Äldre än 14 år? Förbjudet att pluta med läpparna!

Jag kan ha läst den bästa artikeln i Metro i fredags någonsin! Det var inget djupt reportage om något av tyngd utan ett antal foton med små talande texter. Rubriken var uppmuntrande till detta ofattbara fenomen men när man fördjupade sig i notiserna så insåg man att allt var rent cyniskt hat gentemot trenden. Något som fick mig att le då jag själv är förespråkare för avrustning av denna cirkus.

Fotoreportaget tog upp konsten att pluta med läpparna när det ska tas kort. Av någon anledning så tycker jag att det är ett löjligt beteende och det har gått under namnet "Kalle Anka läppar" när jag har talat om det. Jag är på gränsen till att krevera de gånger man finner någon extrem utövare av trenden. Trettio foton i rad på facebook där personen i fråga plutar in i kameran - vem kan ta något sådan på allvar? Defintivt inte jag...

Intressant vetande: Läpparna är tydligen som störst i 14-årsåldern. Män attraheras av stora läppar eftersom det är ett tecken på att kvinnan är ung och fertil. Innebär det att alla som putar med läpparna för att få Kalle Anka looken eftersträvar den optimala åldern av 14 år för att kunna ragga upp någon potentiell partner?
  
Eva Mendes & Günther önskar att de var 14 år igen

-JensDress up for work/school

Mitten av Augusti och folk återgår till studier och arbete. Förslagsvis klär man sig som bilderna här förespråkar för att dämpa sin ångest. Genom att klä upp sig stärker man sitt eget självförtroende och man känner sig alltid på ett bättre humör. "Like all Dandies, he was happy", det ligger något i det citatet av Barbey D'Aurevilly.   

 

-Jens


Tanka och dumpa aktier precis som insynspersonerna gör

Ingen har ju kunnat undgå de flera dagar av börsras runt omkring i världen. Det ska vara en blind höna för att missa något sånt, var det nio dagar i rad som börsen dök? Visst hade det varit spännande om man slängde in lite slantar i några aktier nu precis som många av företagsledarna gör. De tankar för fullt. Dock handlade jag lite innan raset (H&M) och känner väl egentligen inte för att gå in med mer slantar medan USA fortfarande håller låda på den ekonomiska lekplatsen genom deras sandlådementaliteten som aldrig verkar avta (det är ditt fel - nej ditt fel - nej någon annans fel förutom mitt fel).

Hur som helst så finns det en liten rolig fond som jag har placerat några kronor i. Scientia heter den och fonden följer just hur insider handel tuffar på. Med andra ord så håller fonden koll på om någon VD eller annan högt uppsatt företagsperson tankar eller dumpar aktier och så följer fonden efter och härmar beteendet.

Scienta Hedge
Fonden är en specialfond som investerar efter insynspersoners placeringar i sina egna bolag. Investeringarna görs enligt en mekanisk placeringsmodell baserad på forskning. Fonden placerar till 70% i likvida svenska aktier, 20% i guld och 10% i olja i syfte att nå en hög riskjusterad avkastning.

-Jens 

Konsten att äga en Omega Genève

Omega har en över 160 årig lång historia bakom sig och jag tar del av den. När jag väl blev klar med min utbildning i våras så fick jag en vacker examenspresent från min mormor och morfar. En Omega Genève med guldlänk vackert inpaketerad i sin röda orginalbox. Klockan jag fick var tidigare min morfars morbrors men som nu till min lycka pryder min handled. Tidens tand hade repat glaset så jag bytte ut det samt kortade länken då den var lite för lång för mig. (Gjorde det på Jarl Sandin i Göteborg med personal som inte infriar löftet om bra service och kvalité som deras hemsida lovar. Fick tillbaka den avkapade länkbiten i smulor och de var helt oförstående när jag inte var nöjd med detta, gå aldrig dit!)

Att ha en egen Omega är lite magiskt. Detta klockmärke var den första klocka att resa runt månen (Omega Speedmaster Professional Chronograph) samt så är det den officiella James Bond klockan. Förutom Bond-grabbarna Pierce Brosnan (Omega Seamaster 300M Professional) och Daniel Craig (Omega Seamaster) så finns det andra kända personligheter som uppskattar en Omega så som: Michael Schumacher, Nicole Kidman, Cindy Crawford och Ernie Els.

Konsten att äga en Omega är inga svårigheter - det är ett rent nöje...

- Jens

 


Möjligtvis mina drömmars garderob -stilfullt!

Jag är i full färd med att bygga mig ett hem i Solna och det är bra krävande att flytta. Lådor som flyttas från ett rum för att sedan flyttas tillbaka. Sedan går det runt så här i en vacker evighetsspiral och man bara längtar tills man ska flytta nästa gång. Nu ska jag väl inte gnälla så mycket då jag ändå tog hjälp av en flyttfirma som fick ta och lyfta alla lådor på plats A och köra upp till Stockholm och lasta ur på plats B - sjukt värt kostnaden.

Nu när man håller på att designa sitt nya hem så kom jag över ett vacker inspirationsfoto över en garderob. Så här kommer det inte kunna bli just denna gång men inom en inte allt för avlägsen framtid så skulle jag gärna vilja ha en sådan här stilren garderob - stilfullt på hög nivå!

-Jens

RSS 2.0