta medium men inte denna gång (fast det är bra snyggt!).

Innan 2010 års påsktider drog fram över Sverige så hamnade jag på ett flug-event. En tidigare kurskamrat har skaffat sig ett företag där hon designar riktigt fräcka flugor. De har setts i King Magazine och fått tummen upp av självaste chefredaktören Per Nilsson så då kan det inte vara vilket skit som helst. Trevlig tillställning med mat och dryck, skön musik och möjligheten att testa, pilla och hmmm:a kring vilken fluga som föll vem i smaken.

Ta en titt för er själva, finns för både kulörfacisten som för den introverta gentlemannen  http://modefluga.se/
Flugan är ju en klassiker så den blir aldrig omodern!

  

-Jens

 


Musiken du saknar just nu

Sitter du i solen, kanske med någon kall dryck i handen och bara njuter av hur skönt livet kan vara ibland. Men det är faktiskt en sak som du har missat. Känner du inte hur tomt det är? Du saknar ju den där sköna musiken som gungar i bakgrunden när du sippar på vinet eller häver ölen ner för strupen samtidigt som solen sakta dalar mot horisonten.

Ska lämna två låtförslag som jag inte tror att allt för många känner till. Om ni har hört det, så håll det för er själva! Om ni inte har hört de och gillar tonerna så ge mig all cred...mmmkey? Bra då har vi en deal där!

Var god att lyssna och njut!-Jens

Mañana, Mañana i Barcelona

Hemkommen från Barcelona och leendet på mina läppar har låst sig. Skön stad där till och med hundarna är som folket, det vill säga mañana! Och det var ju precis så jag ville ha min semester. Pengarna skulle spenderas på mat, dryck och lite mer dryck och mat. Tur att man har sköna kompisar som bor där nere som kunde bo hos och som ville visa oss allt som var värt att ha. Vår tids godaste mojito och strawberry daquire kan man finna i Barca! Arkitekturen var sjukt läcker och då inte bara alla unika skapelser av Gaudi utan majoriteten av byggnaderna i gamla stadsområdet nära hamnen. Satans tur man hade som bodde just där, mittemot den gamla konstskolan som självaste Picasso gick på, två minuters promenad från La Rambla och två minuters promenad från hamnen. 
                          
Överbefolkade marknadsbesök, fotbollstjut när Barcelona kickar in målen mot Arsenal, ficktjuvstrick som inte lurade undertecknad, sköna gatumusiker, ofrivilligt gudstjänstbesök i Santa Maria del Mar (tänker att vi ska testa bänkarna längst fram och när vi sätter oss reser sig alla så vi hakar på och gör korstecknet och mummlar med i "In Nomine Patris, et Filii, et Spiritūs Sancti"), insikten att man kan lika gärna beställa på svenska då vi inte kunde spanska och de inte engelska (den hallonglassen vill jag ha tack), lyssna på skön jamming på Barcelona Pipa Club där röken låg tung, etc, etc....ja listan kan göras lång över minnesvärda händelser. Jag droppar lite bilder här så får ni se själva hur mañana det har varit. Tips: upplev Barcelona!
              
        
     
-Jens

RSS 2.0