Härskartekniker från ett historiskt perspektiv

Jag kan lätt glömma bort tiden när jag får möjligheten att läsa artiklar och böcker som behandlar vad man skulle kunna kalla härskartekniker. Tips, tricks, tankar och idéer om hur man kan vinna över folk eller gå runt hinder som står ivägen för ens mål på snillrika sätt. Jag tycker att det är fruktansvärt fashinerande att lyssna till hur forntida krigsherrar använde sin list för att ta över ett nytt landområde eller hur lurendrejare säljer Eiffeltornet eller Golden Gate-bron till naiva kapitalister, gärna fler än en gång.

Dock så är det oftast de historiska berättelserna som jag tycker är förtrollande. Jag strävar alltså inte efter att lära mig fula knep och knå för att kunna lura folk. Det handlar mer om att det finns ett intresse att lära sig mer om hur människor fungerar och reagerar i vissa situationer samt själv kunna avläsa om en filur försöker manövrera mig. 

En av mina favoritböcker inom ämnet som jag har presenterat tidigare i detta forum heter 48 Laws of Power skriven av Robert Greene. Jag fann via Business Insider alla dessa 48 lagar och kände att det är inget fel med upprepning. Utöver dessa 48 härskarteorier så nämnde Business Insider 15 andra tankar kring ämnet hämtat från Jeffrey Pfeffer (professor vid Standford) bok Power: Why Some People Have It — And Others Don't.

Läs och begrunda, sjukt intressant enligt min mening. 

-Jens 

Michael Bublé i Globen 2012.04.18

  1. Han har en skön röst...men det finns fler artister som har det också.
  2. Har sjunger sköna låtar...men det är många låtar som han har knyckt från Sinatra och de andra grabbarna i samma liga.
  3. Men Michael Bublé är otroligt charmtroll rätt igenom


Så jag satt i Globen igår med flickvännen och avnjöt en födelsedagspresent som jag fick i januari. Medelåldern var något hög och det märktes väl när både sju herrar från New York som agerade förakt samt herr Bublé försökte få folk att knäppa upp översta knappen i skjortkragen. Svennebanan log smått nervöst gungade lite mer i sidled men absolut inte in på bänkgrannens territorium men förblev sittandes på sitt numrerade säte.

Charmtrollet gjorde trots allt detta en riktigt skön konsert med alla de låtar som jag önskade höra. Mr. Jones, Georgia on my mind, Home, I just haven't met you yet, Jack the Knife och många andra sköna melodier. Sedan var det inte bara sång utan han samtalade mycket med publiken och bjöd han lite på någon på rad ett så bjöd han desto mer på sig själv.

Summan av kardemumman är att herr Bublé är helt klart en entertainer som är värd att se med en röst och charm som håller.-Jens
 


Klockspråk för novisen

Hittade en kort parlör för de människor som precis börjat intresserat sig för klockor och vackra urverk. Hittade listan på King och kände att det här var något som jag ville förmedla även via detta forum. För om man ska sätta sig ner och konversera i detta ämne så inger man ett betydligt bättre intryck och seriositet om man kan lite dinka-lingo att kasta sig med.-Jens

6 färgtips för manligt mode

Att bära färgade kläder på ett stilfullt sätt kan definitivt vara mer komplicerat än vad man tror. Lila enkelt som det kan skära sig så kan man även råka ut för att testa färger som inte passar speciellt bra mot sin hudfärg. På About.com fann jag en artikel med några bra tips som kan vara värt att begrunda. 

1. Färgerna är framförallt tillämpbara under sommartider
Sommaren (min favoritårstid) välkomnar bleka och ljusa färger. Rådet lyder helt sonika: välja en färg som får bli din signaturfärg för säsongen och välj då en som förhöjer och förstärker din naturliga hud och hårton. För den ovane så är det trial and error som gäller -lägg lite tid på det hela.

2. Håll er borta från beige-färgade skjortor
Beige är vanligtvis en dålig färg för skjortor eller övriga accessoar som kommer att vara i närheten av ansiktet. Det är sällan en bra färg för någon så ett enkelt råd är att rygga tillbaka, gör en helomvändning och spring ifall den beige skjortan gör ett utfall.


3. "French Blue" är alltid ett bra val
Denna blåa nyans är en smickrande färg för de flesta hudtoner. Jag har flera skjortor med denna färg, enfärgade, små-ränder och mellanstora ränder. Färgen görs sig till det mesta.


4. Applicera smickrande färger runt ansiktet
Kan inte påpekas för många gånger med det är sjukt viktigt att använda sig av passande passande färger runt ansiktet som förbättrar på din hud- och ögonfärg.

5. Undvik skrikiga mönster
De är störande och kan bli alltför iögonfallande vilket får din publik att missa helheten och enbart fundera på vad f*n är det han har på sig, det vill säga, i slutändan inte så bra för dig. Mönster är okey men "Less is More" är en klyscha av en anledning - för att det stämmer.


6. Observera omvärlden
Om du tycker att det är svårt att införliva mer färg i din garderob, ta en titt omkring dig. Flanera på stan och undersök vad som finns i butiker och på din granne bredvid dig på cafét. Till exempel använder Ralph Lauren väldigt mycket färg i sina samlingar. Hans stil ger modeklassiker en twist med hjälp av färg. Om du reser utomlands, se hur lokalbefolkningen använder sig utav färg. Italienarna är förmodligen bäst på att bära färg - mörka, dystra färger är en ovanlighet.

 

 -Jens

 


RSS 2.0