Julstöket som svepte fram som en vind

Alltid när det är något som sveper fram som en vind eller likt en vinternatt lägger sig snabbt över ett fruset landskap eller likt...(ja ni förstår), då är det Göteborgs alldeles egna Fixar-Frasse, Loppan som är i farten. Tror att det var den andra advent som hon tittade förbi för att blåsa upp vår human-size Tomte, Tomten Gunn. Men inget görs halvdant av denna tös. Pepparkaksdegen var med samt kavlar och pepparkaksformar (hon vet att vårt kök är väldigt spartanskt) sen körde hon igång. Efter det trillade person efter person in och snart var det julmusik, bakning, glöggdrickning och historier som gick under temat "det var bättre förr, minns ni...?" Med minst tio personer i köket (typ bara Loppan som bakade dock) så blev den en trevlig stämning. Till och med HP ställde upp på att bli fotograferad utan att förmedla obscena gester (ex. en liten grimas eller ett fuck-you finger upptryckt framför linsen).
     
Efter att plåtar med pepparkakor gått i golvet, glögg utspillt i köket (klibbar lite när man går där nu - har inte hunnit skura då det är tentastress dessa dagar), glömda plåtar i ugnen samt utformning av översexuella pepparkaksfigurer så bestämde sig hela skaran för att kvällen var slut och alla vandrade hemmåt i natten...men utan pepparkakor. Dessa lämnades kvar här(?) Tydligen inte det minsta intressant att ha pepparkakor utan bara att göra dem. Lite som jag och kräftor. Roligt att fånga, trist att äta (de smakar ju bara dill, vatten och salt - hur gott är det!?!)

            Niclas med sina brända julnassar


-Jens

Kommentarer
Postat av: Loppan

Bilden på HP är ju klockers! Har hört att julNassar är det nya svarta, men passa er så att ni inte får AFA efter er, har hört att de är mycket i farten så här i högerstyrda tider...

2009-12-15 @ 18:02:42
URL: http://www.nappen121.blogspot.com
Postat av: Jens

HP & julNassar är det nya svarta (i kombination) om man inte har en hp och julnassar så är man såååå 90

2009-12-17 @ 11:15:34
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Johanna

Sofie har sagt att du ska fixa nyårsfest. Bara så du vet! När är du på plats hos la familia in la Falutown då?

2009-12-19 @ 12:08:54
Postat av: jens

Jag är på plats nu, kom igår kväll. Satt hos din linda på 90 grader idag så nu är jag julfin!

2009-12-21 @ 18:47:23
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Tess

Härligt inlägg! Du glömde dock nämna hur blöta vissa blev utav den utspillda glöggen och hur de frös under kvällen ;)Hur går det där med att man får mejl när andra har skrivit kommentarer??

2009-12-26 @ 10:02:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0