Hösten kräver handskar

Det kan inte bara ha varit jag som gömde näsan i halsduken och tryckte axlarna närmare kroppen i den klassiska "nu är det fan kallt ute"-posen när jag gick ut ur lägenhetsporten här i Göteborg idag. Nollgradigt, klarblå himmel och vindstilla! Kallt? Nej, friskt kallas det i folkmun uppe i Dalarna och brukar hålla i sig tills kvicksilvret har nått minus 10 grader, under det anses som kallt.

Alltså, en kylig höst har kommit och det är dags att ta fram handskarna igen. Läste ett bra inlägg om snygga läderhandskar på manolo.se som jag tänkte kopiera lite. Här kommer ett utdrag från artikeln:

"Valet av färg beror i hög utsträckning på skogarderoben. Uteslutande bruna skor öppnar också för bruna handskar. För den som har en blandad skogarderob och bara vill investera i ett par handskar är tipset ett par mörkbruna, vilket passar både bruna och svarta skor. Fördelen med brunt läder är framförallt att det slits på ett snyggt sätt och ger efter användning klädseln karaktär.

Ett djärvare val är läderhandskar i färgstark kulör eller ljusare nyans av brun som valnöt för att bryta av höstens ofta murriga färger. Då kan de med fördel även pryda ytterrockens bröstficka när de inte används."
Aspinal of London (£85)Dents (£130)Dents (£135)New & Lingwood (£95)Bentley

-Jens


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0