Gårdagens Ekorrhjälte!

Jag är med största sannolikhet gårdagens stora ekorrhjälte. Jag hade precis kommit hem efter en vända på gymmet när jag satte mig på mitt rum för att arbeta lite grann. När jag tittar ut genom sovrumsfönstret ser jag hur en liten, luden ekorrunge sitter i det höga nyuppväxta gröna gräset och bara mår allmänt bra, ni vet, minding her own business. Jag tänkte att det var väldigt vågat av den i och med att den fula, feta, svarta katten i tolvan-huset alltid stryker omkring här.


Just som tanken har tänkts så ser jag hur tolvan-katten dyker upp i mitt vänstra öga med fullt fokus på Kurre som nu sitter på bakbenen och har funnit stort nöje i ett vajande grässtrå. På mitt allra mest maskulina och auktoritära sätt slänger jag upp fönstret och morrar högt och ljudligt likt en lejonhane och både katten och Kurre vänder på sina huvuden och tittar på mig med vidöppna ögon. Tolvan-katten som i vanliga fall är väldigt rädd för mig (en annan historia, men han förtjänade det kan jag avslöja), ignorerar mig och sätter fart efter Kurre. Unge fröken ekorre finner räddning i planket som står intill men detta är endast en temporär lösning och utsikterna är inte de bästa förr Kurre.


Du ska ge fan i Kurre! ryter jag samtidigt som jag rusar ner för trapporna i huset och hoppar i ett par alldeles för små tofflor och springer ut genom ytterdörren. Springer jag höger så måste jag ta mig runt hela huset, springer jag vänster får jag hoppa över de uppgrävda dikena som far har gjort för att kunna anlägga en uteplats. Det är Kurres liv vi talar om här så jag vänder vänster och med tre spänstiga hopp i riktig "Christian Olsson"-anda övervinner jag vallgravarna och skrämmer över tolvan-katten till andra sidan planket. När jag nu kikar över planket så inser jag att jag står inför ett jobbigt dilemma. Den fula, svarta katten är kvar på andra sidan och följer Kurres varje rörelse som hon gör på min sida om planket. Om jag försöker skrämma Kurre in i skogen kan jag omedvetet skrämma över henne till hennes riktiga fiende och då är det god natt!


Då hör jag ett ljud bakom mig. Sakta vänder jag mig om och ser hur min lillebror står där med vilsen blick och undrar vad fan jag sysslar med. Jag förklarar hela händelseförloppet i ett enda andetag samt instruerar honom att ge mig lite stenar och kottar. Min nyanlända vapendragare och bror samlar på sig artilleri i min mening lite för lugnt tempo i denna kristid. Kurre har avancerat bortåt med tolvan-katten tätt inpå. När jag tillslut får de luftburna projektilerna i min näve har det blivit intensiv jakt och flykt bortanför den stora komposthögen. Det handlar om sekunder nu och jag rusar fram i mina alldeles för små tofflor och utstöter krigstjut i hopp om att skrämma bort kattfan. Jag kastar iväg en av mina strömlinjeformade krigskottar som slår hårt mot den plats som katten varit en halv sekund innan. Ett hjärtskärande pipande hörs och det som inte fick hända har hänt. Jag ser hur den fula, feta, svarta katten från tolvan-huset går upp på vägen bakom planket med Kurre i sin mun. Med en sista desperat, testosteron fylld attack som bubblar upp inom mig singlar jag iväg tre, fyra stenar mot katten. Jag ser hur den sista stenen tar mark alldeles framför nosen på kattfan och till min förvåning tappar jägaren sitt byte. Kurre kilar snabbt tillbaka in i skogen på vår tomt medan katten lunkar iväg åt motsatt håll. Där står jag, Ekorrhjälten (med viss assistans av min bror), på toppen av komposthögen i alldeles för små tofflor och siktar Kurre högt upp i en gungande nyutslagen björk.


-Jens


Kommentarer
Postat av: Herr vapendragare

En stor eloge till Jens :P

2009-05-07 @ 16:56:06
Postat av: Tobias

Behöver du jobb? Det verkar som om du skulle passa hos mig

2009-05-07 @ 17:34:07
Postat av: Jens

Ha ha ha...ja jag kände mig väldigt nöjd där jag stod på toppen av komposten bland kvistar och mull.



Jobb? Som din personlige bodyguard? Eller som barnboksförfattare? Spelar ingen roll, jag tar jobbet!

2009-05-07 @ 18:32:53
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: SOFIE

ja var det inte skönt att få vinna en fight någon gång iaf?!

2009-05-07 @ 20:00:49
URL: http://somethingblue.blogg.se/
Postat av: Jens

jo det var det, men hade det inte varit för att du har så mycket hår på armarna så skulle jag våga fightas mot dig också Sofie

2009-05-07 @ 22:46:26
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jens Arleroth - en sann hjälte!



Kom på en annan tanke, tror du att Sofie kan ha mer hår på bröstet än dig också? Haha!

2009-05-07 @ 23:52:57
URL: http://lifeofjojo.blogg.se/
Postat av: SOFIE

i know! skräckinjagande, inte sant?!

2009-05-08 @ 15:52:05
URL: http://somethingblue.blogg.se/
Postat av: Tusse

Inte ett öga torrt. Jens, my knight in shiny Armani! Och när du ändå är så gnagarvänlig, så har jag en bäver som... Nä! Tyst nu Tuss! :)

2009-05-08 @ 23:05:51
Postat av: Tusse

Sorry, du vet att jag gillar ordvitsar... När jag kommer hem ska jag dra den med snöret som går in på en bar.

2009-05-08 @ 23:07:25
Postat av: Jens

Ha ha ha..."my knight in shiny Armani" gillar det skarpt! Du är för lyckad med din humor ibland Tuss. Ser fram emot snöret-historian! ;-)



Tror inte att Sofie har mer hår på brösten än jag, vore kanske klokt av Sofie att uppsöka en läkare i så fall...bara en tanke så där...

2009-05-08 @ 23:50:18
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Haha du är för rolig du jensan :P en karl i min smak som ställer upp för djur och natur när det krisar! haha!

2009-05-09 @ 20:10:38
Postat av: ??

Det bästa inlägget ever! mer sånt! vardagshjältar finns det för få av! Dessutom är ekorrar löjligt gulliga om man ändå kunde ha en som husdjur....

2009-05-13 @ 00:24:02
Postat av: Jens

Ganska grymt att ha en ekorre som husdjur, folk har ju råttor som husdjur och då en ekorre är bra mycket coolare än en råtta så borde ju...hmmm business idea!!!

2009-05-13 @ 19:08:33
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: christian

katt-jävel!

jag är stolt över dig, jens!

2009-05-14 @ 00:43:05
Postat av: Jens

Tack christian! Tydligen har jag inspirerat andra också. Den för övrigt vänlige Lucy( http://lucycasson.blogg.se )såg rött när en katt jagade en ekorre på hennes tomt så hon, jag citerar, "gjorde en Jens"



could this be my 15 minutes of fame I've been waiting for???

2009-05-14 @ 10:14:46
URL: http://outshinethis.blogg.se/
Postat av: Em

haha jag garvar så jävla klockrent...

2009-08-25 @ 21:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0