Diversifiera skohyllan med monk strap

Loafers och snörning i alla ära men önskar man diversifiera sitt privata skosortiment där hemma så är det väl rekommenderat att investera i ett par monk strap. När man talar om formella tillfällen så ser man väldigt sällan denna typ av skodon vilket i sig är beklagligt då dessa är mycket tjusiga och väldigt iögonfallande. Gladeligen kan dock påpekas att det verkar som att monk strap har vunnit mer och mer mark i Sverige på senare tid.  

Det sägs att namnet bakom monk strap skor är att den var populär bland munkar i Europa för mången år sedan. Dess popularitet var ett resultat av att den var mer skyddande än sandaler vilket gjorde den till en bättre arbetssko samt att den var enkel att ta av och på likt en toffla. Nu i vår tid är den nog mer förknippad med den formellt välklädda italienska herren i kritstrecksrandig kostym.

Önskas det nu att investera i ett par enkel-, dubbel-, eller trippel monk strap skor så heter de tyngre märkena John Lobb, Edward Green och Crockett & Jones. Känns priserna något saltade så finns det många goda alternativ som Filippa K där undertecknad köpte in sina enkel monk strap skor.

Det sägs att skor med spännen vanligtvis inte framhävs så vackert, i jämförelse med snörskor, om byxorna går ner för långt utan det ska tydligen vara önskvärt med något kortare byxor. Detta tvistar de lärda om anser jag och man får så klart göra bäst fan man vill…   

-Jens


Kommentarer
Postat av: Fjant

Vilket språk ;)

2012-10-10 @ 10:38:28
Postat av: Fjant

Vilket språk ;)

2012-10-10 @ 10:38:29
Postat av: Jens

f'låt, ska inte svära mer...

2012-10-14 @ 17:46:13
URL: http://outshinethis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0