Ölprovning - en framtida tradition?

Vilken kväll det blev! Sex stycken ölsorter hade valts ut ur systembolagets alehylla och folket var otroligt pepp på att få leka ölexperter. Bjarki, kvällens Beer President som såg till att alla skötte sig och beslutade i vilken ordning ölen skulle testas, hade tagit fram ett imponerande seriöst bedömningssystem samt kortfakta om testobjekten. Dessa var sorterna vi testade:


1. Innis & Gunn
2. Brewdog Punk IPA
3. Oppigård Starkport
4. Franziskaner Hefe-Weissbier
5. Aecht Schlenkerla Rauchbier
6. Timmermans Kriek


Vinnarölarna, enligt mig, blev den eklagrade Innis & Gunn och den björkeldade Aecht Schenkerla Rauchbier, rekommenderar er att testa dessa två, verkligen två unika törstsläckare.


Vad hände under denna kväll på Bergmästaregatan under detta öl-event? Kan tyvärr inte återberätta allt in i minsta detalj. Dels för att det sägs väldigt mycket under en sådan här kväll och dels så minns jag inte allt, för många intryck som dofter och smaker som distraherar. Fast det här minns jag...


Victor går igenom hur man ska utföra uppföljningstävlingen efter denna kväll och hur man ska komma fram till öl-vinnaren 2009. Efter en utläggning på minst 5 minuter, som påminner skrämmande mycket om schlagerfestivalens upplägg, är det helt tyst i rummet. Man kan riktigt känna hur tiden sakta flyter fram likt en barkbåt i en trögflytande vårflod tills någon tar mod till sig och säger "Va?" Varpå Victors glöd i ögonen falnar och dör bort, han suckar djupt vänder sig om och går ut i köket för att hämta nästa öl istället.


Lucy får tåla många glirningar av sällskapet denna kväll för att ha missat poängen lite med ölprovning då hon valde att skippa några ölsorter från listan för att de "såg äckliga ut" och ersatt dem med några "säkra kort". Dock ska hon ha lite cred för att hon plockade med nyhetsölen med banansmak. En öl som Victor rynkar på näsan åt men som får resten av vännerna att nostalgiskt utropa "Bananskids!" (Gräddkolan som alla 80-talister är uppväxta med).

  
Ölkylen för kvällen                                      Mr. & Miss Beer President

  
Jojo & Tinkerbell                                                          Virre & Lorenzzz

  
Looollie sköljer ner ölen med en shot                     Lucy - Miss Banana

Bästa under kvällen är även denna gång Victor. Det börjar bli sent men volymen avtar inte för det. Musiken höjs och Bjarki börjar bli besvärad av tanken att grannarna ska komma och klaga. Victor ger då Bjarki en föreläsning om att det inte finns den minst risk i och med att lägenheten är en vindslägenhet med massor av "luft" emellan festens boning och grannens. Victor måttar med armarna och visar att det är minst ett armfång av "luft" vilket resulterar i total ljudisolering. När punkten satts på sista meningen ringer dörrklockan och Bjarki får krypa till dörren med svansen mellan benen likt en hund och lova att ljudnivån ska dämpas. Frågan kvarstår dock om det inte var Victors högljudda föreläsning som blev droppen som fick bägaren att rinna över för grannen eller om i faktum det var musiken från högtalarna?


-Jens


Kommentarer
Postat av: Marcus

Sen när går jag under det namnet och vem var det som faktiskt kunde namnet på Paris Hiltons chihuhua?

2009-04-02 @ 23:48:53
URL: http://marcussoderholm.blogg.se/
Postat av: Jens

Sen när du tog på dig de rosa bågarna men ingen fara det här är bara våra Ölnamn som kommer att användas vid ölprovningar. Har ingen aaaaaaaning om vem som kom på det namnet åt dig...?

2009-04-03 @ 08:29:21
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Marcus

Antingen var det du eller Marcus som drog med Tinker Bell. För övrigt var Innis & Gunn inte så farlig med tanke på att den var drickbar. Kanske min väg in i ölens rike.

2009-04-03 @ 10:04:01
URL: http://marcussoderholm.blogg.se/
Postat av: Tusse

Ni testade möjligen inte den Innis & Gunn som är lagrad i 99 dagar och säljs i kartong? Den rockar! Smakar museum. Rökig och träig som satan. Mmm!

2009-04-05 @ 09:27:15
Postat av: Jens

Kartong-öl? Nee, ölen såg ut som på bilden här ovan, skön öl trots i flaska :-)

Roligt att du kände till den.

2009-04-05 @ 18:16:28
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jodu, Innis & Gunn är gott. Den jag menar heter Island Cask oak aged beer (lagrad i 99 dagar). Fast när jag tittar på kartongen står det visserligen Limited to 150 bottles, så den kanske inte säljs på alla System. Men kommer du över en flaska så är den en riktig upplevelse enligt mig. Alltså den säljs på flaska, i en kartong, pucko =)

2009-04-05 @ 21:20:59
Postat av: Jens

Misstänkte det men skriver man slarvigt och diffust så man idiotsvar tillbaka ;-)

2009-04-05 @ 22:52:36
URL: http://outshinethis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0