HalsduksNarcissist

Som alltid kommer våg efter våg med inspiration från The Sartorialist. Har svårt att hitta någon annan blogg som kan mäta sig med denna...ja i det ämnet så klart. Vill jag läsa om det energifyllda event-livet med hotellfrukostar och attackerande vildsvin så vänder jag ju mig till dig Maria. Vill jag läsa om småsaker som faschinerar i vardagslivet så blir det Loppan dejtinginlägg och kungliga svampplockningstekniker. Saknar dock fortfarande en syrlig blogg från HP...

...ja, ni förstår vad jag menar. Åter till The Sartorialist. Hittade en snyggt sätt att bära en halsduk på i hans senaste inlägg. Ser riktigt schyst ut, är enkel att göra och får de personer som kan lägga märke till detaljer att höja på ögonbryna. Enjoy!


-Jens

 


Du kan inte skylla på tomatkrig!

När jag vaknade i morse så hade jag fått ett sms på mobilen från mitt yrväder till kompis Sofie. Det löd så här:
"Hejsan konstiga vän!!! Du sover inte va? Sova är för töntar!!!! Du, kan man tvätta slipsar i vanlig 40 tvätt?"
När jag sedan frågade vad Sofie hade haft för sig var svaret att de hade haft tomatkrig på jobbet.

Nog för att flickan förmodligen är fullt kapabel att ha matkrig men jag tror inte att hon skulle våga att ha det på den restaurangen som hon jobbar på nu. Så skulle man slänga iväg en lite gissning så har väl du Sofie fumlat runt på jobbet och lyckas befläcka arbetsslipsen på alldelse egen hand. Tur för dig att jag är så snäll och skickar dig ett tips här.

Nej! Du får inte tvätta slipsen i vanlig 40 graders tvätt. Du får använda dig av fläckborttagningsmedel men testa medlet först på någon ej synlig del av slipsen så att det inte visar sig att medlet är för starkt och bleker tyget. Annars kan du lämna in slipsen för kemtvätt om du inte litar på dig själv. Kostar runt 70-80 kronor för en slips.

Tomatkrig, ja viiiiiiisssst! Försök att hålla balansen istället ;-)
           
-Jens

 

 

 

 


In the blizzard I found Riley Black

Snöstormen har bedarrat och det där beryktade lugnet breder ut sig över Göteborg. Inga plingande spårvagnar då stora delar av traffiken ställdes in (som i hela landet, SJ's mardrömsdag skulle jag gissa).
         
Tog mig ner på stan i fredags med ett enda mål, skjortköp. Jag köpte en väst och en skjorta på Brothers för några veckor sedan. Perfekt fit för mig och halva reapriset gjorde att en ursprungsnota på 1400:- slutade på 450:-. Nu har jag testat in skjortan och den var ju kung. Egyptisk bomull, lite stabilare tygkvalité som är sjukt trevligt att bära. En rejäl och kraftig krage gjorde bara saken bättre. Märket är Riley och modellen Riley Black.

Så jag tog och gjorde en mans-stereotyp-inhandling. Tog bussen ner till Nordstan, gick in på Brothers, testade samma modell fast i annan färg, köpten den och tog bussen hem direkt. Effektiv handling! Förstår att det här är ren mumbo-jumbo-språk för er tjejer. Ärligt talat så gillar jag också att vandra runt mellan butiker men den här gången orkade jag inte.

-Jens


Hola Barcelona, den isländska björnen får besök snart!

Det ÄR synd om killar när de blir förkylda. Om ni tjejer bara visste vilka helvetens kval vi lider när den där snuvan sätter in. Så nu är det synd om mig, har varit synd om mig ända sedan måndag kväll då jag blev attackerad av huvudvärk, snuva, halsont och frossa.

Tur är så hade jag ett kort i ärmen. Inte som får mig att må bättre fysiskt men psykiskt. Jag satte mig ner och beställde en biljett till Barcelona! Shit vad skönt det kommer att bli. Den 30 mars lyfter jag från Landvetter vid lunchtid och destinationen är söderut. Jag ska hälsa på min gode vän och vapendragare Bjarki (a.k.a B-man eller den Isländska björnen) som bor där nere och jobbar sedan en tid tillbaka.

Vi ska turista sönder hela staden och pröva mängder av caféer och restauranger på deras öler och maträtter. De som har varit i Barcelona tidigare får gärna komma med turistförslag...saker som bara måååååste upplevas.

Vore grymt med fotboll också, kollar du upp det B-man?
                                                                                        Bjarki i Barcelona

Flyger sedan hem den 7 april så det blir några dagar på varmare breddgrader. Billigt blev det också. Flyger med KLM tur-och-retur för 1700 kronor, det kan man inte klaga på.

-Jens


Blomvasdrink, Big Hank & Russinfingrar!

När glasen har klibbat fast i vardagsrumsbordet och man får bända loss dem dagen efter, när alla dricksglasen går åt under kvällen och jag ser en snubbe gå förbi mig drickandes sin omsorgsfullt gjorda drink från en blomvas, när kylskåpet är fyllt av ett tiotal kvarlämnade limefrukter...då vet man att Drink&Sprit kvällen var lyckad!

Och vi gjorde det igen, vi slog det gamla rekordet. Förra rekordet som sattes den 19 december 2009 på 53 personer i lägenheten samtidigt kunde igår den 12 februari 2010 se sig slagen. 58 personer är det nya så vi närmar oss drömgränsen 63. Varför detta är drömgränsen? För att lägenheten är på så många kvadrat så klart!

Städandet var mindra spännande idag. Tog sin lilla tid och HP fick russinfingrar av allt diskande men som tröst så hittade vi två liter mjölk som någon hade glömt kvar ute på balkongen samt en levande myntaplanta.

Sitter här nu med Big Hank efter en tacomiddag, kör en ölprovning som Big Hank får betalt för att göra. Gott att han ville jobba här hos mig.

Ha det gott folk och fä!

Efter festen, före städat


Efter russinfingrar  

-Jens


Livet som aktiv student

Veckorna går fort nu när man har mycket inplanerat hela tiden. Jobbigaste är inte att man har mycket att göra utan mer frustrationen över att jag sätter mig ner, kollar på en to-do-list jag har gjort och sen skiter totalt i att göra något av de uppskrivna sakerna.

Så här har min vecka sett ut i alla fall...

Måndag - intervjuade fyra personer som var intressanta för studentföretaget CTK (Chalmers Teknologkonsulter AB) som jag sitter med i. Internt i företaget jobbar jag med rekrytering så det var CV-granskning under söndagen och en fyra intervjuer utspritt under måndagen. Avslutade med två timmars möte på kvällen sen hem och äta middag innan jag drog iväg till gymet.

Tisdag - Föreläsningar och sen vandrade jag runt på chalmers arbetsmarknadsdag och pratade massor med företag och övertygade dem att jag var bäst i allt och att de borde vara intresserade av att anställa mig till sommaren samt efter min utbildning. Sen hem och skriva lite rapport och läsa lite innan jag kopplade av med en öl och ett biobesök - snabba cash.

Onsdag - Obligatorsik övning under hela förmiddagen i Total Quality Management. Blev uppringd av ett företag från mässan som frågade om jag kunde komma på en sporadisk intervjuvid klockan tre. Passade mig perfekt men först jobbade jag själv i en monter på mässan och representerade CTK mellan klockan ett till tre. Efter intervjun (som kändes bra) sprang jag hem och åt och sen stack iväg till gymet.

Torsdag - Självstudier under förmiddagen och efter lunch var det åter igen en obligatorisk sak i skolan. Efter det satt jag med case-gruppen och jobbad nästan klart case 1 och nu sitter jag här och borde egentligen läsa en rapport samt förbereda inför ett lunchmöte imorgon.

Fredagen - kommer bli full rulle där också med möten, föreläsningar och rapportskrivning men det blir ett bra avslut. Ordnat Sprit&Drink kväll här hemma, med 91 inbjudna varav 40 har tackat ja så det kommer bli välfyllt i lägenheten. Längtar till dimman imorgon...

Ha en skön helg nu folket!

 

-Jens

Who Says I Can't Get Stoned?

Passande titel när man är lite så här seg dagen efter några pubbesök? Egentligen inte då det inte finns någon korrelation mellan alkohol och termen get stoned fast nu är det ju egentligen en textrad i John Mayers låt Who Says som jag syftar på.

Jag håller på att lyssna in mig på hans senaste album Battle Studies (fjärde plattan från honom) som kom ut i mitten av november 2009. Han är lika cool som vanligt och kör sitt säkra John Mayer sound. Varför bryta ett vinnande koncept?

Jag får ta och tack lillebror som skickade över låten Who Says till mig. Du hade rätt, den var grym och den är riktigt skoj att spela själv på gitarren. Så ta och lyssna på Who Says samt låten Crossroads från Battle Studies albumet.

När jag ändå är inne på musik så kan vi ju lika gärna göra ett slag för Michael Bublé's senaste album som kom ut i oktober 2009. Gillar verkligen låten Haven't Met You Yet.

-Jens 


No More Lints


Snöoväder har ju slagit till i Göteborg och det innebär ju halka. För att undvika halka kan man använda en farfarskäpp som stöd och sånt är även dugligt i strid eller försvar mot väskryckare. Ett annat ord för "väska för män" är man-bag något som min kompis HP har och gärna stoltserar med. Någon annan som är stolt är ju tuppen som äter små frön och ibland kanske sväljer en och annan loppa. Loppa rimmar ju på noppa som flickor gör med sina ögonbryn så därför ska grooming in på lodrätt åtta.

Sen finns det ju en annan innebörd av ordet noppa. Min gamla rock har börjat blivit väldigt nopprig och man kan sitta i evigheter och noppa den i försök att få den att inte lika en lodiskappa. Fast så fick jag testa en liten apparatur från OBH Nordica som drevs på batteri. Den ser löjlig ut och som om den vore inköpt på BR Leksaker men grejen med den är att den är väldigt effektiv. Pang, boom, tjoofff så var nopporna borta på rocken utan att ha skadat den.

Tar och avslutar med mitt för tillfället favoritcitat sagt av Barbey D'Aurevilly

"Like All Dandies, He Was Happy" 

-Jens


RSS 2.0