Diversifiera skohyllan med monk strap

Loafers och snörning i alla ära men önskar man diversifiera sitt privata skosortiment där hemma så är det väl rekommenderat att investera i ett par monk strap. När man talar om formella tillfällen så ser man väldigt sällan denna typ av skodon vilket i sig är beklagligt då dessa är mycket tjusiga och väldigt iögonfallande. Gladeligen kan dock påpekas att det verkar som att monk strap har vunnit mer och mer mark i Sverige på senare tid.  

Det sägs att namnet bakom monk strap skor är att den var populär bland munkar i Europa för mången år sedan. Dess popularitet var ett resultat av att den var mer skyddande än sandaler vilket gjorde den till en bättre arbetssko samt att den var enkel att ta av och på likt en toffla. Nu i vår tid är den nog mer förknippad med den formellt välklädda italienska herren i kritstrecksrandig kostym.

Önskas det nu att investera i ett par enkel-, dubbel-, eller trippel monk strap skor så heter de tyngre märkena John Lobb, Edward Green och Crockett & Jones. Känns priserna något saltade så finns det många goda alternativ som Filippa K där undertecknad köpte in sina enkel monk strap skor.

Det sägs att skor med spännen vanligtvis inte framhävs så vackert, i jämförelse med snörskor, om byxorna går ner för långt utan det ska tydligen vara önskvärt med något kortare byxor. Detta tvistar de lärda om anser jag och man får så klart göra bäst fan man vill…   

-Jens


Mumford & Sons levererar igen!


Det är i alla fall min förhoppning och jag är starkt optimistiskt sedan jag har hört låten I Will Wait från det nya albumet Babel som kommer ut den 24 september.
 
 
 
Aldrig trodde jag att jag skulle uppskatta en bandkonstellation som går hårt åt när det kommer till banjotoner. Det kan vara så att min tillfälliga utvandring till Irland där gatorna fylls av livespelande banjomusik har lett till att jag sakta men säkert börja stampa takten till detta instrument. Jag kanske kan släppa mitt banjotrauma som var ett resultat av den där scenen i filmen "Den Sista Färden" och det är tack vara den brittiska bandet Mumford & Sons jäkligt sköna sound.
 
Jag vet att jag har nämnt Mumford & Sons tidigare med låten The Cave tidigare i bloggen men goda ting har ingen begränsning när det kommer till omnämnande.
 
-Jens

RSS 2.0