Hur du ska klä dig till sommarbröllopet

För alla de som ska springa på bröllop i sommar så fann jag lite inspiration till er på nätet. En trevlig blogg som jag har börjat följa vid namn The Style Blogger har gjort en ganska gedigen och bred guide i hur man skulle kunna dressa upp inför olika typer av bröllop. Kanske är det outdoor country som gäller för dig eller var det möjligtvis strandbröllop på agendan? Casual, evening formal, vineyard eller banquet hall? Som bröllopsgäst så bör man anpassa sig efter upplägget och miljön för det går inte att alltid köra på mörk kostym med tillhörande smal mörk slips. Så därför tackar vi The Style Blogger för deras ambitiösa och visuella inlägg

    

Se The Style Bloggers inlägg här.

-Jens

Konsten att koppla av som pendlare

Som pendlande människa till jobbet, en av flera tusen, så kände jag en sådan önskan att själv få uppleva det här som jag såg i det här klippet. Är helt säker på att många stressade nervvrak skulle släppa på sin aggressiva framfart och slappna av lite grann om man fick börja dagen på det här sättet.Klassisk musik var även ett strålande val när man satt och studerade. Man kunde enkelt koppla bort det men ändå har det som sällskap när man var tvungen att kämpa sig igenom utbildningsmaterial. Det finns ju inga texter som man kan sitta och nynna med i.

Här får ni min lista med klassiska verk som jag föredrar. Varsågod - Classic music 


-Jens

Friday Tieday

Hittade en sida för alla de som finner stort nöje och njutning i att knyta ett stycke sidentyg runt halsen. Friday Tieday erbjuder den slipsälskande individen möjligheten att prenumerera på slipsar. Resultatet av detta abonnemang är att varje månad dimper det ner en slips gjord i 100% siden i din brevlådan. Ett ganska enkelt alternativ med andra ord för den stressade och fullbokade herren som gärna breddar sitt privata sortiment.

Affärsidén, inte så orginell kanske men dock ändå ett trevligt initiativ får mitt gillande då jag tycker att det aldrig är fel för den svenska mannen att lyfta, förändra och förädla sin presentation av sig själv. På deras hemsida finner du även en variation av slipsknutar för de som önskar testa nytt.-Jens


Adrian Hammond får en andra chans

Måste medge att jag har varit väldigt skeptisk till märket Adrian Hammond under en längre tid men mitt tvivel har varit befogat tycker jag. När den stora trenden från Ralph Lauren kom med stora märken på pikétröjorna (big pony collection) så ville inte Adrian Hammond vara sämre och krämade på med gigantiska bokstäver över tröjan. Jag är en herre som gillar det subtila och försiktig elegans så Adrian Hammonds pikéer fick mig endast att tänka på 17 åriga Ibiza-pojkar som efter flera månader av veckopengssparande äntligen fick möjlighet att lämna mamma och pappa hemma i bygde och testa på att vara ute på vift med grabbgänget i äkta Sex and the City manér. Kort och gott - de stora trycken och bokstävernas tid måste vi klara av att ta oss igenom. Dra ett streck över och gå vidare.

                                     NEJ

Nu har jag dock kommit över min långsinthet och funnit att Adrian Hammond kan plocka fram ganska trevliga plagg som är väldigt prisvärda (köp på Stayhard.com). Likt tidigare vår och sommarkollektioner så är även 2012 en tid då ljusa pastellfärger kommer regera, vissa mer än andra (mycket mintgrönt i år hos damerna). Skönt avslappnad kommer den göra sig bra både utan och till kavaj.

                                          JA

Så det är mänskligt att fela och därmed ser jag genom fingrarna den här gången men hoppas innerligt och uppriktigt att vi slipper fler stora bokstavstryck på våra kläder denna sommar.

-Jens


RSS 2.0