Trustormannen Joachim Posener är tillbaka!

Trustor var ett investmentbolag som sommaren 1997 blev plundrat på sina resurser. Uppskattningsvis översteg summan 600 miljoner svenska kronor, vilket gör Trustorhärvan till den största företagsplundringen i Sveriges historia.

De fyra huvudmisstänkta var Joachim Posener, Thomas Jisander, Peter Mattson och Jonathan Guinness alias Lord Moyne. Hjärnan bakom bolagsplundringen tros vara Joachim Posener som är efterlyst av Interpol.


Nu lär Posener alltså ha dykt upp igen. I alla fall om man ska tro Expressen som är först med att kläcka nyheten. Så jag tar det hela så klart med en stor nypa salt. Fast det är fortfarande väldigt spännande! Det här handlar alltså om en person som har hållt sig undan myndigheterna i 11-12 år. Det här handlar om en person som kan ha lagt (delvis) grunden för brat-kulturen men överkonsumtion av champange och festande i San Tropez. Det här handlar om en grov ekobrottsling som har på något sätt lyckats blivit lite utav hyllad i finansvärlden för sin bragd. Inget att se upp till visserligen men mäkta imponerande historia är det i alla fall.

Ni som vill höra berättelsen om företagsplundringen eller hur 400 flasker champagne gick åt en kväll på grund av en helikopter incident kan ta och lyssna in sig på en dokumentär som P3 har gjort. P3 Dokumentär

-Jens  


Kommentarer
Postat av: Jeppeboy

åååh, Jocke! Vilken underbar man.

Och han har lagt grunden för brat kulturen, inte bara delvis gjord det!



Fast det var väl ändå inte Jocke som gjorde den dära berömda trippen till San Tropez? Det var ju den där sköna göteborgaren och den andra killen, eller är jag helt ute och cyklar?

Dom åkte ju dit för att dom hade levt rövare så jävla mycket i San Tropez. Polisen stod ju och väntade på Arlanda när dom kom hem! eller nått...

2009-11-26 @ 21:09:51
URL: http://www.jesperhallin.se
Postat av: jens

var ett tag sedan jag lyssnade på dokumentären nu men det kan stämma mycket väl det du säger. Posener kanske var i england under just den tiden?

2009-11-26 @ 21:31:35
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Josse och Anna

Nu röker Maria och hon har inte druckit = ingen middag:) Vi vill ha middag!

2009-11-28 @ 01:10:29
Postat av: Loppan

Posener får gärna komma tillbaka bara hans glasögon inte gör det!

2009-11-28 @ 13:21:40
URL: http://www.nappen121.blogspot.com
Postat av: jens

enligt gårdagens aftonbladet så har han skaffat skägg och skippat glasögonen så du får din vilja igenom Loppan.

2009-11-28 @ 18:20:37
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: HP

Jag tycker det hela är fascinerande historia.



Och vad som är allra roligast är att, i detta landet lagom, kommer den gode Joakim kunna tjäna stor slantar på att sälja sin "story" under de närmsta åren, till våra kletiochpleti journalister på Aftonhoran och Exponeringen.



Och detta för vi alldeles indoktrinerade och hopplöst förtjusta i det avvikande. Jag säger då det, det är fan bara i Sverige som en person som ägnat sig åt grov brottslighet, och dessutom inte blivit dömd, kan bli betraktad som något en kultperson.



Högaktningsfullt,



Erik



2009-11-30 @ 21:57:08
Postat av: HP

Fan (jag syftar till min slarviga svenska).

2009-11-30 @ 21:58:13
Postat av: jens

ha ha ha, om du hör mig skratta från mitt rum nu så är det för den klockrena ordvalet: Aftonhoran och Exponeringen.

2009-11-30 @ 22:08:50
URL: http://outshinethis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0