The first baby step in grooming

Tvätta ansiktet med tvål är lika förlegat som att spara sig tills man har gift sig. Ändå gör folk det! Nu undrar ni om det är tvålen eller giftemålet jag talar om? Det får ni avgöra...

Men glöm det där med att göra sig ren med tvål. Tvålen torkar bara ut din hud och som ett plus i kanten ges en känsla av stramhet - inte mysigt någonstans! Tvålen kan du spara till de dagarna du har varit ute och grävt i jordgubbslandet, meckat med Porschen eller skakat hand med snuviga Simon, då fungerar tvålen alldeles utmärkt till att vaska bort skiten från naglar och fingrar men till ansiktet plockas det stora stopptecknet fram!

Finns bra alternativa produkter som håller näst intill lika länge som en tvål från barnängen. Billig ansiktsvård kan du få från de vanliga märkena Nive for Men eller L'Oréal som jag kör för stunden. Testa och kör L'Oréal Hydra Energetic Foaming Cleansing Gel en gång och jag tror inte att många av första-gångs användarna kommer att återvända till den hårda, smutsbeprydda tvålen som ligger sunkar ner sig på handfatskanten

Gelen kommer att:
1. Rengör och friskar upp huden utan att torka ut
2. Stärker hudens naturliga motståndskraft
3. Ge dig en otroligt fräsch känsla som ingen tvål kan slå (Min egen anmärkning)

Skadar inte att testa...eller hur?

-Jens


Are you familiar with Kiel James Patrick?

Big Hank har varit i farten igen! Såg ni han passera? Hörde ni vindraget? Såg ni detaljen? Genom en länkning av Unbashedly Prep's hemsida så fann han Kiel James Patrick's hemsida med mycket snygga detaljer, speciellt för preppy fantasterna. Denna stilbenägna unga herre som Big Hank ändå är så gissar jag att det inte var många sekunders betänketid och datorklick innan leveransen av ett bälte och ett armband från Rhode Island var i rullning.Handgjorda bälten och andra färgstarka accessoarer finns att vältra sig i och dessa är inget som gemene man har hemma i hushållen men kan mycket väl expandera stort med tanke på den preppy och seglar frenesi som byggts upp de senaste månaderna. Frågan är vem som blir nummer två? För en sak är säker, Big Hank hamnade på första placeringen denna gången.
         
               $35                              $88                                     $40
-Jens


A New Coat For 2010's Autumn Leaves

En av de bästa fördelarna med en vindpinad höst är det snygga höstkläderna som har kommit för att värma oss och jag gjorde slag i saken redan slutet av förra vintern att till hösten 2010 ska en ny rock införskaffas. Redan då bestämde jag mig för att denna hösten ska bäras upp med den gråa färgskalan. Allt för många vandrade runt i svart förra vintern, så även jag. Inget fel med det, svart är ju kung! Så enkelt att kombinera andra färger till svart men jag har den där irritationen inom mig som uppstår när alla börjar streta åt samma håll. Bara döda fiskar flyter med strömmen sägs det ju och därför hoppas jag nu att inte alla ska börja bära grått till denna säsongen. Hur som haver, även om min perception nu är ändrat och förmodligen kommer söka efter andra gråklädda så kan jag alltid förvandla mig. Har nu kompletterat färgerna hyfsat bra bland rockinehavet då jag sitter på en grå, en svart och en ljusbrun.
  
Den nya gråa är en enkel och stilig ytterrock av märket Riley från Brothers som gick loss på en hundring under två tusen svenska riksdaler. Ibland behöver det inte vara dyrt och upphaussade märken för att kunna klä  in sig i en stilig siluett.


Esprit,           Canson of Denmark,              Riley

-Jens

 


The Female Sartorialist - Hanneli Mustaparta!

För er som har följt mig ett tag kan ha märkt en något otäck faschination jag har för Scott Schumans fotografier. Fast vem kan klandra mig egentligen när grabben ständigt levererar imponerande bilder på uttrycksfulla sartorialister. Att han sedan då och då droppar en förklarande kommentar som gör att de små detaljerna lyfts fram i klädkreationerna gör ju inte saken värre.

Nu är det så att via ett tips från en god vän (tack Tusse!) så har jag börjat kolla in en ny blogg. Den norska modellen Hanneli Mustaparta av årgång 1982 har samma stil likt Schumans blogg fast dock något mer nischad mot kvinnligt mode skulle jag säga. Några arbetsgivare som fått snurra objektiv framför Hanneli är bland annat: italienska Vogue, Calvin Klein, Elle, Aveda, Day Birger et Mikkelsen, Bloomingdales, Marie Claire, Harpers, Bazar, WAD, Plaza, etc.................


Då det rör sig om en norska så speglar hennes bilder lite mer det nordiska modet. Lite mer på hemmaplan till skillnad från den mer internationella bloggen The Sartorialist av Schuman. Titta själv....
Hanneli Mustaparta's Blogg


                    
                            Fotografier från Hannelis Blogg

-Jens


När Allt Är Miserabelt Flyger En Ensam Drake

För några veckor sedan lade jag upp Oskar Linnros låt Från och med du som är fortfarande lika skön att lyssna på men är det inte dags att hans andra hälft och forna bandkollega får lite cred? Den andra delen från Snook-kompositionen har ju också lyckats med att leverera. Daniel Adams-Ray får stor tumme upp för sin låt Dum av dig som till och med kan ha slagit sig in på listan bland de svenska låtar som innehar de skönaste sticken. Stilen är ju inte konstigt nog lik Oskar Linnros (oväntat va?) med samma energi och glädje melodier.

Bästa är ju som sagt den melodiska avstickaren, och dess text där är ju så läcker att det vore "dumt av mig" om jag inte citerade det här och nu.


"När allt är miserabelt flyger en ensam drake
Högt över koppartaken, mellanmjölk och handeldvapen
Du är inte en i mängden men jag är en utav dom
Få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden
Du måste tro motivet har aldrig matchat ramen
Jag vill se alla sidor, TV:n visar en utav dom
Livet är fult du är fager
Vaken om natten och drömmer på dagen"
-Jens


The Up-and-Coming Designer

Nu ska ni få lite skön design rätt upp på skärmen. Det är en forna kurskamrats sambo som sitter och skapar de rätta linjerna kombinerat med de rätta färgerna och får fram riktigt snygga designprylar som många kan uppskatta. Nu är det ju så att jag är ganska noga med vad jag lägger upp här på bloggen då det ändå representerar min livsstil och vad jag finner är vackert för de sinnena av antalet fem. Så bara för att det är en person som jag känner så lägger jag inte bara upp det på min sida utan för att kvalificera sig in måste det vara snyggt (sen är ju frågan om jag har någon smak men för mig är det snyggt).                                                                                         Melissa Catic
  
Design by Mel är det nya up-and-coming av Melissa Catic som bjuder på många stilrena ting i vackra former och en och annan värmestrålande färgklick utan att bli för plottrigt eller för mycket. Personligen gillar jag hennes trassel-serie som är sjukt läcker. Har alltid gillat hur oreda ibland kan ta form och leverera konturer till något som ens fantasi själv få avsluta.
<-------------Trassel-Serien-------------
Här kan ni få en möjlighet att följ med bakom kulisserna på hur en designer jobbar. Melissa uppdaterar med sina designuppdrag från Merx Team, olika skisser, idéer och verkliga produkter som tagit form. Ni kan även få se allmänt pyssel och annat kul som en designer håller på med om dagarna. Så kolla in Melissas Catic's hemsida där ni även finner hennes blogg.  -Jens

Unbashedly Prep and Take Ivy

Nya fräscha länkar här nu på Outshine This! Den nya favoriten är Unbashedly Prep med ett koncept likt The Sartorialist men med fokus på preppy-stilen (vilket för övrigt är en förbannat snygg och cool stil!!)

Ger er här ett foto-potpourri från sidan Unbashedly Prep av just den nordöst amerikanska livsstilen som länge förknippats med privat skolorna med start under 1950-talet.

Passar även på att tipsa om fotoboken Take Ivy som just nu är på gång för nyutgåva. Under 1960-talet reste den japanska fotografen T.Hayashida runt till alla Ivy League skolor i USA med tanken att dokumentera och föreviga den stilen som det amerikanska collegelivet bjöd på. Ivy League skolorna är är en grupp av åtta privata universitet i nordöstra USA som även tillhör de äldsta. Ibland kallas de för the Ancient Eight.

                       
           

-Jens

RSS 2.0