King kör event med Filippa K

Skön avslutning på gårdagkvällen! Började med att ta en öl med Big Hank på John L's en stund före klockan slog 20. Därefter lullade vi glada i hågen ner för Aschebergsgatan och fram till Filippa K's butik på Västra Hamngatan. Här flödade Carlsberg och DJ:n gnuggade frenetiskt på sina skivor samtidigt som Göteborgs samlade skara av välklädda män (och en del kvinnor men majoritet män) valsade sakta fram mellan kollektionerna. Kvällens event var slutet så var du inte på listan så fick du surt stå utanför och trycka näsan mot rutan och låta blicken svepa över den gemytliga stämningen där Carlsbergkapsylerna slogs av i allt friskare takt.

Blev inget inhandlat men testade en del snygga saker. Sugen på en tunn bred-randig t-shirt i äkta seglar stil men tydligen hade inte jag standardkroppen som den här kollektionen var uppbyggd för. Varken i tröjväg eller jeans.

Talade en kort stund med Per Nilsson, chefredaktören på King som tedde sig vara en trevlig prick. Göteborgarna fick även lära sig av Herr Nilsson att upp i Stockholm uttalar man inte shorts som vi gör här (från djupet av gommen, nästan nere i halsen) utan schhhorts (från främre delen av munnen - som när du hyschar på någon). Okey, han förklarade det inte för oss utan ordet trillade fram när han pratade om en uppsättning kläder som de hade satt ihop och när schhhorts sades spreds ett lite leende på Göteborgarnas läppar.

En lyckad kväll alltså och det skulle avslutas med bravur tyckte Big Hank som avslutade med dunder och brak genom att urinera i Paddan-båtens vattenfarled. Ahhhh, våren är tillbaka!

Bild: Jag halsar öl på Filippa K
Bild: Herrarna från King & Filippa K
Bild: Carlsberg...probably the best beer in the world
Bild: Filippa K Butiken

-Jens

Våren regnar in men Henri Lloyd spår seglarväder

Våren regnar lite sakta in i Göteborg. Det är fint när man betraktar det från fönstret. De senaste dagarna har jag haft snöreferenspunkter för att hålla koll på hur snabbt våren närmar sig. Saknaden efter vår och sommar har koncentrerats de senaste dagarna av två orsaker.

Orsak 1: Jag drar till Barcelona nästa vecka och blir borta i 8 dagar! Min gode vän som jag ska besöka ringde igår och berättade hur otroligt, fantastiskt, överjävulusiskt trevligt vi kommer att ha. Fotbollsbiljetter ska vara inköpta vid det här laget och det blir fantastisk mat&dryck under hela tiden där nere.

Orsak 2: Kollade igenom katalogen "Henri Lloyd in Monaco Spring and Summer Collection 2010". Mycket snyggt och sköna seglarbilder, fyll min garderob Mr. Lloyd! Älskar att spendera tid på vattnet under sommarmånaderna så de fotografierna eldade ju på behovet av vår och sommar.  
       
     Snyggt                   Snyggt                     Snyggt

-Jens

Vårmodet är emot mig

Är det så att jag har helt fel eller är det verkligen snyggt med jeansjacka respektive jeansskjorta?

Alla skriker om att vårens mode är att ha jeanstyget på den övre kroppshalvan denna säsong, gärna kombinerat med ett par jeansbyxor. Jeans, lager på lager ser ju riktigt fult ut men det är det som pitchas nu när man bläddrar genom kataloger.

Modecykeln har gått runt, vi är tillbaka i tidigt 90-tal och jag tycker inte om det! Går det att ha jeansskjorta under jeansjacka...? Nej för faaeen... Det är ju inte så mycket du kan ha under en jeansjacka, det är det där vita linnet eller en enkel t-shirt, något annat passar sig inte. Sen är ju frågan om jag är så skeptisk till jeansjackan och jeansskjortan bara för att jag inte passar i det. Fast det är väldigt få som passar i det om ni tänker efter. Det är det stora timmermännen som behöver grova kläder i sitt arbete och den andra målgruppen är modellerna som gör reklamen, de passar ju i allt. Fast tjejer klär mycket bättre i jeanskjortor och klänningar (så klart) så det kan ni gärna få fortsätta med.

Sen såg jag en sak till som jag stör mig på. Det är inte snyggt att ha en piké under en kavaj! Det passar sig inte! Du kan ha skjorta, t-shirt, v-ringat, pullover, etc...men en piké känns futtigt och illa placerat.

Vårmodet är emot mig detta år så jag hoppas att våren sveper fort förbi så satsar vi på en lång härlig sommar istället. Låter inte det som en bra plan?  

-Jens


The Point of No Return

När man väl har tentat av 8 veckors jobb så kommer känslan av att allt bara rinner av en. Inte kunskapen förhoppningsvis, utan mer den press som ibland kan byggas upp när tentorna hägrar. Ett steg närmare exjobbet som ska göras i starten av 2011. Ett steg närmare arbetsmarknaden. Börjar efterlängta ett slut i studierna nu, man har trots allt suttit i skolbänken sedan 1992 så då lär man ju ha passerat the point of no return för länge sedan.

Nu har jag ju inte tentat av mina två kurser än. "Management of Physical Distribution" och "Total Quality Management". Hur låter det? Ja, ja...det är intressant men just nu är jag bara så jävla trött på det. Inlärning av massor av bokstavsförkortningar och dess innebörd...TQM, QFD, DoE, SPC, QC samt egna bokstavsramsor så man minns listor över prisstrategier, terminalfunktioners fördelar, etc. Då kan frustration byggas upp och svordoms-stormar och fysiska attacker gentemot döda ting (exempelvis en knivattack mot en kursbok) kan bli en kanal för att lätta på pressen.

Fast ärligt talat...det är ganska trevlig under tentaveckorna också....

-Jens


Flugornas Herre av den kreativa sorten

Fick några grymt roliga bilder skickade till mig och jag skrattade högt och länge. Lite morbid kreativitet kanske men lik förbannat skoj! Visserligen så är det inte riktigt leta-döda-flugor-i-fönstret säsong just nu men håll det här i minnet den dagen då ni är rastlösa och har tillgång till flugor.

1.  Leta fram några gamla döda flugor, finns i fönsterkarmen och i byrålådor

2. Lägg fram dem att torka minst en timme (om de är färska, detta avgör ni genom att krama de lite försiktigt mellan tumme och pekfinger)
 
3. När de är riktigt torra, tag fram papper och blyertspenna, och låt fantasin flöda.

4. Tvätta händerna när du har lekt klart!! 
 
Här får ni några läckra bilder! Klicka på bilderna så förstoras det så ser ni lite mer roliga detaljer

     
    
                    
-Jens

RSS 2.0