Lyxöl för den ovetande

Ibland blir man blåst så det skriker om det. Det fina i kråksången är att man lär sig något utav det.

Juldagen skulle firas i födelsestaden Falun med lite gamla vänner. Så där står jag vid baren till Pitcher's, en skön pub med ett enormt utbud av ölsorter och en hel vägg med rökiga whiskeys. Så när man väl har ett sådant sortiment så tyckte jag att man borde ju inte fega och dricka det som man alltid dricker. Så jag står där och håller monolog inför mina vänner om spontanitet och äventyrslystnad. Jag lutar mig fram när bartendern anländer och frågar vad det är för konstig öl med ett hästansikte på etiketten och pekar på en relativt stor mörk flaska som ligger på kylning. "En stout" säger herrn kort och gott och väntar på mitt nästa drag.
Jag tar den, sa jag högfärdigt och log mot mina vänner.

Bartendern svepte snabbt runt och fångade upp flaskan i kylskåpet, slog av kapsylen och placerade flaskan och ett tomt glas på bardisken. "Det blir 279 kronor tack" Huh!?! "279 kronor tack..." Jaha, jaja, okey här...

Sen lomade jag bort till mitt bås lätt snopen med en Southern Tier Imperial Oat och med ett kvitto som intygade att jag hade inhandlat 1x starköl för 279:- Satt och sippade på den försiktigt i två timmar, inte för att det var dyra droppar utan för att den var sjukt mättande och smakade som att man slängde in en näve kakao i munnen...fast en erfarenhet rikare.


-Jens

p.s För er som vill se vad jag jobbar med under vardagarna så kan ni följa mig på någon av följande bloggar:

http://blogs.scania.com/student/author/jensarleroth/ 

http://www.traineebloggen.se/

http://www.futurestars.se/traineelivet-pa-scania/

d.s


Skänkes bort: Oscar Jacobson och Tiger of Sweden

Även om det nu är julhets och man jagar klappar åt alla sina nära och kära så kan man hålla lite utkik efter presenter åt sig själv. Skulle man ha idétorka så kan man vända sig till King Magazines hemsida och se vad de har i sin lucköppning. En tävling som man kan delta i ändå fram till årskiftet. För visst hade det varit en god jul om man kunde få klä sig i en sprillans ny "Tiger of Sweden"-smoking, en dubbel knäppt kostym från Oscar Jacobson, ett par kängor från Timberland eller få dofta gott från Byredos.
     
Visserligen sabbar det mina odds när jag rekommenderar andra att vara med i tävlingarna som jag själv försöker vinna men det kanske bättrar på min karma så jag vinner i alla fall. (Baktanke kanske leder till att man inte vinner i alla fall...)

-Jens  


Dofter att önska

Stod för några timmar sedan i en affär och sniffade parfymer. Min flickvän pekar på en dyr variant och rynkar på näsan efter att ha inhalerat en dos genom näsan. Jag ser inga provstickor som man kan bespruta och tänker att man ska väl ändå låta parfymen få en ärlig chans att göra sig rättvis mot hud så jag duschar handleden lite lätt. Problemet är väl att den växte inte det minsta av denna processes utan den är ohyggelig (hade jag kommit ihåg namnet på den så hade jag avslöjat det så klart). Den luktade som doftblocken på de offentliga toaletterna. Så ibland kan man inte förlita sig på att prislappen avslöjar kvalitén på doften, dyrt är inte alltid bättre. Sedan är jag så klart medveten om att det är väldigt subjektiv bedömning det hela.

Parfymer som står på min hylla i badrummet är bland annat följande:


Chanel Allure Homme Sport (min absoluta favorit)      

                                 
Acqua Di Gio - Giorgio Armani                        Burberry London
 (frisk doft av exempelvis mandarin)             (häftig doft av tallskog) 

Läsa klassiker och bygga bibliotek

Väl förpassad från studietidens bekvämligheter och trygghet är man nu en arbetande dräng som måste transportera sig flertalet mil varje arla morgonstund för att sedan när ljuset går ner igen färdas tillbaka till hemmets boning. Detta resulterar i många timmar på pendeln men lyckligtvis nog kan man fördriva tiden med en god bok. Jag har aldrig läst så mycket böcker som just nu och det är en ganska rogivande sysselsättning måste jag säga.

Så nu har jag bestämt mig för att införskaffa en massa gamla klassiska verk för att göda min allmänbildning lite mer. Finns mycket jag inte läst ännu men nu ska det bli ändring på det. Greven av Montecristo, 1984, En världsomsegling under havet, Brott och Straff, etc. ska jag förkovra mig i.

Jag får ta och ge det här några år sedan ska jag bygga mig ett stort vackert bibliotek. Hur stilrent är det inte med välfyllda bokhyllor?

Mitt framtida bibliotek

-Jens


RSS 2.0