Sjöbaren i Lorensberg, havets läckerheter på din tallrik

Restaurangkommitéen sammanträdde för några dagar sedan och trots stort närvarobortfall blev denna afton en minnesvärd afton med fantastiskt god mat, lagom dämpad belysning och hårda plötsliga uttalande från självaste HP gällande huruvida personer som horar ut sig för att nå högre betyg är av sorten "människa utan integritet". Detta plötsliga utlåtande var något som fick 50+ braten och hans kvinna vid bordet bredvid att tappa tråden i sin egen diskusion och falla i tystnad.
        
Vi brukar väl vara uppemot åtta till tio personer som träffas och prövar en ny restaurang av Göteborgs utbud var tredje, fjärde vecka men denna gången så blev vi så få som tre till antalet. Studiestress, innan den 25:e och kräksjuk hund var några av anledningarna till denna gruppering blev en trio denna gången. Inte ens den bokningsansvarige Big Hank infann sig till platsen där havetsläckerheter skulle prövas.
                         
Sjöbaren i Lorensberg blev en fullträff. Den bästa restaurangen vi hade fått äran att smörja kråset på sedan uppkomsten av restaurangkommitéen. Lokalen är relativt nyöppnad (mars 2010) och förväntningarna är att den ska bli lika populär som Sjöbaren som ligger i Haga. I Haga är det svårt att få bord på grund av dess positiva rykte men få vet om att det alltså finns en till i Lorensberg, väl avskiljt på en liten slummig bakgata. 
                        
Jag tog en pasta, närmarebestämt färsk Tagliolini med heta marinerade skaldjur och basilika och  husets vita. Smakade fantastiskt samt mättade ordentligt till en förvånandsvärt prisvärd summa (maten 149:- och vinet 62:-).
HP mumsade glatt på vitlöksbröd och fisksoppa medan skånepågen gav sig an havets wallenbergare med potatis och jordärtskockspuré, därtill citronbakade rotfrukter och gulbetor samt gräslökssmörsås (179:-). Bra service och udda, gigantisk tavla på väggen är denna restaurang mycket väl rekommenderad av vårt team (tavla saknade relevans för restaurangkommitéens betyg)
        

-Jens


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0