6 färgtips för manligt mode

Att bära färgade kläder på ett stilfullt sätt kan definitivt vara mer komplicerat än vad man tror. Lila enkelt som det kan skära sig så kan man även råka ut för att testa färger som inte passar speciellt bra mot sin hudfärg. På About.com fann jag en artikel med några bra tips som kan vara värt att begrunda. 

1. Färgerna är framförallt tillämpbara under sommartider
Sommaren (min favoritårstid) välkomnar bleka och ljusa färger. Rådet lyder helt sonika: välja en färg som får bli din signaturfärg för säsongen och välj då en som förhöjer och förstärker din naturliga hud och hårton. För den ovane så är det trial and error som gäller -lägg lite tid på det hela.

2. Håll er borta från beige-färgade skjortor
Beige är vanligtvis en dålig färg för skjortor eller övriga accessoar som kommer att vara i närheten av ansiktet. Det är sällan en bra färg för någon så ett enkelt råd är att rygga tillbaka, gör en helomvändning och spring ifall den beige skjortan gör ett utfall.


3. "French Blue" är alltid ett bra val
Denna blåa nyans är en smickrande färg för de flesta hudtoner. Jag har flera skjortor med denna färg, enfärgade, små-ränder och mellanstora ränder. Färgen görs sig till det mesta.


4. Applicera smickrande färger runt ansiktet
Kan inte påpekas för många gånger med det är sjukt viktigt att använda sig av passande passande färger runt ansiktet som förbättrar på din hud- och ögonfärg.

5. Undvik skrikiga mönster
De är störande och kan bli alltför iögonfallande vilket får din publik att missa helheten och enbart fundera på vad f*n är det han har på sig, det vill säga, i slutändan inte så bra för dig. Mönster är okey men "Less is More" är en klyscha av en anledning - för att det stämmer.


6. Observera omvärlden
Om du tycker att det är svårt att införliva mer färg i din garderob, ta en titt omkring dig. Flanera på stan och undersök vad som finns i butiker och på din granne bredvid dig på cafét. Till exempel använder Ralph Lauren väldigt mycket färg i sina samlingar. Hans stil ger modeklassiker en twist med hjälp av färg. Om du reser utomlands, se hur lokalbefolkningen använder sig utav färg. Italienarna är förmodligen bäst på att bära färg - mörka, dystra färger är en ovanlighet.

 

 -Jens

 


Kommentarer
Postat av: Niklas

Är inlägget direktöversatt från engelska? Var ingen vidare bra svenska...

2012-04-04 @ 21:56:35
Postat av: Jens

Hade en stressig stund när jag skrev det vilket ledde till en snabb translate med tillrättavisning av de största språkbristerna. Helt klart inte okey från min sida så jag har uppdatera texten nu och lagt in bättre bilder. My bad...

2012-04-06 @ 13:05:45
URL: http://outshinethis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0