Tanka och dumpa aktier precis som insynspersonerna gör

Ingen har ju kunnat undgå de flera dagar av börsras runt omkring i världen. Det ska vara en blind höna för att missa något sånt, var det nio dagar i rad som börsen dök? Visst hade det varit spännande om man slängde in lite slantar i några aktier nu precis som många av företagsledarna gör. De tankar för fullt. Dock handlade jag lite innan raset (H&M) och känner väl egentligen inte för att gå in med mer slantar medan USA fortfarande håller låda på den ekonomiska lekplatsen genom deras sandlådementaliteten som aldrig verkar avta (det är ditt fel - nej ditt fel - nej någon annans fel förutom mitt fel).

Hur som helst så finns det en liten rolig fond som jag har placerat några kronor i. Scientia heter den och fonden följer just hur insider handel tuffar på. Med andra ord så håller fonden koll på om någon VD eller annan högt uppsatt företagsperson tankar eller dumpar aktier och så följer fonden efter och härmar beteendet.

Scienta Hedge
Fonden är en specialfond som investerar efter insynspersoners placeringar i sina egna bolag. Investeringarna görs enligt en mekanisk placeringsmodell baserad på forskning. Fonden placerar till 70% i likvida svenska aktier, 20% i guld och 10% i olja i syfte att nå en hög riskjusterad avkastning.

-Jens 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0