Mumford and Sons lyfter fredagen

Fredagen gör sitt intåg och jag är relativt sliten efter tre veckors tidiga arbetspass. Hur som helst så kom det till sitt avslut och man kan nöjt konstatera att det är en väldigt fin kväll i Sthlm denna afton.

För att undvika att bli långdragen så avslutar vi den här arbetsveckan med ett musikförslag och denna gång så föreslås det att lyssna till Mumford & Sons. Fyra unga herrar från den västliga sidan av London som kickade igång sitt band så sent som i 2007.
             
                                    Londongrabbarna Mumford and Sons

Rekommenderat är att ta och lyssna till låten "The Cave" här nere med en musikvideo väldigt simpel till sitt arrangemang men ack så glädjespridande och känslan av frihet strömmar fram i musiken...och det passar sig perfekt en dag som denna då arbetsveckan ligger bakom oss.-Jens

Kostymbyxan - Kort längd ser fattigt ut

Kostymbyxor ska kort och koncist avhandlas denna gång. Anledningen till detta är att en pågående trend som har varit aktuellt under en tid spås att hålla i sig under hösten och den kommande våren. Dock har jag själv svårt att få något grepp om den men det lutar mer åt att jag rynkar på näsan än att jag ler mitt allra varmaste. Dock är jag (enligt andra personers utsagor) en person med en konservativ modesyn och föredrar klassiskt vackert.

Korta kostymbyxor? Visst är det trevligt att man försöker bryta av det formella som en full kostym kan innebära men jag åberopar snyggare alternativ exempelvis: skippa slipsen och ta en bröstnäsduk i någon trevlig kulör. Jag klarar dock inte riktigt av den korta kostymbyxan. Med en byxkant som slutar en bra bit ovanför skodonet så kan jag bara inte låta bli att tänka att den stackars herren inte har råd med nya byxor och måste därför dras med sin urvuxna kostymbyxa...visuellt ser jag en stor bebis i gamla trasor. 
  
            Bebisbyxa?                                            För fullvuxna

Jag förespråkar den klassiska snittet men kostymbyxan för gärna vara smal, något som också förespås vara trenden för hösten och våren.
 
-Jens


Lyssna till The Tallest Man on Earth

När man kommer hem från en dags arbete och ögonen klipper i både jämna och ojämna intervaller så behövs det en skön "feel good" låt för att få fart och fason på mig igen. Det är "The Tallest Man on Earth" med låten The Gardener som får min fot att rycka krampaktigt i takt till artistens frenetiska vevande med gitarrhanden.

The Tallest Man on Earth som egentligen heter Kristian Matsson hemmavarande från Leksand, Dalarna har mången gång jämförst med Bob Dylan då den gamle Dylans karaktäristiska röst återfinns hos dalmasen Kristian.

Onödig fakta för den vetgirige kan vara att The Tallest Man on Earth ville från början inte låta sig fotograferas av journalister då han tyckte att hans musik skulle for tala för sig själv. Dock har Kristian Matsson kommenterat detta i efterhand som naivt, men har också sagt att han inte trodde att karriären skulle bli så framgångsrik, han "skulle bara ut och spela litegrann". 

Spotify --->The Tallest Man On Earth-Jens

Självdistans hos Lanvin's höst- & vinterkollektion

Jag gillar personer med självdistans, det får min respekt. Ännu bättre då när någon medial person bjuder på sig själv utan att blinka. Det är precis det här som Lanvin gör, herren som gästdesignade åt H&M för en tid tillbaka med stora sammetsflugor. Inte bara dansar den rundnätta mannen skönt och tar över scenen utan hans kollektion är väldigt smakfull. Personligen kan jag säga att jag hoppas att 30-tals trenden tar fäste nu i och med hans bidrag. Hattarna sticker ut på både dam- och herrsidan, flugorna finns återigen respresenterade samt några smala slipsar, skinnhandskar och den dubbelknäppta kavajen säger sitt. Lite gammeldags gangster över det hela och det går inte att argumentera emot att det var väldigt välklätt under den tidsepoken.


                                                      Eloge till Lanvin...

-Jens

How to lacing shoes in 36 different ways

En tidig morgon placerades ett stort, vackert inslaget paket på köksbordet där jag under denna arla morgonstund stressade i mig en skål med havregrynsgröt. Min söta flickvän tycker att jag unnar mig själv saker alldeles för sällan och gjorde slag i sak och valde att skämma bort mig. Ett par grymt snygga Tiger of Sweden skor i klassiskt svart skin. Förutom att de är en fröjd för ögat så sitter de fantastiskt skönt på fötterna med mjuka trampdynor som gör spatseringar till ett nöje.

Dock var de snörda på ett jobbigt sätt som jag inte gillade och så jag drog ur snörena direkt och dirigerade om snörets väg. Efteråt kom jag till att fundera ifall det finns några roliga varianter att snöra ett par pjuks på. Fann då en ganska rolig sida där man kan prova ut 36 olika varianter av snörningar. Kolla in Ian's Shoelace Site ifall man önskar bryta vardagens sterotypiska lunk. Nedan är exempel från Ian's hemsida...
                         

-Jens  


RSS 2.0