Nyårsbubbel!

Tog mig till Systembolaget idag för att införskaffa en Pol Roger men då var 750 ml flaskorna slut. Fan! En mindre flaska blir för lite och en magnum för mycket så det blev en Moët istället. Kommer säkert fungera lika bra men jag var ju riktigt sugen på Winston Churchills favorit champagne. Jag stod även och fingrade på en Dom Pérignon men de kostar en större slant än vad jag ville betala.

För er som inte har inhandlat champagnen ännu och inte vill ha Moët eller Pol Roger så ta en funderare på dessa sorter som presenteras nedan. De kommer hjälpa er att ringa in det nya och ut det gamla.

Veuve Clicquot, Brut: Pris 339 kr
På grund av etiketternas gula utformning är benämningen "Gula Änkan" vanligt för Veuve Clicquots champagner i många länder.

Pommery, Brut Royal: Pris 329 kr
Champagnehuset grundades 1858 som Pommery & Greno med yllehandel som huvudsaklig verksamhet dock tackar vi för att fokus lades om till champagnen.

Taittinger, Brut Prestige Rosé. Pris: 385 kr
Finns på många vinlistor hos de mest prestigfyllda topprestauranger i Frankrike.

Mumm, Cordon Rouge. Pris: 299 kr
Mumm-huset är välkänt för att sponsra F-1 och visst har ni alltid velat testa att spruta runt som de gör efter ett segrande lopp. Kör säkert och ta en Mumm till nyår ifall du vill leka F-1 förare.

Ett avslutande tips! Undvik att sikta korken mot någon person när champagnen ska korkas upp. En skakad flaska kan leda till en höghastighets projektil som flyger iväg i hastigheter mellan 50 - 80 km/h. Sånt gör ont att få i ansiktet!

Gott Nytt År!

-Jens


Juldagsreahysteri med ADHD hönor på fultjack!

Hysteriska människor som gapar, skriker, sliter och slänger. De springer runt som en bunt skottskadade ADHD hönor på fultjack. Undrar om jag inte tycker att höstens nyss fyllda 14-åriga flickebarn är värst. De ska hinna runt till alla realisationer på snabbast tid för att inte gå miste om ännu ett onödigt spontanköpt linne som ändå kommer hamna i garderobens svarta hål efter en gångs användning. Kacklet eskalerar och når sin peak vid caféerna där flickgrupperingarna samlas för att ösa i sig en femte café latté (de agerar förmodligen utefter förebilder så som frontfigurerna i Sex in the City eller den irriterande Anna Anka) och berömma varandra för dagens kap. Bitter? Nej, liten cynisk kanske...

Jag gjorde ett försök att gå runt på stan men fick göra flera reträtter för att inte förlora liv och förstånd när svärmarna av koffeinstinna småflickor med frekventa nervryckningar i ögonen jagade mode-villebråd.

Jag drog mig undan men det gjorde mig inget för jag visste vad jag ville ha och den var inte på rea så där fick jag stå ifred. Morris Stockholm, min julklapp till mig själv. Inget märke jag har brytt om mig tidigare men nog förtjänar det en hel del uppmärksamhet alltid. Kommer inte tröttna på den här nyinköpta tröjan på väldigt länge hoppas jag.

-Jens
 

Grått nästa säsong, för övrigt hatar jag siffran 11!

Min ytterrock sjunger på sista versen och kan inte längre räddas. Den blir utbytt till nästa säsong och jag är starkt positivt till ett grått substitut. Mycket elegant och inte lika mainstream som svart. Det får ju självklart bli någon figursydd skönhet. Min tillfälliga inneboende Sofie införskaffade en snygg grå rock från Zara för några veckor sedan. Det var väl hon som drog igång hela tankegången. Är även sugen på en dubbelknäppt rock i mörk marinblå färg, eller en mörkblå duffel går ju även bra. Det visar väl sig till nästa säsong vad jag har bestämt mig för. Bra eller dåligt med så mycket betänketid?
                                   
    Burburry             Sofie med sin rock från Zara            Burburry
För övrigt så hatar jag siffran 11. Tog med mig Sofie på jul på Liseberg förra fredagen (ett stort misstag!). Det var väl inte bara hon som ville dit utan även jag då jag aldrig har upplevt en jul på liseberg trots att jag ändå bott i Göteborg i några år nu. Väldigt tjusigt med alla de hundratusentals smålampor i träden, konståkarshowerna och glühwein. Hur som helst, vid första chokladhjulet stannar vi för att pröva lyckan. Sofie uropar att hon ska banne mig sätta en femkrona på numer 11 för det är hennes favoritnummer (något om de forna fotbolls ambitionerna hon hade i yngre dar och då hennes tröjnummer var 11). Klart flickan vinner en 100g chokladkaka. Jag ler lite sammanbitet och klappar henne på huvudet och gratulerar. Skitsamma, jag tar henne på nästa hjul! Toblerone stjärnvinst, bara 2 kg priser men antal nummer är betydligt fler. Sofie säger "Jag sätter en femkrona på nummer 11 för det är min..." JA! Vi fattar Sofie, du är sentimental! Jag och en kompis ställer oss en bit ifrån och väljer ut de rätta sifferkombinationerna. Inte fan hjälpte det. Hjulet stannar på nummer 11 och Sofie skriker högt och skrattar rått när hon tar emot den oproportioneligt stora Tobleronen. Sen kunde ju inte hon håll käft resten den kvällen. Jag hanterade detta nederlag med att dricka glühwein och vägrade hjälpa henne att bära hem priset när den började bli tung för lilla Sofie. "Ha!" tänkte jag, där fick hon...
                                                                                                    - Du är sämst!
                                                                                                     -Äh, du är sämst!
                                                                             (En typisk dialog mellan oss)

-Jens


Julstöket som svepte fram som en vind

Alltid när det är något som sveper fram som en vind eller likt en vinternatt lägger sig snabbt över ett fruset landskap eller likt...(ja ni förstår), då är det Göteborgs alldeles egna Fixar-Frasse, Loppan som är i farten. Tror att det var den andra advent som hon tittade förbi för att blåsa upp vår human-size Tomte, Tomten Gunn. Men inget görs halvdant av denna tös. Pepparkaksdegen var med samt kavlar och pepparkaksformar (hon vet att vårt kök är väldigt spartanskt) sen körde hon igång. Efter det trillade person efter person in och snart var det julmusik, bakning, glöggdrickning och historier som gick under temat "det var bättre förr, minns ni...?" Med minst tio personer i köket (typ bara Loppan som bakade dock) så blev den en trevlig stämning. Till och med HP ställde upp på att bli fotograferad utan att förmedla obscena gester (ex. en liten grimas eller ett fuck-you finger upptryckt framför linsen).
     
Efter att plåtar med pepparkakor gått i golvet, glögg utspillt i köket (klibbar lite när man går där nu - har inte hunnit skura då det är tentastress dessa dagar), glömda plåtar i ugnen samt utformning av översexuella pepparkaksfigurer så bestämde sig hela skaran för att kvällen var slut och alla vandrade hemmåt i natten...men utan pepparkakor. Dessa lämnades kvar här(?) Tydligen inte det minsta intressant att ha pepparkakor utan bara att göra dem. Lite som jag och kräftor. Roligt att fånga, trist att äta (de smakar ju bara dill, vatten och salt - hur gott är det!?!)

            Niclas med sina brända julnassar


-Jens

Accessoarer gör fan mannen!

Detaljer, detaljer och åter igen detaljer! Jag har ju propagerat för det många gånger tidigare men det kan aldrig sägas för mycket. En grå människa passer obemärkt förbi men någon som har tänkt till, kanske med någon grym accessoar, fångar alltid mitt intresse. Måste vara en trevlig person för annars får jag det inte att gå ihop(?)

Näsduken till exempel, segrade både på fredagen och lördagen. Under fredagen, ute på avenyn, fick min näsduk inte ligga ifred under långa perioder. Jag kanske såg kanske lugn ut utåt men jag släppte aldrig min röd-vit prickiga duk med blicken. Den skulle med mig hem och inte gömmas undan och glömmas bort i någon berusad flickas urringning. Under lördagen så var det HP som la ribban högt med sin speciella vikning av näsduken. I alla fall om man ska analysera vår gode vän Loppan reaktion åt kreationen. Med lycka i rösten utropade hon ett flertal gånger att vikningen var en hyllning till det kvinnliga könsorganet. Se för er själva Loppan 
                                            
                                   JA!                                                 NEJ!
Upphovet till det här inlägget var en hemsida (Details for Him) jag vandrade runt på som hade en hel del blandade herr accessoarer. De gavs även ett historiskt perspektiv och berättelse om accessoarernas uppkomst etc.

Dock! Ett stort dock! Köp inga "roliga" manchettknappar i julklapp till någon. De är inte roliga och kommer i princip att aldrig användas. Det finns så mycket snyggt och stilrent att välja mellan så ta inte några som ser ut som en champagneflaska, tennisrackets eller en playbunny. Jag har själv gjort det misstaget men det är mänskligt att fela och jag drar lärdom av mina misstag.
                                            
                                         JA!                                  NEJ FÖR FAN!

-Jens

RSS 2.0