Två p-botar på en dag – inte coolt!

En solblekt, röd Ford Escort från -89 kommer att med största sannolikhet bli sommarens ”trouble maker”. Hittills har den visat på skrämmande stark egenvilja, lömskhet och attraherar problem likt fjortisar runt helrör.

 

Martin och Matheus är grabbarna jag arbetar med i Oslo och de har köpt denna bil, deras ögonsten, inför Oslotiden. Då man inte får säga något ont om ”Punatti Wagon” (deras namn på plåthögen) så skriver jag ner mitt förakt här.

 

Det började i helgen som var! Vi hade jobbat vår första vecka i Oslo och helgen skulle spenderas i Karlstad då grabbarna behövde tömma sina studentlägenheter där borta. Två mil kvar till Karlstad, resan har varit sömnig och regning, så bestämmer sig bilen för att spela oss ett spratt. Bensinstopp! Tomt i tanken trotts att bränslemätaren indikerar på att den inte ska vara törstig. Charmigt med gamla bilar tycker grabbarna och vandrar iväg längs vägen för att leta upp en bensinstation.

 

Upplevelse nummer två är ännu mer fantastisk och häpnadsväckande. Det är söndag eftermiddag och vi ska snart bege oss tillbaka till Oslo fast först ett stopp för att fylla på med bensin. Matheus kör fram till pumpen och vrider om nyckeln och tar ut den ur tändningslåset. Tre gapande pojkar stirrar sedan på bilnyckeln i Matheus hand men motorn kämpar på. Bilen stängs inte av trotts att nyckeln är utdragen. Alla utbryter i ett hysteriskt skrattanfall! Att bilen inte vill döda motorn löser vi genom att göra den klassiska övningskörningsmanövern – kärringstopp. Spännande bil!

 

Avslutningsvis tror jag att bilen är olycksbådande finansiellt också. I måndags fick vi två p-böter och allvarligt talat, ingen var befogad! Vi har en teori om att P-Lisorna kör hårt på svenskregistrerade bilar för att få en lite slantar. Sällan! Vi tar upp fighten och kommer kontakta deras högkvarter för att kräva att boten rivs. Alla andra bilar runt omkring oss slapp bot men inte vi och vi var inte annorlunda i placering än någon av de andra. Det ända som skilde var reg.nummret! Rasism på hög nivå!

 

Ska bli spännande och se vad morgondagen har att erbjuda… (okey då, för att grabbarna inte ska bli tjuriga, Punatti Wagon har sin charm)

 

-Jens


Kommentarer
Postat av: karin bäck

hahha, men fyfan. verkar som ni verkligen lyckas där borta ;) lycka till i framtiden :D

2009-06-18 @ 23:23:51
URL: http://orrgattu.blogspot.com
Postat av: Bambi

Garvar högt för mig själv i soffan, huuur är det möjligt?? Hahaha!!! :-D

2009-06-18 @ 23:24:07
Postat av: emil

hehe, charmigt...

2009-06-19 @ 14:43:15
URL: http://iminireland.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ha ha ha...jag gillar verkligen när det händer lite oväntade händelser, livet blir så mycket mer spännande då.Tack Karin, ta hand om dig, hoppas att du får en skön sommar.Miss Bambi, du skulle ha varit med på plats så hade du garvat ännu mer. Allt är möjligt med rätt folk. Tänker på dig. Puss&kram2009-06-21 @ 21:53:28
Postat av: Bambi

Rätt folk is the shit ;-) Fortsätt ta väl hand om Oslo :-) Tänker på dig med sötast, puss&kram

2009-06-22 @ 15:30:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0