NK's klockaavdelning har fått stil!

Riktigt snyggt och fräsht nu! Inte alls som det var tidigare då man fick hasa runt mellan glasmontrarna och kisa för att se de dåligt upplysta dyrgriparna bakom glaset som var ner flottad av feta fingeravtryck.

Trots överbelastad med studier så tog jag tidigare i veckan en promenad ner till stan (andra gången jag är på stan sedan jag flytta ner till Göteborg igen i början av september - lite mycket nu med andra ord). Hur som helst så var jag sugen att kolla in rariteterna på klockavdelningen. Får alltid ett behov att göra det efter att ha haft ett klocksamtal med min personlige klockconnoisseur som jag bor med. Blev ståendes lite dumt och förvirrad då jag såg att allt var borta när jag kom fram. Men fann det snabbt och glatt överraskad man blev när man såg hur snyggt de har fräshat upp stället.

Någon av de här vore inte dumt att ha på handleden. Synd bara att de kostar en liten slant, ligger väl en bra bit över 20.000 minst. Breitlingen låg väl på 43-44.000 om jag minns Erik rätt.

   

-Jens


Stolt men ändå besviken...

Huvudet är tomt, tankarna är helt klart någon annanstans. Man har en ganska apatisk blick efter att man har låtit resultatet sjunka in lite mer.

Under två dagar har jag och min arbetsgrupp jobbat hårt med att finna den ultimata lösningen på det problem vi stod inför i BCG's case-tävling (BCG = Boston Consulting Group, case = projekt...för er som inte talar studentspråket på Industriell Ekonomi). Det som lockade med det här caset var att första pris var en betalad resa över till USA med hotell och mat inkluderat för att tävla in en case-tävling där. Coolt!

Jag och mina riktigt skarpa medarbetare i gruppen föll på mållinjen och står nu utan resa. Otroligt nöjd över att vi kom till final och fick presentera vår lösning ännu en gång men denna gången inför hela klassen samt hela företagsjuryn...men jag ville ju så gärna ha den här fjädern i hatten.

Det är först nu, efter att ha kommit hem som besvikelsen har smygit fram trots att jag är väldigt nöjd med vad vi presterade. Glad åt den vinnande gruppen (inget skitsnack!). Var det någon grupp jag kunde tänka mig att förlora mot så skulle det vara dem.

Blicka framåt, dra lärdom och suga åt sig av all den positiva feedback man fick.

Stort grattis till er som vann, får ni en tom flygplansstol så erbjuder jag er mina konsulttjänster

-Jens


Lacoste Challenge luktar mmmm...

Lacoste har kommit ut med en ny parfym och den är riktigt fräsch!

Den är inte svår att missa i parfymhyllan. Kolla efter en förpackning med skarp gul färg. Själva flaskan är inte heller så svår att missa. Tänk er handtaget på ett tennisracket (så klart). Fick med mig en liten provflaska av den söta butikstjejen nere i Nordstan. Den doften håller i sig riktigt länge, är frisk och fräsh vilket gör den perfekt för vardagsparfym under dagtid.

Alltså: Lacost Challenge - en parfym man kan tänka sig att ha i badrumsskåpet Gå ut och sniffa på den själv om du får möjlighet.

-Jens

Jesus invented the high-five

Jag blir så imponerad av karaktären Barney Stinsons häpnadsväckande kunskap inom mer eller mindre alla områden. Jag hade ingen aning om att Jesus var den som kom upp med high fiven. Tänk vad man kan lära sig saker genom att titta på "How I met your mother". Seriöst, sjukt rolig dialog, lyssna själv!

Barney: Jesus.

Marshall: Barney, don't do this, not with Jesus.
 
Barney:
Seriously, Jesus started the whole wait-three-days thing. He waited three days to come back to life. It was perfect. If he'd have only waited one day, a lotta people wouldn't have even heard that he died. They'd be all "Hey, Jesus. What up?" And Jesus would probably be like, "What up? I died yesterday."Then they'd be all, "Uh, look pretty alive to me dude." And then Jesus would have to explain how he was resurrected and how it was a miracle. And then the dude would be like "Ah, oh-kay, whatever you say "bro"."

Robin:
Wow, ancient dialogue sounds so stilted now.

Barney: And you're not gonna come back on a Saturday, everybody's busy! Doin' chores, workin' the loom, trimmin' their beards. No, he waits the exact, right number of days - three.

Ted: Ok, I promise, I'll wait 3 days. Just please stop talking.

Barney: Plus, it's Sunday, so everyone's in church already. They're all in there - "Oh no, Jesus is dead."
"Then BAM! He bursts through the back door, runs up the aisle, everyone's totally psyched and FYI, that's when he invented the high-five. Three days, Ted. We wait three days to call a woman because that's how long Jesus wants us to wait. True story!

-Jens


Senaste Nytt Flickor! Jesper söker fru!

Igår blev jag uppringd och utskälld efter noter. Idag skäms jag och önskar att jag kunde gottgöra mitt snetramp. Även om det kanske är försent så ska jag göra ett försök i alla fall. Jag hade ju lovat min blodsbroder Jesper att göra ett inlägg om honom i bloggen. Tänk er besvikelsen när han fick läsa om Jonas istället. Så för att ställa allting till rätta så ska jag göra ett dating-inlägg till singelkillen och Örnsköldsviksbon Jeppson!

Lyssna upp nu alla tjejer! Här har vi en man som får Tomten att verka dum, Fabio att verka charmlös och Chuck Norris att likna en pojkscout. Det här är mannen ni har väntat på, han som är lika vältalig som Churchill och lika politiskt inkorrekt som Magnus Betnér - Vad mer behöver ni flickor?

Han är mer djurisk än Shere Kahn och hans ögon grönare än Shrek och Hulken tillsammans. När han glider runt på motorcykeln på småvägarna där uppe i Norrland kör han fortare än Ghostrider, han fotograferar bättre och intimare än sin idol flickfotografen Bingo - Vad mer behöver ni flickor? 

              
Han förespråkar en fred- och kärleksfilosofi som får Ghandi att likna 50 Cent men när det kommer till orättvisor i världen (Jespers definition läs: glesbyggdsbor v.s sthlm) tänds den krigiska gnistan i denna pojkkropps hårlösa bringa som kan tända en olympisk eld. Med en generös inställning till sina medmänniskor kan denna glädjefulla man aldrig vara ett nerköp likt att gå från kavaj till blazer - Vad mer behöver ni flickor?
                                    
He's a keeper with capital K och nu förväntar jag mig många kommentarer från er som vill vara med i denna fanastiska reality-serie; Jesper söker fru!
 
Jesper - a lonesome traveller!

-Jens


 


Jonas Dalsenius - En man av vår tid?

Det här är Jonas. Jonas är 25 år och hans största önskan är att få vara ett eget inlägg i den här bloggen. Hur kan man säga nej till något sådant? När Jonas började studera på Industriell Ekonomi (I) vid Chalmers hösten 2005 var han en vilsen och nervös själ. Nu har Jonas utvecklats till en stark person som inte räds offentliga toaletter, den hårda kanten på osten eller en låg räntabilitet på totalt kapital. Det finns många som Jonas skulle vilja tacka för det stöd han har fått under åren på I. Detta vill Jonas göra genom att visa med dessa bilder nedan hur lycklig och socialtaccepterad han har lyckats bli. Från botten av Jonas bultande hjärtmuskel säger Jonas:
-Tack, tack för att ni tog mig till er. Ni är min egna Baloo, och jag som den lilla djungelpojken är rörd till tårar att ni har lärt mig allt ni kan.

             
Jonas minglar etikettsrättsligt med societeten, Jonas en självsäker hetrosexuell man, Jonas dricker alltid med måtta och har respekt för alkoholens mörka sidor

    
Jonas älskar tuffa utmaningar, Jonas en sann sportsman, Jonas vet även värdet av att kunna varva ner i sitt hektiska liv

 
Jonas en berest och hälsosam man, Jonas vördar de svenska traditionerna och ser det som sin plikt att skydda detta kulturarv.

-Jens


Så don't step to me talking bout garn, Nigguh!

ROCKY! Vilken kille alltså! Nu menar jag ju så klart den härligt stenhårda, cyniska och vältaliga seriehunden Rocky och inte Mr. Balboa som dansar i ring med Mr. T.

När höstens täcke lägger sig över landet med regn, mörker och depression så finns det alltid en supande, stulande och vulgär byracka som får mig att sitta gapskrattande i mitt vardagsrum. Med eller utan folk i närheten spelar ingen som helst roll i det här läget. Jag tog mig ner på stan och unnade mig ett inköp av humor i världsklass på akademibokhandeln, Rocky Volym 16!

Hur kan man inte älska den här serien? Läs själva, ni kommer skratta tills tårar fylls upp, rinner och tar slut. Klicka på den lilla Rockyrutan så får du upp den i större format och kan skratta gott.

-Jens


48 Laws of Power

Under min tid då jag bodde i Cambridge så läste jag väldigt mycket. Blev stammis på Starbuck's vid marknads torget för de hade så grymma fotöljer som man kunde gräva ner sig i och för att inte tala om lugn, dempad musik i bakgrunden. Så inte så konstigt att jag kunde sitta där en hel lördag när regnet öste ner över den härligt brittiska pittoreska lilla staden. För er som inte besökt Cambridge så rekommenderar jag den staden varmt. Otrolig arkitektur, en studentstad utöver det vanliga. Det känns nästan lite futtigt att gå på Chalmers som har funnits i 180 år när Cambridge University firar 800 års-jubileum i år. Stöddigt!
 
Hur som helst så tänkte tänkte jag dra några citat från favoritboken jag läste under min tid där. Författaren heter Robert Greene och boken 48 Laws of Power och jag gillar den skarpt för sitt ibland härligt arroganta språk och sina otaliga historier rörande faktiska personer som gjorde stor inverkan då och som har stor betydelse även idag.

"Make yourself less accessible and you increase the value of your presence" - R.Greene

"Arm yourself with a little knowledge and your aim improves" - R.Greene

"Absence diminish minor passions and inflames great ones, as the wind douses a candle and fans a fire"
- La Rochefouchauld

"Keep friends for friendship, but work with the skilled and competent" - R.Greene

"It is easier to cope with a bad conscience than with a bad reputation"
- Friedrich Nietzshe

"Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others' experience" - Bismarck

"It is better to be feared than loved. Fear you can control; love, never!"
- Machiavelli

"The essence of deception is distraction. Distracting the people you want to deceive gives you the time and space to do something they won't notice. An act of kindness, generosity or honesty is often the most powerful form of distraction because it disarms other people's suspicions. It turns them into children, eagerly lapping up any kind of affectionate gesture." - R.Greene

Är det inte härliga citat? Så där underbart cyniskt och elakt.

-Jens

 


Norsk musik...?

Nya tider, ny musik! Under en längre tid har det varit lite musiktorka för min del. Fast vad har väl det gjort när man haft sköna artister som Hoffmaestro och Joshua Radin att förlita sig på. Men nu så har det trillat in en till artist i samlingen. Har inte hunnit lyssna på så många låtar (än) men det jag har hört har varit skönt upp-tempo.

Paperboys är den norska hip-hop duo som i vissa låtar presenterar en skön Hoffmaestro-anda i sin stil. Jag vet att det låter konstigt...norsk? Men ge dem en chans, de är de enda norska snubbar jag hört sjunga som inte bryter på en kjempe koselig dialekt.

Hör för er själva...För övrigt, ni som inte har lyssnat på Joshua Radin bör börja nu, passar perfekt till höstväder
Ni som inte lyssnar på Hoffmaestro...ni...ni gör mig bara besviken.

-Jens


RSS 2.0