Burberry London doftar bortglömda tallskogar

En parfym som skulle göra sig bra och kompletera min "lukta-gott"-samling är Burberry London Men. Sådan oväntad doft från självaste posh-märket själv. Väldigt träig parfym som sänder ut en lukt som skulle få en att tro att man kramar nyfälld tallträd från de djupa och milsbredda Jämtlands skogarna. Doften är väldigt varm men inte alls så tung som man först tror när man luktar på doftprovet i butiken. Utan ge den några sekunder på huden så kommer den att bli väldigt behaglig i doften.

Så, kontentan av det hela är att är du en inbiten stads-pojk som inte vågar sig ut i skogar och snår (finns ju myror, flugsvamp, scouter och annat otäckt där ute i vildmarken) men ändå skulle vilja utstråla lite maskulinitet i äkta Persbrant manné så låt Burberry göra jobbet.

-Jens

 

Afrikansk Rap - Värt!

Ytterligare dags för ett musiktips och denna gång i en helt annan genre än de jag brukar vanligtvis tipsa om. Den här snubben hörde jag för några år sedan (tack till min musikintresserade bror som fann honom) och jag lyssnade frenetiskt om och om igen på hans album. Afrikansk rap hör ju inte till de vardagliga tingen och rytmerna var ju inget annat än fräcka! Ganska roligt hur han klankar ner på de amerikanska kollegorna i sin äldre låt What's Hardcore? Från det tidigare albumet "The Dusty Foot Philosopher". Läs själv:

"if I rhyme about home and got descriptive,
I'd make Fifty Cent look like Limp Biskit...
..get ready, he got a good grip on the machete,
make rappers say they do it for love like R-Kelly...

...to that earlier part when I was kinda like"
we begin our day by the way of the gun,
rocket propelled grenades blow you away if you front,
we got no police ambulances or fire fighters,
we start riots by burning car tires,
they looting, and everybody starting shooting..."


Hur som helst så har ju K'naan ett nytt album ute nu som är dunder! Är lite mer västerländsk i sitt sätt i detta albumet men det finns en hel del afrikanska rytmer och några rader på något klick-klock-afrikanska vilket är ganska coolt faktiskt. Det nya albumet heter "Troubadour" och är klart värt att lyssna på.

Göteborgsfakta om K'naan: I mars 2006 agerade han förband till Damien Marley på restaurang Trägår'n i Göteborg. Efter konserten blev han och hans manager misshandlade av vakterna, och sedan själva gripna av polis. K'naan har kallat det "det mest rasistiska ögonblicket i mitt liv", och han skrev också låten "Kicked Pushed" om sin upplevelse.

-Jens


Trist transformeras till fräscht med hjälp av färg

Ser lite halvsuddigt, huvudet bultar samt någonstans i mitt djupare omedvetna ekar japanska slagord som kaizen, hansei och muda/mura/muri. Detta blandas friskt med distributions strategier och multichannel marketing approacher. Tentavecka igen med andra ord och många av er har väl redan slutat läsa i brist på intresse över min arbetsbörda som tyngt mig de senaste dagarna likt jorden tyngde den grekiska guden Atlas axlar. Kass metafor? Ja, jo, jag vet! Så betungande har det inte varit, bara det att jag är lite i behov av några dagars sommarledighet.

Som alltid när tristessen slår till och studierna fäller mina ögon så kan man ju alltid söka nätet efter något spännande. Hittade några sköna bilder på något som fångat mitt intresse den senaste tiden när det kommer till kläder. Det rör sig om, som så många gånger förut, detaljerna. Ett par iögonfallande strumpor i sköna färger gör den så vanligt stereotypa och stelt formella klädseln lätt och "glatt". Vid närmare undersökning av min egen garderob fann jag ett tjog svarta tunna strumpor och ett par starkt blåa (som jag precis inhandlat). Kanske dags att vidga sina vyer lite grann och införskaffa mer färg och mönster till fötterna?

Kolla vad fräckt det blir med snygga strumpor, ingen kan ju INTE lägga märke till den en sådan detalj!?!

-Jens

Morris Sthlm - Preppy På Dess Spets

Det är så satans snyggt! Så här välklädd skulle jag vilja gå runt hela tiden. Droppar en del bilder bara för att jag tycker att färgerna och designen är sjukt snyggt, preppy när det är på dess spets, enligt mig! Den som känner sig sugen på att ge mig en Morris garderob är mer än välkommen...eller vilken liten Morris detalj som helst tas tacksamt emot. Jag skulle förmodligen hänga mer nere på stan om fler personer gick klädda så här om vardagarna. Det stora fotot som ni ser här tycker jag är riktigt snyggt. Grabben har på sig en skjorta under pikétröjan och en kavaj över det. Lager på lager principen kan ge häftiga effekter ibland då jag vanligtvis inte tycker om när man har piké under en kavaj men det här blev något av en funderare.

      FAN
      VAD
      SNYGGT

-Jens

IWC, så snyggt, så förbannat snyggt!

Varför ska man sitta på så dyra drömmar? Tänk om jag kunde drömma om att köpa en plastklocka och sen bara gå ner på stan och förverkliga den utan att tömma ut och in på fickorna. Tänk om man var nöjd där...! Fast det är klart, man måste ha drömmar så att man har något att se fram emot samt ständigt försöker att utvecklas för att nå dessa. Men ändå, the down side är att jag förälskar mig i de glada klockorna Breitling Navitimer, Tag Heuer Monaco (Carrera för den delen med) och nu IWC's glimmande sortiment.

IWC Vintage Collection stilfulla rena design retar mitt öga i den allra högsta grad att jag börjar dreggla ohejdad likt Pavlos hundar gjorde när Skalmans Mat&Sov-klocka klämtade.


Eller vad sägs om IWC Grande Complication i svart läderband med en tung boett i rose-guld. Hade kejsaren bara haft denna på handleden så hade fan inte någon märkt att han hade blivit blåst av skräddarna och kanske hade nakenpromenader i staden istället blivit mode och ansett som chic?

Detta går endast att spekulera i men någon större ansträngning krävs inte för att lägga fram en hypotes (utan risk att den ska förkastas) om att IWC levererar fräcka mästerverk. Varför jag inte går och inhandlar en på direkten, eller varför jag inte avslöjar klockornas ekonomiska värde här och nu? Svaret får lysa med sin frånvaro men ja...vad tror ni!?!

-Jens

 


"En Äkta Parker Är vad Det Är"

"Det är en äkta Parker!" Min far lyste upp i hela ansiktet när jag hade blottat presenten från omslagspappret. En vad? tänkte jag. "Känn tyngden, känner du? Det är ju som sagt en äkta Parker" utbrast min far två till tre gånger till. En vad? tänker ni.

Parker är alltså en penna! Visst var jag glad över min present men hade ingen koll alls på vad märket erbjöd och under större delen av tiden som jag ägt denna penna så har den legat tryggt i sitt fodral, fram till igår. Jag satt med studier och var verkligen inte engagerad det minsta i vad som var tvunget att göra så jag började leka med att som skrivbordet hade att erbjuda. Till exempel; ett gammalt Visa-kort klipptes sönder och blev gitarr plektrum. Sen började jag tumma på min Parker penna och den är riktigt snygg. Läcker design, ligger tungt mellan fingrarna och man känner sig som en riktig top manager i full färd med att signa ett miljard kontrakt när man låter udden segla fram över pappret. En snygg penna kan väl var man och kvinna kosta på sig att ha i sin ägo?

-Jens

RSS 2.0