Fördelen med kyla, lager-på-lager outfits

Jag vet att vi närmar oss februari som brukar vara min traditionella vinderdepp månad men ska vi ta och försöka vara lite positiva här nu och plocka fram de goda tingen som denna årstid ändå kan föra med sig. Vinter tänker en del - suverän årstid med vacker tjusig snö och enormt stora istäckta vattenytor som glittrar och reflekterar solens strålar till din solbrännas perfektion (jag har aldrigt varit så solbränd som de sex månaderna jag bodde i Åre). Och allt detta är sant men inte vid Göteborgs breddgrader där vinden kan lätt jämföras med den Sibiriska tundrans kyla och där slask går från is och is ifrån slask. 

Dock finns det en fantastisk möjlighet denna mörka period och det är att köra all-in med lager-på-lager principen. Övriga månader så blir det oftast bara jobbigt eller varmt med att begrava sig i klädlager med nu kan man praktisera det till fullo vilket är i alla fall en fördel med vintern nere på västkusten...för det blir så förbannat snyggt!

        
                     STIL STIL STIL FRÅN MORRIS STHLM


         
      FOTOGRAFIER FRÅN THE SARTORIALIST

-Jens

p.s. det går nu att prenumerera på Outshine This! Kolla under fliken LÄNKAR och tryck på knappen BLOGKEEN d.s

Läcker After Work Buffé i Göteborg - El Corazon

De två ting som saknades för att den brittiska överlords outfiten skulle transformeras över till en Indiana Jones approach var hatten och piskan. Dock tror jag att det hade varit väldigt otympligt (och möjligtvis olagligt) att vandra runt med en piska i bältet på After Worken.

Hur som helst, överlorden tog sig till El Corazon för en matbit och ett stycke ölsejdel under fredagseftermiddagen. Trillade in klockan öppningstid (dvs 16:00) för att säkerställa en sittplats och det var klokt gjort med tanke på att det snabbt fylldes på. Kort och koncist kan man säga att lokalerna är sjukt trevliga med trevlig personal. Matbuffén med den första drycken för 119:- är väl spenderade slantar. Välkryddade köttbullar i tomatsås, pizza slices, paella, nachos med tillbehör, chicken wings, pasta, etc mättade utan tvekan samtliga närvarande. Dock hade man önskat att de inte skruvat upp musiken så mycket när folket egentligen önskar kunna samtala. En sak de bör investera i är en vettigare garderob så man slipper hänga sju jackor på en och samma hängare, och är man tvingad till det så anser i alla fall jag att man inte ska kräva 20 kronor av samtliga personer för en galge. Men i det hela så är El Corazon ett riktigt bra ställe för after work med god, stor öl för 38 svenska enkronor.

            

-Jens


Slipsens Historia

Den 24 december förra året så slet jag upp presentpappret till ett hårt, fyrkantigt paket (som paket skulle vara när man var liten) och blev lite ställd av vad jag såg. Jag hade fått en bok kallad Slipsboken (skriven av Marcus Gners & Per Sjölund) med en tillhörande röd slips med vita prickar på. Först blev jag lite besviken då jag tänkte att de borde veta bättre, att jag är en herre med viss modemedvetenhet som önskar kvalité och inte någon tygbit utskuren på ett löpande band utan någon som helst finess och kärlek till skapandet. En sekunds stillbild senare förstod jag att det bara var en ploj-present och inte någon gåva med tanke att försköna min garderob.

Nu har jag tagit mig igenom boken och jag måste säga att jag är faktiskt imponerad. Boken var helt okey skriven, då och då med arrogant självkärlek och förakt till folk som inte knyter upp slipsknuten efter en arbetsdag eller de som använder tramsiga slipsar med stora fiskmotiv.

Boken ger en god redogörelse för slipsen historia från 1700-tal till nutid. Massor av härliga anekdoter levereras och du kan få reda på intressanta saker så som vad för samröre Hugo Boss hade med Hitler Jugend, hur du kan skilja på om slipsen ränder är amerikanska eller brittiska eller du kanske är mer road av att höra att det finns en slipsknut som delar namn (Prins Albert) med en klassisk piercing av det manliga könsorganet.

Så har du en eftermiddag ledig och vill döda lite tid (går fort att läsa - är en lite pocket) så rekommenderar jag en historisk vandring i slipsens värld.

                    
                                        Slipsknuten Prins Albert

-Jens


The Scott Schuman Movie (The Sartorialist)

För er som gillar The Sartorilist kreativitet och skapelser kan nu se en lite kortfilm om mästaren själv (Scott Schuman) bakom den givande mode/fotobloggen som har omkring 70.000 besökare dagligen. Måste säga att grabben verkar vara väldigt sympatisk och skärpt.

 -Jens


Deli and Coffe - Bästa Salladen i Göteborg!

Det finns inget ställe som kan mäta sig med Deli and CoffeKungstorget 12 precis mittemot Saluhallen när det kommer mättande och smakrika sallader. Sedan min flickvän introducerade mig för stället förra sommaren så har jag blivit en relativt aktiv kund där. Ett av mina favorit rendezvous där man kan välj mellan färdiga sallader och wraps eller blanda din egen sallad! Välj bas av grönsaker och lägg sedan till en protein- och en kolhydratskälla. Alla dressingar är low-fat och jag rekommenderar skarpt honey-mustard. För alla som anser att en sallad inte mättar en man så har ni fel. Sjukt mycket kyckling kan man få och man måste be om fetaosten för det är den godaste som jag någonsin ätit.

Under sommartid ska man förslagsvis ta med sig maten ut och sätta sig i gräset alldels vid kanal som ligger intill. Blir inte mycket bättre än så! Nu önskar vi bort snön här och blickar fram mot våren...
      
-Jens


Innis and Gunn - Rum Cask Finish

Innis and Gunn's glada öl, efterlagrad på ekfat som jag tidigare har hyllat så högt har fått en broder. Familjen har fått tillökning och denna har en Rum Cask Finish vilket innebär att ölen har lagrats på romfat innan den avslutningsvis buteljeras upp i glasflaskorna och hamnar på vårt Systembolag. Den har en söt, ljuv  eftersmak som bör testas. Nästa gång ni befinner er i törstsläckarens boning så ta med dig en Innis and Gunn och var noga med att dricka den före alla de andra standardölen du köpte. Anledningen är att du ska känna eftersmaken på ett rättvist sätt och inse att de 21 SEK (21 SEK för Rum Cask Finish, 19:90 SEK för den tidigare Oak Aged) är en vettig investering för denna smakupplevelse. Jag har dock inte riktigt bestämt mig vilken av typerna som ligger mig varmast om hjärtat. Hur som helst så rekommenderar jag att ta ölen välkyld och med något tilltugg. 


Cask finish är ett fenomen som man börjar se mer och mer utav och jag gillar det skarpt. Öl har inte monopol på cask finish utan vill du ha en trevlig whiskey som är efterlagrad på bourbonfat eller möjligtvis ett sherryfat så föreslår jag att ni inhandlar en Glenmorangie Original (bourbon cask) eller/och en Glenmorangie Lasanta (Oloroso sherry cask)

Mycket nöje!

-Jens

p.s nytt besökrekord på bloggen på nyårsafton - 134 unika besökare! Va fan hände där...? d.s


RSS 2.0