Svängig baktakt i lördagsmörkret - Tingsek

Denna sena och mörka lördagseftermiddag så bjuds det på skön musik med mycket känsla och gungande baktakt. Tingsek har mycket mer att erbjuda än just denna låt så börja rota igenom hans skivor.

-Jens

Foam Coffebar för de pannkakssugna

En stillsam lördag har sakt seglat förbi. I goda vänners lag har en brunch avnjutits på Foam Coffebar på Östermalm. Ett mysigt kryp-in som levererar matupplevelser till en väldigt värdig peng. Trots ett spartanskt utbud när det kommer till själva brunchen som serveras lördag-söndag från kl. 11 - 16 så räcker det förträffligt bra. Det som slår högst enligt min mening är deras American Pancakes med frukter, bär och gammaldags vaniljglass. För det överkomliga priset av 145 nutida svenska lusidorer så får du även välja mellan en caffe latté eller färskpressad apelsinjuice till dina tjocka pannkakor som är överbelarmade av godheter. Rekommenderas? Absolut!

-Jens


Läderhandskar från Hattbaren som skyddar mot Nordanvinden

När Kung Bore väl börjar göra sitt intåg på svensk mark så krävs rätt utrustning för att bemöta hans attack. Snön är förvissa frånvarande men nog har det allt blivit kallare. Detta resulterar i att rockar och halsdukar plockas fram från gömmor i källarförråden som skapades i anslutning till förra våren.

Jag satt i den tunga sittsen att fingertopparna gnällde trots användande av handskar men olyckligtvis av den tunnare sorten. Med vaksam blick hade jag turen att finna en liten trevlig butik på Götgatan 39 med det vilseförledande namnet Hattbaren. Butiken välkomnar så väl kvinnliga som manliga fashionister. Förvisso består kollektionen inne i denna charmiga butik till 95% av hattar men ser man ut som en Hobbit i hatt (som jag gör) så kan man frossa i vackra handskar istället. Enkelspårig som jag är så blev det ett par svarta i läder med ordentligt foder som inte viker sig för nordanvindens framfart. Rekommenderat köp för de som är i samma sitts som jag var i.
     
-Jens

Söndagsreflektioner

Så sitter man i mörkret på sin kammare och inväntar måndagens alla måsten. Fast frågan vi alla ställer oss ständigt är väl just "vad är väl en bal på slottet?", vardagens händelser kan väl vara lika imponerande också? Eller förhöjer de bara eventen under sin lediga tid?

Nu skippar vi det filosofiska. Man blir lätt det efter en afton då man rullat hatt i glada vänners lag. Fast det slutar ju ändå alltid med torr strupen på morgonkvisten och en pulserande huvudvärk som irriterar. Det är då man tar tillfället i akt att gå igenom youtubes kollektion för att finna nya förnöjelser. Denna söndsgs kap finns för allmän beskådning här nedanför.-Jens
 

RSS 2.0