A blog with no noble purpose

För er med ögon som gärna tar tillfällen och vilar dessa på vacker fotokonst så har jag funnit en blogg som jag tror att många skulle tycka om, speciellt om man gillar mode, inredning, arkitektur, etc. The Life of Polarn Per är stället där analfabeten kan scrolla genom år av fotografier utan att behöva besvära sig över överflödig text.

Som blogginnehavaren själv säger: This “blog” has no other noble purpose then to be a place were I collect some of the things that inspires me in life. It could be a wonderful interior, a magazine, photographer, picture, kitchen, garden, a man or a woman, or someone I just want to give a hug.

Ger er ett litet smakprov här

                      
                   

Slips inte bara för män

Tycker att fler tjejer/kvinnor bör bära slips. Slipsen är ju en strålande accessoar så varför skulle den vara enbart tillägnad mannen. Går ju inte att kringgå att den passar sjukligt bra även på kvinnor. För den saken skull så proklamerar jag inte att någon kvinnliga accessoarer ska överföras till männen. Det är okey med oss (i alla fall mig) att ni får börja använda slips utan något krav på något i utbyte.
  
Så ta och överväg möjligheterna med slipsen så får vi se hur det går. Kanske släpper vi flugan fri om några år om allt går väl.

-Jens

Transportera vinflaskan med stil på cykeln

Några kompisar hade funnit den här häftiga konstellationen och lagt upp den på sin blogg. Något som jag känner att jag är tvungen till att göra också då det är så fantastiskt snyggt och coolt.

Man susar fram i sommarvinden på sin rullande trotjänare på väg mot någon av alla de festligheter som sommaren lyfter fram med värme, bad och avkoppling. Då ska man så klart ha med sig en flaska vin som därmed måste transporteras högaktningsfullt och med stil. Det gör man med denna cykelvinhållare.

Den kostar 30$ och man finner den på Etsy.com där kan man läsa följande för den som inte orkar klicka sig vidare:

If you like wine and you like biking, you’re going to love this. The handmade leather bicycle wine rack is perfect for taking wine with you on the go. It easily attaches to any 1″ bike frame with antique brass fasteners, while the hidden metal clamps hold the bottle securely. The oil-treated vegetable-tanned leather will only look better as it ages.

* ABSOLUTELY KEEPS THE BOTTLE IN PLACE. More secure than it looks thanks to hidden * metal clamps. Tried and tested.
* Adjustable to fit different types of 3″ bottles
* Handmade in Montreal from recycled oil-treated vegetable-tanned leather that will age beautifully
* First 400 units made with recycled antique brass hardware
* Perfect addition to a fun car-free lifestyle!


  

-Jens


Jag är en av dem som har sett Cat Stevens live!

Var uppe i Stockholm förra helgen och satt med en guldbiljett i fickan. Det var 20-30 år sedan som en herre la sin strålande karriär på hyllan men nu har det börjat klia i hans fingrar igen och Cat Stevens står åter igen på scenen. Dock under namnet Yusuf Islam men vad gör väl det?

I lördags så uppträdde han på svensk mark och jag var där med familjen och det är helt otroligt hur han har rösten helt intakt. Det är precis så Cat Stevens låter och nu många år senare har den fortfarande sin klang och sitt karaktäristiska drag.

Skulle vara roligt att ha en konversation med herren då det bara lyser ödmjukhet om honom och humor finns det. Skojfriskt när han plötsligt börjar sjunga "kom lilla flicka dansa med mig" samt så gillade jag hur han ursäktande blir tvingad att stänga av sin mobil efter två spelade låtar då han har glömt den på och lägger till "oops, my wife is going to kill me for this" innan mobilen åker ner i kavajfickan. Sen gillar jag hur han får in lite ironiska kommentarer mot den förre amerikanska presidenten Bush.

Strålande stämning på konserten och klimax nås vid wild world men publiken är alltid nära till glädjetjut när låtar som "morning has broken", "the first cut is the deepest", "moonshadow" och "peace train" strömmar fram och ut genom lokalen.

Kort och gott - en helt förbannat bra konsert med en av vår tids största musiker.

-Jens

Göteborg från ett vårperspektiv

Även om det jävlas med lite snö under dagen så är ändå våren här hur trist vädret än råkar vara just idag. Tänkte bevisa detta med ett potpurri av vårbilder från Göteborg från de senaste dagarna.

För övrigt så lottar jag ut skånepojken till höger här. Se så snyggt han har matchat solglasögonen med snusdosan i munnen. Känsla för stil är alltid ett plus - med andra ord, grabben ett kap.  

       

RSS 2.0