En Davosa kompletterar Dinka-samlingen

Förra sommaren så trallade jag in i Tofts Urmakeri i Falun för att få gotta mig riktigt ordentligt i alla vackra dinkor som huserar där. Från den ena glasmontern till den andra trycktes min näsa tätt emot för att under en kort sekund få inbilla mig att jag är ägare av dessa klockar då jag befinner mig så nära dem.

Men jag hade även ett mål med mitt besök. Min tidigare lägenhetskamrat från studietiderna i Göteborg, en filur med gott omdöme när det kommer till klockor, hade visat mig en klocka vid namn Davosa på en hemsida och vi hade blivit sittandes i soffan en bra stund raljerandes över klockans vara eller icke vara inom klockvärlden. Boettstorlek, komplikationer, metallänk eller läderarmband, etc. Detta avhandlades entusiastiskt och med yvigt kroppsspråk. Det komiska var att när man kollade upp vilka återförsäljare som det fanns i Sverige så var det bara en och det var i min gamla hemstad Falun.

Ett halvår efter det första besöket och testet av den Schweiziska Davosa-dinkan så trillar jag åter igen in hos Tofts Urmakeri med pengar på fickan och ivrig blick. Jag fick dock pinas i över femton minuter medan en tidigare kund med respektive står och testar just den klockan jag har kommit för att inhandla. De står och dividerar i vad jag anser vara en evighet om den verkligen är rätt klocka för honom. "Idiot! Klart det är, den är ju ascool" tänker jag för mig själv med en viss ökad stressnivå i mitt sinne. När de väl kommer till kritan och säger att de behöver fundera lite mer och kommer återkomma så vandrar jag fram till disken med ett skevt leende och ber högljutt den gode urmakaren att lämna kvar klockan på bänken då jag är en ytterst intresserad spekulant. De tidigare kunderna snurrar tvärt om och frågar lite snabbt om de gjorde ett misstag nu. Jag förklarar att jag har varit sugen på en Davosa sen en tid tillbaka och att det idag skulle förmodligen på slag i saken.

Och vilket köp sedan! Den sitter fantastiskt på handen, den är en fantastisk komplettering till mina andra klockor och jag förhandlade ned priset med 10%. Nu är det dock beslutat att jag ska inte inhandla fler klockor på ett tag. Man kan ganska lätt dras iväg och tappa kontrollen när det kommer till dessa vackra accessoarer.
               
                         Min samling: Davosa, Raymond Weil & Omega

-Jens
  


Kommentarer
Postat av: Erik

Mycket bra!

2012-01-29 @ 16:57:09
Postat av: Jens

Stort tack!

2012-01-29 @ 17:25:56
URL: http://outshinethis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0